home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 207 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Castelli zet haar sponsoring van een profwielerploeg voort, met Garmin-Cervélo

Toegevoegd: woensdag 17 november 2010 om 0:56:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Castelli zet haar sponsoring van een profwielerploeg voort, met Garmin-CervéloCastelli, kledingleverancier van Cervélo TestTeam in 2009 en 2010, zet haar sponsoring van een profwielerploeg in 2011 voort, en dat zelfs tot in 2013. De nieuwe ploeg die door het Italiaanse merk gesponsord zal worden is Slipstream Sports, de ploeg die ontstaan is uit de fusie tussen Garmin-Transitions en de resten van Cervélo TestTeam en die in 2011 onderdeel zal uitmaken van het peloton onder de naam Garmin-Cervélo.

  Castelli, het merk van de schorpioen

  Het merk Castelli, waarvan het logo een witte schorpioen is op een rode achtergrond, kwam al in 1876 op de markt en sinds de jaren 1910 is het Italiaanse merk aanwezig in de wielerwereld.

  Het merk maakt onderdeel uit van de Manifattura Valcismon, ook bekend van het merk Sportful waar de Saxo Bank ploeg in rijdt.

  In 2009 werd het merk sponsor van Cervélo TestTeam en leverde sindsdien het mooie zwart/rode tenue (en voor de Tour wit/rood) maar met het verdwijnen van deze ploeg aan het einde van dit seizoen had deze sponsoring ook op kunnen houden ...

  Castelli sponsort Garmin-Cervélo van 2011 tot en met 2013

  Het Castelli shirt van Cervélo TestTeamCastelli kondigde vandaag echter aan dat een 3-jarig contract is getekend met de Garmin-Cervélo ploeg (Slipstream Sports) met betrekking tot de kleding van zowel de herenploeg als de damesploeg, de juniorenploeg en de beloftenploeg.
  Niet echt verrassend trouwens als je deze foto bekijkt die is gemaakt op 28 oktober en waar duidelijk 2011 te lezen staat op de Cervélo map!

  Castelli ziet in de samenwerking met deze Amerikaanse ploeg vooral een uitdaging voor nieuwe ontwikkelingen: Dit meerjarige contract levert ons interessante feedback op van de beste profwielrenners, zowel heren als dames. We hebben een research & development programma opgezet met Robby Ketchell, de directeur Sport Science van de ploeg, en we hebben een ontwikkelingsagenda uitgestippeld die met name gericht is op het doel om de snelst mogelijke atleten te hebben in elke willekeurige wedstrijdconditie (de aerodynamica zal dus een belangrijke rol spelen in de komende nieuwtjes van Castelli).
  Ondertussen blijft het visueel verder ook interessant want Castelli geeft aan nog altijd het mooiste tenue van het peloton te willen leveren.

  Een technisch detail van het Castelli shirt van Cervélo TestTeamHet interessante aan Castelli is dat het merk er alles aan doet om kleding te ontwerpen die geschikt is voor iedere specifieke situatie. In het vandaag verzonden persbericht geeft Castelli dan ook weer aan dat het merk steeds weer nieuwe technieken zal ontwikkelen die het mogelijk maken de prestaties te verbeteren door een beter aerodynamica maar ook door zich aan te passen aan alle situaties. Castelli heeft precies begrepen waar de prioriteiten van een profploeg liggen door aan te geven dat dat zowel voor de kou in België in maart als voor de warmte in Frankrijk in de maand juli geldt.

  Jonathan Vaughters, de manager van Slipstream Sports liet weten ook blij te zijn met dit 3-jarige samenwerkingsverband: We zijn blij te kunnen samenwerken met ons sportwetenschappelijk team en onze sponsors om nieuwe technieken te ontwikkelen die het mogelijk maken op topniveau te presteren. We hebben het geluk dat we de beste atleten hebben en met Castelli hebben we de meeste aerodynamische tenues in huis voor hen.

  Castelli kleedt de nieuwe Wereldkampioen Thor Hushovd

  Thor HushovdDe nieuwe Wereldkampioen, Thor Hushovd, die nog niet veel gelegenheid heeft gehad om zijn regenboogtrui te laten zien sinds zijn terugkeer uit Australië begin oktober, maakt onderdeel uit van de Garmin-Cervélo ploeg volgend jaar. Het merk met het schorpioentje heeft dus als extra taak om de regenboogversie van het Garmin-Cervélo tenue ta maken in 2011 om de Noor aan te kleden.

  Daarnaast werkt het Italiaanse merk op dit moment aan een nieuw design voor het "klassieke" tenue van de ploeg want in het persbericht van vandaag stond te lezen dat dit design de technische voordelen van dit tenue wat in 2011 gepresenteerd zal worden goed uit zal laten komen.

  To be continued dus ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 6913x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Ploegenpresentaties 2011 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-castelli-continue-son-sponsoring-d-une-equipe-cycliste-pro-61140761.html

  | Roland TISSIER | woensdag 17 november 2010 om 7:47:27

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer zeven ?