home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 207 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het trainingskamp van de Garmin-Cervélo ploeg 2011 op de Kaaimaneilanden (video)

Toegevoegd: donderdag 16 december 2010 om 23:11:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het trainingskamp van de Garmin-Cervélo ploeg 2011 op de Kaaimaneilanden (video)December is de maand waarin gebruikelijk de trainingskampen van de verschillende wielerploegen in de meest exotische plaatsen plaats vinden. De toekomstige Garmin-Cervélo ploeg voor 2011 (geboren uit de fusie tussen de Garmin-Transitions en Cervélo TestTeam ploegen) bracht eind november / begin december een paar dagen door op de Kaaiman Eilanden.

  Naast het dagelijks verslagje wat de ploeg en de Cayman Islands Cycling Association dagelijks op de website plaatste, heeft de ploeg vanavond ook een video geplaatst met de leukste momenten van dit trainingskamp, in voorpremière voor de lezers van de nieuwsbrief van de ploeg en nu dus ook voor de lezers van www.velowire.com!

  Het trainingskamp op de Kaaimaneilanden

  Het trainingskamp vond eind november / begin december plaats en was de eerste gelegenheid waar alle renners van de toekomstige Garmin-Cervélo ploeg voor 2011 bij elkaar kwamen.

  De eerste dag begon al meteen met iets wat we terug zien in het filmpje: het bezoek aan de Sandbar om te zwemmen met pijlstaartroggen! We kunnen zien dat niet alle renners echt blij waren tussen deze vissen te staan maar blijkbaar heeft Peter Stetina dat vaker gedaan en hij aarzelde dan ook niet om er één op te pakken en een kusje te geven! Jammer genoeg zien we dat niet in het filmpje ...
  Na van de ergste schrik te zijn bekomen stond een wat rustgevender bezoekje aan de schatten van de zee op het programma want al snorkelend verkenden ze vervolgens het koraalrif.

  De KaaimaneilandenDe volgende dagen konden de renners hun nieuwe Cervélo fietsen proberen. Voor de renners van Cervélo TestTeam was dat natuurlijk weinig nieuws maar voor de renners van de Garmin-Transitions ploeg was het wel degelijk een verandering. De Amerikaanse ploeg reed tot op heden namelijk op Felt fietsen.
  Na dit verplichte onderdeel om ervoor te zorgen dat ze volgend jaar goed uitgerust zullen zijn stonden weer nieuwe team building activiteiten op het programma met een beach volleyball wedstrijd en een kajak-tochtje.

  De derde dag begon met een wat klassiekere fietsrit gevolgd door een zoektocht naar verborgen schatten op basis van aanwijzingen en raadseltjes die de renners op moesten lossen. De rest van de dag leek wederom op een vakantie voor kinderen van rijke ouders met een bezoekje aan Atlantis Submarine (een duikboot vanwaaruit het leven onder water bekeken kan worden), het zwemmen met dolfijnen of een helikoptervlucht!

  Na deze bijzondere activiteiten werd voor de volgende ochtend de wekkerradio wat eerder gezet want er stond een fietstocht met lokale amateurwielrenners op het programma voor de renners van Garmin-Cervélo 2011. In het begin werd een gematigde snelheid aangenomen maar de profwielrenners bevonden zich in het tweede deel al snel samen vooraan, met uitzondering van een paar renners die rustig bleven kletsen met de deelnemers aan de Ride with the Pros! Zij hadden vast begrepen dat het verstandig was wat energie te besparen voor het diepzeeduiken die middag!

  Al deze relaxte momenten zijn terug te vinden in onderstaand filmpje, opgenomen met een kleine HD camera flipvideo:


  Het shirt van Garmin-Cervélo 2011Zoals gebruikelijk reden de renners in hun "oude" tenue. Dat is normaal aangezien alle renners nog tot 1 januari onder contract staan met hun ploeg voor 2010. Tijdens de fietstocht zien we dus bijvoorbeeld Thor Hushovd die trots zijn Cervélo Wereldkampioenstrui draagt.

  Onlangs kondigde Castelli aan dat het Italiaanse merk het tenue van de Garmin-Cervélo zal maken. Sindsdien heeft de ploeg een sneak preview gegeven van hoe het shirt eruit zal komen te zien. U ziet deze afbeelding hiernaast.
  Dit nieuwe shirt lijkt erg op het shirt van Cervélo TestTeam waarop de naam Cervélo op een rode achtergrond is vervangen door de naam Garmin op een witte achtergrond en de typische ruitjes van de Garmin-Transitions ploeg een plaatsje hebben gekregen onderaan de mouwtjes waarop ook de naam van de organisatie van de ploeg staat: Slipstream Sports.

  >> Bekijk de foto's van het trainingskamp op de Flickr pagina van de ploeg.

  bron foto's: achtergrond illustratie artikel: Ray Bodden ; foto Kaaimaneilanden: Todd Wickersty ; foto shirt: Slipstream Sports

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 6899x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Ploegenpresentaties 2011 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-equipe-garmin-cervelo-2011-aux-iles-caimans-exclusif-video-63183229.html

  et aussi en construction :

  http://cyclisme-roltiss.com

  | Roland TISSIER | vrijdag 17 december 2010 om 8:04:41

 2. Thank you for using my photo of the pier in West Bay, Grand Cayman, for your article. I have read it and it is very informative. Again, I am happy you liked the photograph and thank you for attributing it.

  Ray

  | Rayburn Bodden | donderdag 30 december 2010 om 17:32:48

 3. Hi Ray!

  Thank YOU for the photo :-) and thanks for your comment here!

  No worries for attributing it. I always do so and would love to see one day everyone using photos (and other contents) to attribute them correctly. Too often I see my own photos at different places around the Internet (or even in newspaper) without proper attribution or notification of the use. That's why I personally always guarantee I attribute my sources correctly.

  Thanks again and Happy New Year!

  | Thomas Vergouwen | maandag 03 januari 2011 om 23:53:51

 4. see you soon
  grt wim

  | wim van schil | maandag 20 mei 2013 om 21:18:12

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus negen ?