donderdag 09 december 2010 om 00u42

De Rabobank ploegenpresentatie vond op woensdag 1 december plaats in de Efteling en werd gepresenteerd door Luuc Eisenga, de persvertegenwoordiger van de Rabobank ploeg. De Nederlandse ploeg stelde tijdens een vrij sobere presentatie een ploeg met 26 renners voor aan de pers en het publiek

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Top dient de breedte

De Rabobank ploegenpresentatie voor 2011 begon vorige week woensdag met een filmpje wat de Rabobank sponsoring in de breedte toonde: niet alleen met de sponsoring van de profwielerploeg maar ook met de speciale activiteiten georganiseerd voor jonge talenten, de sponsoring van de KNWU, etc. Het filmpje eindigde met een overzicht van alle overwinningen van de Rabobank profploeg in de afgelopen 15 jaar.

De Rabobank noemde met name de talentdagen baanwielrennen, de Rabo Ardennenproef, de ondersteuning Aangepast wielrennen en het Continental Team (de opleidingsploeg van de Rabobank profploeg).

Dit alles werd samengevat in de zin die goed past bij de huidige slogan van de Nederlandse bank: samen de sport in Nederland verder brengen, dat is de gedachte, dat is het idee.

Voordat het overzicht van de overwinningen en hoogtepunten van de Raboploeg in 2010 werd vertoond, kondigde Bert Bruggink, CFO van Rabobank Nederland, vervolgens aan dat de Rabobank na 2012 nog 4 jaar doorgaat met de sponsoring van de wielerploeg, in ieder geval dus tot en met het seizoen 2016.

Harold Knebel, sprak van een grote dag voor de Rabo wielerploeg na de aankondiging dat de Rabobank nog 6 jaar lang sponsor zal blijven. De Algemeen directeur Rabo Wielerploegen noemde vervolgens de 21 overwinningen en 74 podiumplekken die de Raboploeg in 2010 behaalde. Verder herinnerde hij er aan dat dit jaar geen rit in een Grote Ronde gewonnen werd terwijl dat wel de ambitie was.

De ploeg heeft naast de Rabobank nog 23 andere sponsoren. Onlangs zijn de sponsorcontracten met Skoda voor de levering van alle auto's en met Giant voor de fietsen verlengd voor 4 jaar en volgens Knebel is in deze contracten met name ook de nadruk gelegd op een deel innovatie.

Harold Knebel kwam ook nog terug op de recentelijk afgesproken CAO voor wielrenners.

Tijd voor talent blijft het thema maar de Rabobank ploeg wil nu een volgende stap nemen: de jeugd heeft de toekomst. Knebel gaf aan zowel in sprint, klassiekers als in de Grote Rondes het maximum uit de talenten van de ploeg te willenhalen.
Het nieuwe shirt (zie aan het einde van dit artikel) en nieuwe huisstijl voor bus, kleding, papier en dergelijke hebben hier ook alles mee te maken: deze hebben een retro-look uit respect voor het succesvolle verleden van de Rabobank maar tegelijkertijd ook als start van een nieuwe toekomst.

De wijzigingen in de ploeg

8 renners hebben de ploeg verlaten. Harold Knebel noemde 3 van hen in het bijzonder:
- Kai Reus die helaas de wielersport, in ieder geval tijdelijk, zal verlaten. Knebel sprak over een spijtig afscheid
- Koos Moerenhout die aan het einde van zijn carrière nog geweldige resultaten liet zien. Koos blijft actief op het gebied van communicatie, onder andere voor het promoten van de ploeg binnen de verschillende Rabobanken
Denis Menchov- Denis Menchov, de meest succesvolle Rabobank-renner. De Rus, die 6 jaar lang in de Raboploeg actief was, was aanwezig bij de ploegenpresentatie en bekeek samen met de technisch directeur Erik Breukink en Harold Knebel een filmpje wat zijn 6 jaar bij Rabobank samenvatte en onder andere ook stil stond bij zijn spectaculaire valpartij in de afsluitende tijdrit van de Giro d'Italia 2009 die hem bijna de eindoverwinning van deze Grote Ronde kostte
De renner die in 2011 onderdeel uit zal maken van de Geox-TMC Transformers ploeg kreeg van de Rabobank een schilderij in de vorm van een fotocollage van de drie Grote Rondes die hij wist te winnen (2 maal Ronde van Spanje en 1 maal Ronde van Italië).

Denis Menchov neemt Mauricio Ardila en Dmitriy Kozontchuk mee naar de Geox-TMC Transformers ploeg.

Naast deze vijf renners maken ook Nick Nuyens (Team Saxo Bank-Sungard), Joost Posthuma (Luxembourg Pro Cycling Project), Tom Stamsnijder (eveneens Luxembourg Pro Cycling Project) in 2011 geen deel meer uit van de Rabobank ploeg.

Na een korte presentatie van het Continental Team was het de beurt aan de presentatie van het Rabobank Pro Team.

Er werd begonnen met de ploegleiders, Jan Boven, Nico Verhoeven, Erik Dekker, Adri van Houwelingen en Frans Maassen.

De Rabobank profploeg trok voor 2011 7 nieuwe renners aan:
Luis Léon Sanchez
- Luis Léon Sanchez kwam over van de Spaanse Caisse d'Epargne ploeg en gaf aan al zijn hele carrière te dromen in een grote ploeg te rijden zoals de Rabobank en nu komt die droom dus uit. Na een start op Mallorca zijn zijn belangrijkste doelen voor 2011 Paris-Nice, de Klassiekers en de Tour de France 2011 met grote ambities voor Robert Gesink.

- Michael Matthews, Wereldkampioen voor renners onder 23 jaar, gaf aan dat deze overwinning een geweldig gevoel had gegeven met veel aandacht van het publiek, familie en vrienden. De Australische renners was al sinds de Tour Down Under 2010 in contact met Erik Breukink en aangezien de interesse van de Rabobank ploeg bleef besloot de jonge Australiër bij Rabobank te tekenen.

- Tom-Jelte Slagter gaf aan in zijn eerste jaar vooral veel te willen leren door mee te rijden op het hoogste niveau en een plekje weten te vinden binnen de ploeg. Hij start in Mallorca gevolgd door de Algarven.

- Coen Vermeltfoort tekende een contract voor twee jaar met de profploeg en komt net als Slagter over van de Continental ploeg

Theo Bos- Theo Bos keert in 2011 terug naar de Rabobank na in 2010 vanuit de Rabobank Continental ploeg over te zijn gestapt naar Cervélo TestTeam

Maarten Wynants- Maarten Wynants die als enige Belg van de Rabobank ploeg in 2011 overkomt van de Belgische Quick Step ploeg, net als Carlos Barredo

Naast deze 7 nieuwe renners blijven 19 renners de Nederlandse ploeg trouw, waardoor deze in 2011 met een totaal van 26 renners de verschillende wedstrijden af zal werken. Dit zijn er 2 minder dan afgelopen seizoen. Deze 19 renners zijn:

Lars Boom- Lars Boom die tijdens de presentatie sprak over bezigheidstherapie in de winter met betrekking tot zijn activiteiten in het veldrijden. Hij gaf aan vooral toch wegwielrenner te blijven

- Graeme Brown

- Stef Clement, onlangs vader geworden van een jongetje met de naam Roel, is blij terug te zijn in de Rabobank ploeg na een vrijwel blank 2010 vanwege een bekkenblessure. Hij gaf aan kippenvel te hebben nu hij er bij de ploegenpresentatie weer bij kon zijn ook al wist hij nog niet te vertellen wanneer hij weer een koers zal gaan rijden.

Laurens ten Dam- Laurens ten Dam begint zijn seizoen met de Tour Down Under 2011 en heeft heel veel zin om weer te gaan koersen. Dit is dan ook de reden dat hij het seizoen graag zo vroeg in Australië wilde beginnen.

- Jos van Emden

- Rick Flens

Oscar Freire- Oscar Freire gaf aan dat hij blij was met zijn goede seizoen ondanks dat hij de belangrijkste wedstrijd in Australië (de Wereldkampioenschappen) niet wist te winnen. Voor 2011 blijven Milaan-San Remo en de Wereldkampioenschappen voor hem de belangrijkste doelen maar hij wil ook een goede eerste helft van het seizoen rijden.

- Juan Manuel Garate

Robert Gesink- Robert Gesink gaf aan in 2011 zo'n beetje dezelfde doelen te hebben als in 2010: de Ronde van het Baskenland, de Klassiekers, Paris-Nice of de Tirreno Adriatico

- Steven Kruijswijk

- Sebastian Langeveld

- Tom Leezer

- Paul Martens

Bauke Mollema- Bauke Mollema, die vanwege zijn goede prestaties in 2010 onder slechte weersomstandigheden haast al als slecht weer rijder te boek staat, hoopt zijn eerste Tour de France te rijden en de Ronde van Frankrijk is dus zijn hoofddoel ook al geeft hij aan dat hij graag voor Paris-Nice al wil pieken

- Grischa Niermann

- Bram Tankink

- Maarten Tjallingii

- Pieter Weening

- Dennis van Winden

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het nieuwe shirt van de Rabobank wielerploeg in 2011

Het nieuwe shirt van de Rabobank ploegTijdens deze ploegenpresentatie werd het nieuwe shirt van de Rabobank wielerploeg onthuld. Het nieuwe shirt heeft, zoals Harold Knebel al aangaf, een retro-look met nog altijd dezelfde kleuren maar een andere verdeling ervan: op de borst en op de rug is het shirt met name oranje met daarin een blauwe balk waarin de naam Rabobank is te vinden. De mouwtjes zijn met name wit met onderaan blauw en oranje aan één kant en met name blauw en met wit en oranje aan de andere kant.

De broek is met name blauw met oranje aan de onderkant en wit aan de zijkant (net als op het shirt).

De ploegenpresentatie in beeld

Hieronder kunt u de volledige ploegenpresentatie van de Rabobank wielerploeg (90 minuten!) terugkijken:

Verder kunt u hieronder een kort filmpje bekijken over de carrière van Denis Menchov bij de Rabobank ploeg:

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

5 reacties | 14184x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Ploegenpresentaties 2011

Reacties

Er zijn 5 reacties!
 1. ik ben een grote fan van robert gesink en nu heb ik net uitgevonden dat hy niet in de ploeg zit voor de tour de france, wat is er aan de hand?

  | geert hilbrands | dinsdag 05 april 2011 om 19u32

 2. Hij zit er wel bij. Hij zit niet in de Giro;) Maar Robert is al etappes aan het voorbereiden in Frankrijk! Dus wordt genieten!!

  | Niek | woensdag 25 mei 2011 om 16u26

 3. bedankt, dat is het beste nieuws wat ik op zat te wachten.

  | geert hilbrands | donderdag 02 juni 2011 om 18u10

 4. Zie ook dit artikel over de voorbereidende trainingsstages.

  | Thomas Vergouwen | donderdag 02 juni 2011 om 18u27

 5. ik ben zeer teleurgsteld in de rabo ploeg wotd het geen tijd om het manegment en pleogleiders te vernieuwen? want deze maken er al jaren niets van zonde van het geld ,het is toch van de klanten....

  | siem aartman | zaterdag 16 juli 2011 om 19u25

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus drie ?