donderdag 19 februari 2015 om 22u53

Deze zaterdag gaat in Zuid-Frankrijk de Tour du Haut Var 2015 van start. ZOals gebruikelijk betreft het een 2-daagse etappewedstrijd, met een etappe tussen Le Cannet des Maures en Seillans en een etappe die start en finisht in Draguignan.

In dit artikel vindt u alle details over deze wedstrijd, met de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en het parcours van de etappes op Google Maps/Google Earth kaarten.

Het parcours van de Tour du Haut Var 2015 op Google Maps

De Tour du Haut Var 2015, officieel Tour Cycliste International du Haut Var-matin geheten, kent een etappe van 164,6 en een etappe van 194,7 kilometer en zondag aan het eind van de middag weten we dus na 359,3 kilometer wie de opvolger wordt van Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) die vorig jaar de wedstrijd won door als 1ste en als 2de te finishen in de twee etappes (zie de resultaten en de videosamenvattingen van de Tour du Haut Var 2014).

Laten we dan nu het parcours van de Tour du Haut Var 2015 bekijken:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


1/ zaterdag 21 februari 2015 - Le Cannet des Maures > Seillans - 164,6 km

De eerste etappe op zaterdag gaat van start in Le Cannet des Maures, op het Place de la Libération.

Na de werkelijke start ter hoogte van het Château Reillane gaat het peloton verder richting Vidauban en vervolgens naar Lorgues waar de renners de eerste tussensprint betwisten, tegenover de bioscoop.

Voor de terugkeer naar de start van de etappe in Le Cannet des Maures is het parcours hetzelfde als in de etappe die vorig jaar in dezelfde stad van start ging: de renners gaan door tot de kruising met de D84 waar ze afslaan richting Le Thoronet. Na doorkomst aan de start rijden de renners niet door tot aan Vidauban maar ze slaan af naar de D72 die ze volgen tot de kruising met de D25 die ze noordwaarts volgen via Le Muy om vervolgens rechtsaf te slaan richting de klim van de Col des Roches Rouges en vervolgens naar Bagnols-en-Forêt.

Via Saint-Paul-en-Forêt komen ze dan terecht op de D562 die ze in oostelijke richting volgen voordat ze afslaan richting Montauroux en de steile klim van de "Mur de Montauroux" die een stijgingspercentage van maar liefst 20% vertoont. Via Callian komen ze dan bijna terug op de weg die ze eerder al volgden richting Montauroux want de D19 loopt op een gegeven moment parallel aan de D562.
Ze rijden vervolgens verder naar het noord-westen tot aan Seillans voor een finish bergop waar we de eerste etappewinnaar van deze Tour du Haut Var-Matin 2015 zullen kennen en dus de eerste drager van de leiderstrui van het algemeen klassement.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van etappe 1 van de Tour du Haut Var 2015 De kaart met het parcours van etappe 1 van de Tour du Haut Var 2015 op Google Maps Het profiel van etappe 1 van de Tour du Haut Var 2015

1/ Le Cannet des Maures > Seillans

[X] Close

1/ Le Cannet des Maures > Seillans

[X] Close

2/ zondag 22 februari 2015 - Draguignan > Draguignan - 194,7 km

Deze tweede etappe met start en finish in Draguignan kent een meer bergachtig profiel met maar liefst 5 beklimmingen die elkaar opvolgen. Om het parcours van deze etappe te tekenen heb ik er voor gekozen deze op te splitsen in 5 circuits met verschillende kleuren, zodat u beter kunt begrijpen hoe de verschillende lusjes elkaar opvolgen. Het eerste circuit is groen, het tweede oranje, het derde paars, het vierde rood en het laatste circuit rondom de finishstad is blauw.

Het parcours van deze etappe is heel anders dan dat van vorig jaar en bevindt zich grotendeels ten westen van Draguignan. Om te beginnen vertrekken de renners vanuit Draguignan in westelijke richting, richting Flayosc en vervolgens verder op weg naar Salernes via de D557. Net voordat ze daar aankomen slaan ze rechtsaf naar Villecroze en ze vervolgen hun weg dan naar Aups, waar ze de eerste tussensprint betwisten.

Ze vervolgen hun weg dan naar het noord-oosten en klimmen naar Bastide de Tourtour (2de categorie) om vervolgens terug te komen op de D557, die ze dan volgen op het oranje circuit wat hen dit keer tot in Salernes brengt waar ze wederom afslaan in de richting van Villecroze. Ditmaal verlaten ze de weg richting Aups al snel, om af te snijden naar Tourtour en de bijbehorende klim van de 2de categorie.

Als ze terugkomen op de D557 slaan ze ditmaal linksaf in plaats van rechtsaf en volgen zo het paarse circuit. Dit circuit brengt hen terug naar Flayosc via de bevoorradingszone en nadat ze Flayosc hebben bezocht volgen ze de smalle Route du Flayosquet die hen naar de Col de la Grange (2de categorie) brengt. Voordat ze in Ampuis komen slaan ze linksaf terug naar Tourtour.

Ze rijden dan wederom naar de D557 waar ze opnieuw linksaf slaan (rode circuit) om daarna dezelfde wegen te volgen naar Flayosc, de Route du Flayosquet en de Col de la Grange, maar ditmaal rijden ze door tot in Ampuis waar ze afslaan naar het oosten via Châteaudouble en vervolgens naar het zuiden om Figanières heen om zo terug te keren naar de start/finishlijn in Draguignan waar ze een nieuwe tussensprint zullen doen.

Ze vervolgen dan hun weg op het rode circuit via de D562 tot aan de kruising met de D54. Ze slaan daar rechtsaf op het blauwe circuit wat om te beginnen dezelfde wegen volgt als het rode circuit tot aan de finishlijn. Net daarna verlaten ze echter het rode circuit om de Vieille Route de Grasse te volgen die hen naar de top van de Côte des Tuilières van de 1ste categorie brengt. Bij de kruising met de D54 komen ze terug op het rode slotcircuit en vervolgen zo weer hun route richting Draguignan, nog altijd via het zuid-oosten om zo koers te zetten naar de finishlijn, ditmaal voor de etappeoverwinning en zelfs de eindoverwinning in deze wedstrijd want na twee etappes op deze mooie wegen komt deze alweer ten einde!

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van etappe 2 van de Tour du Haut Var 2015 De kaart met het parcours van etappe 2 van de Tour du Haut Var 2015 op Google Maps Het profiel van etappe 2 van de Tour du Haut Var 2015

2/ Draguignan > Draguignan

[X] Close

2/ Draguignan > Draguignan

[X] Close

Het parcours van de Tour du Haut Var-Matin 2015 in Google Earth

Hierboven heeft u alle details kunnen ontdekken van de etappes van deze 47ste Tour du Haut Var-Matin met onder andere de tijd- en routeschema's en de etappeprofielen en voor beide etappes het parcours op Google Maps.

Als u het volledige parcours van de Tour du Haut Var 2015 liever ineens bekijkt kunt u onderstaand KML bestandje downloaden en het openen in Google Earth.
>> Download het parcours van de Tour du Haut Var-Matin 2015 in Google Earth

De kaart van de Tour du Haut Var-Matin 2015

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 7825x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer één ?