home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Een etappe onder leiding van Jérémy Roy, gewonnen door Julien Antomarchi in de Tour du Haut Var 2011

Toegevoegd: zondag 20 februari 2011 om 16:55:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Een etappe onder leiding van Jérémy Roy, gewonnen door Julien Antomarchi in de Tour du Haut Var 2011In de tweede etappe van de Tour du Haut Var 2011 zagen we vandaag vooral Jérémy Roy (FDJ) in actie maar na een onrustige finale wist Julien Antomarchi (VC La Pomme Marseille) uiteindelijk deze etappe te winnen. Thomas Voeckler (Team Europcar) wist in deze finale Samuel Dumoulin (Cofidis) van zich af te schudden en zo het algemeen klassement van deze wedstrijd te winnen.

  De samenvatting van de tweede etappe van de Tour du Haut Var 2011

  Na de mooie overwinning van Samuel Dumoulin (Cofidis) gisteren, verscheen de renner uit Vénissieux aan het eind van de ochtend in de leiderstrui verstopt onder een trui met lange mouwen aan de start in (zie Samuel Dumoulin wint de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2011 en Het parcours van de Tour du Haut Var 2011 op Google Maps/Google Earth voor meer informatie).

  Jérémy RoyNet als in de Grote Prijs La Marseillaise, liet Jérémy Roy (FDJ) zich vandaag van voren zien. Na om te beginnen deel te hebben uitgemaakt van een grote kopgroep even na de start van de etappe waagde hij opnieuw zijn kans met Cyril Gautier (Team Europcar), Julien El Fares (Cofidis), Sylvain Calzati (Bretagne-Schuller) en Robert Partridge (Endura Racing) in de beklimming van de Côte de Tourtour. Nadat deze groep teruggepakt was door het peloton besloot hij er alleen vandoor te gaan ...

  17 andere renners en vervolgens nog 2 anderen reden het gaatje naar hem dicht en de groep van 20 renners leek een mooie voorsprong op te kunnen bouwen. Ook dat duurde echter niet lang. Voordat ze teruggepakt werden viel de renner uit Tours opnieuw aan, samen met Mikaël Cherel (AG2R La Mondiale) en toen 9 andere renners zich bij dit duo voegden leek deze kopgroep uiteindelijk de juiste te zijn. Naast de twee eerder genoemde Franse renners bestond deze groep uit Peter Stetina (Team Garmin-Cervélo), de ploegmaat van Jérémy Roy, Benoit Vaugrenard, Andrew Talansky (Team Garmin-Cervélo), Vincent Jérôme (Team Europcar), Angel Madrazo (Movistar Team), Richie Porte (Saxo Bank-Sungard), Anthony Delaplace (Saur-Sojasun), Jonathan Castroviejo (Euskaltel-Euskadi) en Johan Mombaerts (BigMat-Auber 93).

  Hun voorsprong liep op tot 2'20" maar in de beklimming van de Col de Mons, op weg naar het hoogste punt van de Tour du Haut Var 2011, reed het peloton het gaatje met deze groep dicht, met name dankzij het werk van de AG2R La Mondiale ploeg. Jérémy Roy besluit wederom dat hij niet teruggepakt wil worden en gaat er alleen vandoor met zo'n 30 seconden voorsprong op het peloton. Rob Goris (Verandas Willems-Accent) is de enige renner die beetje bij beetje terug weet te komen en zo'n twintig kilometer verder komen de twee renners samen terwijl verschillende andere renners ook de achtervolging inzetten.

  De klim van de Mur de Montauroux lijkt echter de druppel teveel te zijn voor de twee renners aan kop want zij verliezen hier hun voorsprong op het peloton. David LopezNadat zij teruggepakt zijn vormen 11 renners een nieuwe kopgroep en David Lopez (Movistar Team) besluit dan aan te vallen. Hij krijgt gezelschap van Arthur Vichot (FDJ), gisteren ook al in de aanval, Pierre Rolland (Team Europcar), Laurent Mangel (Saur-Sojasun) en Iker Camaño (Endura Racing) en de 5 renners krijgen al snel een interessante voorsprong.

  Wanneer ze over de streep komen in Draguignan komt het peloton met 27 seconden achterstand langs terwijl ze nog 25 kilometer te gaan hebben. In deze 25 kilometer vinden ze onder andere de klim van de Côte des Tuillières. In deze klim valt de kopgroep uit elkaar, net als het peloton. Een nieuwe kopgroep wordt dan gevormd door Arthur Vichot, Pierre Rolland, Chris Sörensen (Saxo Bank-Sungard), Julien Antomarchi (VC La Pomme Marseille), Fabrice Jeandesboz (Saur-Sojasun). Rinaldo NocentiniVanuit deze groep probeert Jeandesboz alleen weg te rijden maar hij krijgt meteen gezelschap van Vichot en wanneer de anderen ook het gaatje met hen dichtrijden valt Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale) aan vanaf de kop van het peloton, gevolgd door Thomas Voeckler (Team Europcar). De twee renners rijden naar de kopgroep toe en Samuel Dumoulin (Cofidis) weet een paar meter verderop ook het gaatje dicht te rijden, net als verschillende andere renners vanuit peloton.

  Vanuit deze grote groep van 17 renners, waagt Chris Sörensen wederom zijn kans maar zonder succes. Verschillende aanvallen volgen elkaar dan op met met name Nocentini en Voeckler maar dat loopt allemaal op niets uit. Deze herhaalde aanvallen lijken Samuel Dumoulin echter uit te putten want het lukt hem niet in de eerste groep te blijven bij zijn belangrijkste concurrent Rinaldo Nocentini. Thomas Voeckler valt vervolgens opnieuw aan in de laatste kilometers en dan weet alleen Julien Antomarchi hem te volgen.

  De twee renners blijven vooruit en Voeckler schenkt de etappeoverwinning aan de renner van de ploeg uit Marseille terwijl hij zelf het algemeen klassement wint.

  De top 5 van het klassement van de tweede etappe van de Tour du Haut Var 2011

  Hieronder vindt u de top 5 van de tweede etappe van de Tour du Haut Var 2011 :

  1/ Julien Antomarchi (VC La Pomme Marseille) - 5h14'07"
  2/ Thomas Voeckler (Team Europcar)
  3/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - +0'29"
  4/ Julien Simon (Saur-Sojasun)
  5/ David Moncoutié (Cofidis, le crédit en ligne)

  De top 5 van het algemeen klassement van de Tour du Haut Var 2011

  Thomas VoecklerDe top 5 van het algemeen klassement van de Tour du Haut Var 2011 ziet er als volgt uit:

  1/ Thomas Voeckler (Team Europcar)
  2/ Julien Antomarchi (VC La Pomme Marseille) - +0'08"
  3/ Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale) - +0'28"
  4/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - +0'29"
  5/ Rémi Pauriol (FDJ) - +0'37"

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2085x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer één ?