zondag 13 februari 2011 om 23u35

Nu de Tour Méditerranéen voorbij is zijn de voorbereidingen voor de Tour du Haut Var 2011 alweer in volle gang. Deze wedstrijd, die sinds 2009 uit 2 etappes bestaat, vindt komend weekend plaats, op zaterdag 19 en zondag 20 februari 2011.

Wie zal Christophe Le Mével opvolgen in deze wedstrijd vol beklimmingen?

U zult zien dat het parcours du Tour du Haut Var 2011, hieronder op Google Maps, zich het beste leent voor een echte klimmer!

Een korte samenvatting van de Tour Med

De Tour Med was een Frans feestje dit jaar. Na een eerste etappe-overwinning voor Thomas Voeckler (Team Europcar) na een ontsnapping wist Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) maar liefst 3 etappe-overwinningen te pakken in de sprint, waarmee hij na de 3de etappe al aan kop stond van het algemeen klassement. In de laatste etappe vervulde de Mont Faron zijn beslissende rol en leidde tot een nieuw drieluik. Niet drie maal hetzelfde jaar maar de 3de etappe-overwinning bovenop de Mont Faron voor David Moncoutié (Cofidis, le crédit en ligne). De klimexpert had Jean-Christophe Péraud (AG2R La Mondiale) en Steve Cummings (Team Sky) in de slotklim ingehaald en hoewel de eerste 11 seconden later boven kwam moest de Engelsman de twee renners laten gaan. Achter Péraud wist de Nederlander Wout Poels (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) derde te worden.
De top 5 van het algemeen klassement, compleet gemaakt door Andrew Talansky (Team Garmin-Cervélo) en Morris Possoni (Team Sky), was dezelfde als die van de etappe.

Het parcours van de Tour du Haut Var 2011 op Google Maps

De Tour du Haut Var 2011 bestaat, zoals gebruikelijk sinds 2009, uit 2 etappes. De eerste vindt plaats tussen La Croix Valmer en Grimaud over 168,8 km en de tweede start en finisht in Draguignan met een afstand van 207 km.

Officieel heet deze wedstrijd gewoon de Tour du Haut Var, maar de banden met sponsor en lokale krant Var Matin zijn blijkbaar zo hecht dat op de officiële website wordt gesproken over de Tour du Haut Var Matin ...

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


1/ zaterdag 19 februari 2011 - La Croix Valmer > Grimaud - 168,8 km

De eerste etappe begint met een lusje van La Croix Valmer naar Cavalaire-sur-Mer voor de echte start op de terugweg naar La Croix Valmer, ter hoogte van de Elf benzinepomp, aan de zeekant.

Na de start rijden de renners al snel naar de eerste klim van deze Tour du Haut Var 2011, de Col de Gassin waarvan de top na 9,3 kilometer bereikt wordt. Na een korte afdaling zakken ze verder af naar Ramatuelle om vervolgens hun weg te vervolgen richting Saint-Tropez.

Ze zetten dan, via Cogolin, richting in naar de finishlijn in Grimaud waar ze de eerste tussensprint van deze Tour du Haut Var 2011 zullen betwisten. De tocht landinwaarts gaat dan verder met de Col de la Garde-Freinet en de tweede tussensprint in Le Luc ter hoogte van de winkel Les Meubles du Luc.

Wanneer ze verder oostwaarts rijden vinden ze de bevoorradingszone op het moment dat ze de brug over de rivier de Aille over rijden. Een stukje verderop beklimmen ze de Col du Revest om vervolgens weer zeewaarts te rijden naar Sainte-Maxime via Plan-de-la-Tour. Vanaf Sainte-Maxime rijden ze een lusje door eerst de kustlijn te volgen tot aan Saint-Aygulf en vervolgens terug te keren naar Sainte-Maxime via de Col du Bougnon.

Na een laatste tussensprint voor het Casino Barrière in Sainte-Maxime volgen ze de kustlijn terug naar Grimaud waar ze nog één keer moeten klimmen naar de finishlijn die getrokken zal worden voor het gemeentehuis.

Hieronder vindt u het profiel en de kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2011.
De kaart met het parcours van de etappe La Croix Valmer > Grimaud du Tour du Haut Var 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe La Croix Valmer > Grimaud du Tour du Haut Var 2011

La Croix Valmer > Grimaud

[X] Close

2/ zondag 20 februari 2011 - Draguignan > Draguignan - 207 km

De tweede etappe die, volgens Var Matin, eigenlijk zou finishen in Fayence, zal uiteindelijk starten en finishen in Draguignan en dat ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de overstromingen die de Var troffen op 15 juni.

Na het vertrek vanuit Draguignan rijden de renners westwaarts voordat ze een lusje afleggen rondom Salernes waarin ze de klim van de Côte de Tourtour zullen vinden. In Salernes betwisten ze de eerste tussensprint van deze etappe voor Les Caves du Commandeur.

Via Fayosc keren ze vervolgens terug naar Draguignan waar ze de eerste klim van de Côte des Tuillières inzetten, klim die ze op een beslissend moment aan het eind van de etappe nogmaals zullen beklimmen. Voordat ze op het meest oostelijke punt van deze etappe aankomen kunnen ze zich nog bevoorraden voordat ze afslaan naar Montauroux en de plaatselijke muur met een stuk van 300 meter met een stijgingspercentage van 22% beklimmen!

Na deze niet officieel meetellende klim vervolgen zij hun weg met de klim van de Col de Mons die het dak van deze Tour du Haut Var 2011 vormt. Een bochtige afdaling verder komen ze aan in Fayence vanwaaruit ze nogmaal de Côte de Montauroux zullen beklimmen.
Door af te snijden via Callian keren ze terug naar Fayence waar ze een muur van 200 meter met stijginspercentage van 25% zullen beklimmen voordat ze richting Seillans rijden voor een tussensprint. Na wederom door Draguignan te zijn gekomen met een eerste doorkomst over de finishlijn, beklimmen ze voor de tweede keer de Côte des Tuillières, op 23 kilometer van de finishlijn.

De beste klimmers die als eersten boven zijn gekomen in deze laatste klim zullen alles op alles moeten zetten om in deze laatste 20 kilometers hun eventuele voorsprong te behouden want het gaat vrijwel constant bergaf naar de finish in de Boulevard Clémenceau in Draguignan.

Hieronder vindt u het profiel en de kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour du Haut Var 2011.
De kaart met het parcours van de etappe Draguignan > Draguignan du Tour du Haut Var 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe Draguignan > Draguignan du Tour du Haut Var 2011

Draguignan > Draguignan

[X] Close

Het parcours van de Tour du Haut Var 2011 in Google Earth

Als u het parcours van de twee etappes van de Tour du Haut Var 2011 in Google Earth wenst te bekijken, kunt u (na eventueel eerst Google Earth te hebben geïnstalleerd) op onderstaande link klikken:
>> Download het parcours van de Tour du Haut Var 2011 in Google Earth
De kaart van de Tour du Haut Var 2011

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

6 reacties | 17112x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 6 reacties!
 1. je suis fan de velo je regarde cette course tous les ans .a la tele surment pas cette annee mais je vais vous suivre sur internet beaucoup de belle bosses un français serait le bien venu comme au tour med bonne course a tour merci1

  | serry | vrijdag 18 februari 2011 om 09u19

 2. Merci pour votre superbe carte, Grace à celle-ci j'ai raté la course, ca aurait été bien si le parcours que vous avez détaillé sur le plan était le bon.
  en effet je me suis rendu sur l'avenue de l'ancienne route de grasse au lieu de me rendre sur la vielle route de grasse!!
  Merci

  | vingere | zondag 20 februari 2011 om 17u53

 3. @vingere : mes cartes sur Google Maps sont établies sur base des informations fournies par l'organisateur de la course. Comme vous pouvez le constater vous-même sur le site officiel, les cartes fournies par l'organisateur sont illisibles. Je fais donc de mon mieux et au lieu de m'attaquer, je vous invite donc plutôt ... à attaquer l'organisateur de la course.

  Toujours est-il que quand on se rend sur une course, on se renseigne aussi sur place. Cela m'étonnerait que vous n'ayiez pas eu l'impression d'être seul à attendre le passage de la course ... et que la route n'était pas fermée.

  Désolé pour vous !

  | Thomas Vergouwen | zondag 20 februari 2011 om 18u04

 4. JE VOUDRAIS SAVOIR LE DEPART EXACTE DE FREYUS MERCI

  | giovanni.pagliano | donderdag 16 februari 2012 om 18u59

 5. Fréjus :

  Départ fictif : Place de la Porte d'Hermès

  Défilé : Rue Roger Louis, rond point à droite Avenue Paul Arène, RP tout droit rue William Shakespeare, RP à gauche Avenue de Provence [D559], RP à droite boulevard Séverin-Decuers [D98B], RP à droite rue des moulins et rue aristide briand, RP à gauche rue du docteur Robert Turcan, RP à gauche rue jean jaurès, à droite rue du général de gaulle, RP à droite Rue Henri Vadon, RP à droite avenue de Verdun, RP à droite [D4], RP tout droit [D4] et RP tout droit rue des combatants d'afrique du nord [D4].

  Départ réel : rond-point des Combattants après 6,1 km de défilé.

  | yves | donderdag 16 februari 2012 om 23u19

 6. Bonjour,

  Pour voir le parcours précis des deux étapes du Tour du Haut Var 2012, je vous invite à vous rendre sur l'article correspondant dans la rubrique Tour du Haut Var : Le parcours du Tour du Haut Var 2012 sur Google Maps/Google Earth et les itinéraires horaires + profils.

  | Thomas Vergouwen | vrijdag 17 februari 2012 om 23u15

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer acht ?