home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Samuel Dumoulin (Cofidis) wint de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2011

Toegevoegd: zaterdag 19 februari 2011 om 16:53:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Samuel Dumoulin (Cofidis) wint de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2011Vandaag vond de eerste van de twee etappes van de Tour du Haut Var 2011 plaats (zie voor meer informatie het parcours van de Tour du Haut Var 2011 op Google Maps/Google Earth).

  Deze eerste etappe tussen La Croix Valmer en Grimaud (168,8 km) werd gewonnen door Samuel Dumoulin.

  De samenvatting van de eerste etappe van de Tour du Haut var 2011

  Al snel na de start vormde zich een kopgroep met daarin 3 Franse renners: Dimitri Le Boulch (Big Mat-Auber 93), Arthur Vichot (FDJ) en Benjamin Giraud van VC La Pomme Marseille.

  Arthur VichotHet peloton liet deze drie renners een ruime voorsprong nemen en zij kwamen dus als eerste boven in alle klimmetjes die op het programma stonden voor deze eerste etappe.

  Bij het binnenrijden van Sainte-Maxime, op zo'n 50 kilometer van de finish, was hun voorsprong nog 3 minuten. Ondanks het harde werk aan kop van het peloton door de Cofidis ploeg, hoogstwaarschijnlijk met een mogelijke overwinning voor Samuel Dumoulin in gedachten, bleef de voorsprong oplopen tot een nieuw maximum van 3'22" op 40 kilometer van de finish.

  In de aanloop naar de Col du Bougnon smeltte de voorsprong echter als sneeuw voor de zon en er was nog maar 1'05" over op het moment dat Dimitri Le Boulch aanviel. Alleen Arthur Vichot kon hem volgen, Benjamin Giraud moest de twee andere renners laten gaan. De jonge Vichot probeert dan beetje bij beetje Le Boulch achter zich te laten in de klim terwijl het peloton, onder leiding van Team Europcar, de achtervolging inzet. De renner van Big Mat-Auber 93 weet echter uiteindelijk bij zijn landgenoot, die tijdens de Tour Down Under 2010 ontdekte dat hij een Australische fanclub heeft, te blijven.
  De achtervolging door de ploeg uit de Vendée (waar de Tour de France 2011 van start zal gaan) zorgde er echter voor dat het verschil snel terugliep, tot zo'n 18 seconden op 15 kilometer van de finish waar Manuele Boaro (Saxobank-Sungard) aanviel vanuit het peloton om het gat naar het leidersduo dicht te rijden. De twee renners hadden ondertussen al hun handen geschud om als het ware te zeggen we hebben het geprobeerd, jammer dat het niet gelukt is maar met de komst van de Italiaan werd de kopgroep eventjes nieuw leven ingeblazen. Boaro verbaast zich vervolgens herhaaldelijk dat de twee Franse renners hem niet echt helpen om de kopgroep in stand te houden, daarbij vergetend dat zij al sinds het begin van de rit voorop reden! Op iets minder dan 10 kilometer van de finish worden de 3 renners dan ook teruggepakt door het peloton.

  Het volledige peloton begon dus gezamenlijk aan de klim richting de finish, onder leiding van Laurent Mangel van Saur-Sojasun.

  In de laatste meters wordt de etappe dan uiteindelijk beslist en na een aanval van Cédric Pineau (FDJ), weten alleen de Italiaan Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale) en Samuel Dumoulin (Cofidis) hem te volgen. Samuel Dumoulin slalomt zich dan een weg door het gaatje wat Nocentini aan de rechterkant van de weg heeft gelaten om deze sprint bergop te winnen, voor Nocentini en Thomas Voeckler.

  De top 5 van het klassement van de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2011

  Hieronder vindt u de top 5 van deze eerste etappe van de Tour du Haut Var 2011 :

  1/ Samuel Dumoulin (Cofidis, le crédit en ligne) - 4h00'05"
  2/ Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale)
  3/ Thomas Voeckler (Team Europcar) - +0'01"
  4/ José Joaquin Rojas (Movistar Team)
  5/ Cédric Pineau (FDJ)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 2352x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. bien content de suivre les commentaires des etapes du tour du haut var avec de belles victoires française en esperant une victoire au general d'un français56

  | serry | zaterdag 19 februari 2011 om 20:32:48

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer vijf ?