home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Tour du Haut Var 2014 op Google Maps/Google Earth, de tijd- en routeschema's en profielen

Toegevoegd: vrijdag 21 februari 2014 om 22:59:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2014 op Google Maps/Google Earth, de tijd- en routeschema's en profielenMorgen gaat de Tour du Haut Var 2014 van start in zuid-Frankrijk. Zoals gebruikelijk is dit een 2-daagse wedstrijd, met één etappe tussen Le Cannet des Maures en La Croix Valmer en één etappe die start en finisht in Draguignan.

  In dit artikel vindt u alle informatie over deze wedstrijd, met de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en het parcours van beide etappes in Google Maps/Google Earth.

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2014 op Google Maps

  De Tour du Haut Var 2014, die officieel de Tour Cycliste International du Haut Var-matin heet, bevat één etappe van 151 en een andere etappe van 203,4 kilometer en zondag aan het eind van de middag zullen we dus weten, na 354,4 kilometer, wie de opvolger wordt van Arthur Vichot (FDJ.fr) die de wedstrijd vorig jaar won door de 2de en 3de plaatsen te pakken in de twee etappes.

  Laten we dan nu kijken naar de wijzigingen in het parcours van de Tour du Haut Var voor 2014:

  1/ zaterdag 22 februari 2014 - Le Cannet des Maures > La Croix Valmer - 151 km

  De eerste etappe op zaterdag gaat van start in Le Cannet des Maures, op de Place de la Libération.

  Na de werkelijke start ter hoogte van het Château Reillane, gaat het peloton noordwaarts naar Vidauban en door naar Lorgues waar de renners de eerste tussensprint zullen betwisten, ter hoogte van de bioscoop.

  Op de weg terug naar de start in Le Cannet des Maures is het parcours enigszins gewijzigd ten opzichte van dat van dezelfde etappe vorig jaar, want ditmaal snijden de renners niet af via de D17 maar gaat ze verder tot de kruising met de D84 waar ze afslaan naar Le Thoronet. Als ze terug zijn bij de werkelijke start van de etappe gaan de renners niet verder noordwaarts richting Vidauban maar meteen richting het zuiden naar La Garde Freinet waar ze op de top van de eerste klim van de dag komen, van de 3de categorie, die al snel gevolgd wordt door de bevoorradingszone in La Bergerie.

  Ze gaan vervolgens verder naar Le Plan-de-la-Tour en Sainte-Maxime, waar ze de tweede tussensprint van deze etappe zullen vinden, net voordat ze de brug over rijden.
  De renners gaan vervolgens verder naar Grimaud waar ze de tweede klim voor het bergklassement zullen vinden, van de 2de categorie.

  Na een kort lusje rondom Grimaud, komen ze kort terug op dezelfde weg als die hen naar deze klim bracht, in tegenovergestelde richting, om vervolgens rechtsaf te slaan en zo -dit jaar via de Route de la Mort du Luc- op de Col de Gassin terecht te komen, wederom een klim van de 2de categorie.

  Als ze hun reis richting zee voortzetten komen ze uit in La Croix-Valmer waar ze een circuit van 6,1 kilometer bijna 5 keer af zullen leggen. Bij de 5de doorkomst over de finishlijn bij Le Forum weten we wie de winnaar is van de eerste etappe van de Tour du Haut Var-Matin 2014 en kennen we dus de naam van de eerste renner die de leiderstruiuit het algemeen klassement mag dragen.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps*. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Tour Haut Var-Matin 2014 Het profiel van de eerste etappe van de Tour Haut Var-Matin 2014 Het parcours van de eerste etappe van de Tour Haut Var-Matin 2014 op Google Maps

  1/ Le Cannet des Maures > La Croix Valmer

  [X] Close

  1/ Le Cannet des Maures > La Croix Valmer

  [X] Close

  2/ zondag 23 februari 2014 - Draguignan > Draguignan - 203,4 km

  Deze tweede etappe start en finisht in Draguignan en biedt een wat zwaarder parcours.

  Het parcours van deze etappe is behoorlijk veranderd ten opzichte van vorig jaar. Om te beginnen verlaten de renners Draguignan aan de oostzijde en rijden ze vervolgens naar Figanières en Montferrat. Via Bargemon en Seillans gaan ze daarna verder naar de Col de Bourigaille, van de eerste categorie, het dak van deze wedstrijd.

  Vandaaruit gaan ze verder naar Fayence en Saint-Paul-en-Forêt waar ze de bevoorradingszone vinden en daarna de tussensprint van het Domaine des Terres Blanches.

  Ze gaan dan verder op de Mur de Montauroux, een korte maar steile klim van 300 meter met een stijgingspercentage van 22%, die echter niet meetelt voor het bergklassement, en ze gaan vervolgens weer terug naar Tourrettes en Fayence waar ze de Mur de Tourrettes-Fayence, die ook niet meetelt voor het bergklassement, zullen beklimmen.

  Ze leggen ditzelfde circuit vervolgens nog 2 maal af, voordat ze terugkeren richting Draguignan. Bij de eerste doorkomst over de finishlijn betwisten ze de 4de en laatste tussensprint van deze etappe.

  Als ze de stad aan de noord-oostelijke zijde verlaten beklimmen de renners de Côte des Tuilières, van de 1ste categorie. Na de afdaling keren ze terug naar Draguignan, wederom van de zuid-oostelijke kant en komen ze vervolgens weer over de finishlijn, ditmaal voor de etappeoverwinning, maar ook voor de winst van deze wedstrijd want na twee etappes op deze mooie wegen houdt de wedstrijd hier op!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps*. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van de Tour Haut Var-Matin 2013 Het profiel van de tweede etappe van de Tour Haut Var-Matin 2014 Het parcours van de tweede etappe van de Tour Haut Var-Matin 2014 op Google Maps

  2/ Draguignan > Draguignan

  [X] Close

  2/ Draguignan > Draguignan

  [X] Close

  Het parcours van de Tour du Haut Var-Matin 2014 in Google Earth

  U heeft zojuist alle details kunnen ontdekken over de etappes van deze 46ste Tour du Haut Var-Matin met de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en voor beide etappes het parcours op Google Maps.

  Als u het volledige parcours van de Tour du Haut Var 2014 wenst te bekijken kunt u onderstaand KML bestandje downloaden en het openen in Google Earth.
  >> Download het parcours van de Tour du Haut Var-Matin 2014 in Google Earth

  De kaart van de Tour du Haut Var-Matin 2014


  * aangezien de tijd- en routeschema's en de kaarten van deze wedstrijd zoals deze beschikbaar gesteld zijn door de organisor niet super precies zijn en elkaar soms tegen lijken te spreken, kan het zijn dat het parcours op sommige plaatsen enigszins afwijkt van de kaart op Google Maps (en dus het profiel). Mocht u de wedstrijd ter plaatse gaan bekijken dan kunt u deze kaarten natuurlijk gebruiken om te bekijken waar u de wedstrijd kunt zien maar ik raad u toch aan ter plaatse na te vragen of u inderdaad op de juiste plaats bent!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 7212x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus vijf ?