home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

RAIT 2011 : Sylvain Georges - een goede daler op weg naar een hoogtepunt!

Toegevoegd: zaterdag 14 mei 2011 om 18:53:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  RAIT 2011 : Sylvain Georges - een goede daler op weg naar een hoogtepunt!De derde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 vond vandaag plaats in de regen tussen Chaponnay en Saint-Maurice l'Exil. Het slotcircuit werd geannuleerd vanwege de regen en het parcours was dus uiteindelijk 145,9 kilometer lang.

  Sylvain Georges weet van zijn tegenstanders weg te rijden door zijn goede prestaties in de afdaling en wint de etappe. Hij pakt daarmee ook de gele trui terug!

  De samenvatting van de 3de etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011

  Na verschillende ontsnappingspogingen die steeds teruggepakt werden vormde zich een groep van 8 renners met daarin, zoals elke dag sinds het begin van de Rhône Alpes Isère Tour 2011, Jérémy Roy (FDJ). Dit keer had de renner van FDJ gezelschap van Christophe Laborie (Saur-Sojasun), Sébastien Duret (Bretagne-Schuller), Tony Hurel (Team Europcar), Jérôme Mainard (CR4C Roanne), David Rösch (Team Atlas Personal), Thomas Vedel Kvist (Glud & Marstrand-LRO) en Jérémy RoyAurélien Ribet (AVC Aix) die ook de twee voorgaande etappes al in de aanval was.

  Op de top van de Côte de Jardin komt Jérémy Roy als eerste boven, voor Sébastien Duret en Aurélien Ribet. Een tiental kilometers verderop komt de laatstgenoemde renner als eerste boven op de Côte de Monstéroux-Milieu terwijl Jérémy Roy daar de tweede plaats pakt.

  Alle renners van de ploeg van de gele trui drager, Wallonie-Bruxelles-Crédit Agricole, rijden dan vooraan het peloton om de voorsprong te in toom te houden, rond de 2 minuten.
  Als de Rabobank Continental ploeg hen ten hulp komt loopt de voorsprong langzaam terug terwijl Jérémy Roy wederom een paar punten voor het bergklassement pakt door als eerste boven te komen op de Côte de Talencieux.

  Thibaut PinotIn de eerste klim van de eerste categorie, de Côte de Burdignes, wordt de kopgroep echter teruggepakt terwijl Thibaut Pinot in de aanval gaat om de punten te pakken waarmee hij zijn paarse bergtrui nog wat steviger om zijn schouders kan hangen. Als Sylvain Georges (BigMat-Auber 93) de achtervolging inzet op de renner van FDJ, merkt deze al snel dat hij de etappe-overwinning op zijn buik kan schrijven. Door zijn ervaring op de motor weet de renner van BigMat-Auber 93 hoe hij het beste zijn gewicht kan verdelen op de fiets om de bochten zo snel mogelijk te nemen en dus snel af te dalen. In gezelschap van Lasse Bochmann (Glud & Marstrand-LRO) en David Rosch (Team Atlas Personal), komt hij dus terug uit bij Pinot nog voordat ze bovenop de klim zijn. Hij laat Pinot echter als eerste boven komen op de top.

  David Rosch weet in de laatste klim van de dag, de Col de l'Oeillon, de andere renners uit de kopgroep niet meer bij te houden terwijl Thibaut Pinot er alles aan probeert te doen om van hen weg te rijden. Op de top komt hij met een voorsprong van zo'n 15 seconden door maar Sylvain Georges weet in de afdaling opnieuw het gat met de drager van de paarse bergtrui dicht te rijden. In de rest van de afdaling weet de renner afkomstig uit de Puy de Dome zelfs van Pinot weg te rijden om een solorit richting de finish in te zetten.

  De drager van de gele trui en winnaar van de etappe van gisteren, Gaëtan Bille, had ook de achtervolging ingezet om zo zijn gele trui te verdedigen. Na een valpartij in de afdaling verliest hij echter tijd en de Waalse renner werd uiteindelijk teruggepakt door het peloton.

  Sylvain GeorgesSylvain Georges komt dus alleen aan in Saint-Maurice l'Exil, in de regen, waar hij ditmaal wel de etappeoverwinning kan vieren, iets wat hij donderdag na zijn etappe-overwinning niet had kunnen doen.
  Thibaut Pinot finishte 2de achter hem op 36 seconden, voor Lasse Bochmann die finisht op 1'05". Gaëtan Bille eindigde 18de op 2'41" en verliest zo de gele trui. De renner die ons donderdag nog zei geen geluk te hebben met de gele trui pakt dus zijn felbegeerde trui terug!

  In het algemeen klassement heeft Sylvain Georges nu 49 seconden voorsprong op Thibaut Pinot. Lasse Bochmann staat op de 3de plaats op 1'28" terwijl Gaëtan Bille 4de is op 2'45". Perrig Quemeneur maakt de top 5 compleet op 3'06".

  Morgen is de laatste etappe en zullen we dus weten of Sylvain Georges deze wedstrijd strategische goed aangepakt heeft ... het zou raar moeten lopen als hij de gele trui nu nog kwijt raakt!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2743x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Rhône Alpes Isère Tour | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus één ?