home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De Rhône Alpes Isère Tour 2011: een veelbelovende wedstrijd

Toegevoegd: maandag 09 mei 2011 om 8:32:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Rhône Alpes Isère Tour 2011: een veelbelovende wedstrijdAanstaande donderdag gaat de 21ste editie van de Rhône Alpes Isère Tour (RAIT) van start in Vaulx-Milieu om 4 etappes en 645 kilometer later te finishen in Charvieu-Chavagneux.

  4 etappes rondom de stad Lyon zullen de opvolger van Jérôme Coppel als winnaar van de "RAIT" aanwijzen.

  De Rhône Alpes Isère Tour in het kort

  De Rhône Alpes Isère Tour werd opgericht in 1991 onder de naam Tour Nord-Isère als amateurwedstrijd. In 2005 werd de wedstrijd een professionele wedstrijd als onderdeel van de UCI Europe Tour in de categorie 2.2. Het jaar daarop nam de wedstrijd haar huidige naam aan na een uitbreiding naar het westen van het grondgebied waar deze plaats vindt.

  Opgericht in 1991 door Jean-Paul Bochatay en Michel Baup met als doel om jonge wielrenners uit de regio de kans te geven zich aan elkaar te meten maakt de wedstrijd dit tegenwoordig nog meer waar door in het peloton profploegen te mengen met amateurploegen. De wedstrijd vond oorspronkelijk plaats verdeeld over twee dagen en drie etappes en is geleidelijk gegroeid naar de huidige vorm over 4 dagen en heeft haar plaats gevonden in de UCI wielerkalender in april/mei.

  Dit jaar vind de 21ste editie plaats en meer dan ooit worden hierin profwielrenners gemengd met amateurs (zie hieronder).

  In de erelijst van de wedstrijd vinden we ook de mis van profs en amateurs met Jérôme Coppel (Saur-Sojasun) als winnaar in 2010, Yann Huguet (Agritubel) in 2009 en Jérémie Derangere (SCO Dijon), Gabriel Rash (Team Maxbo Bianchi) en Tomislav Danculovic (Perutnina Team) in 2008, 2007 et 2006.

  Het parcours van de Rhône Alpes Isère Tour 2011

  1/ Vaulx-Milieu > Saint-Savin - donderdag 12 mei 2011 - 156 km

  De eerste etappe, luisterend naar de bijnaam Au pays de Mandrin, rijdt rondom de lokale tak van de Fédération Française de Cyclisme in Bourgoin-Jallieu, tussen Vaulx-Milieu en Saint-Savin over een afstand van 156 kilometer.
  Na het vertrek van de parkeerplaats van het bedrijf TIME, is de eerste helft van de etappe licht heuvelachtig en bevat twee sprints, in Le Rapoux-Biol en in Saint Geoire en Valdaine. Als de renners voorbij de bevoorradingszone in Saint Beron zijn gaat het parcours verder in een heuvellandschap met allereerst de Côte de Rochefort (3de categorie / 3,5 km @ 4,6%), een sprint bij Walibi en vervolgens de Côte de Dolomieu (3de categorie / 2,5 km @ 3,2%) en vervolgens 3 keer de Côte de Saboire (2de categorie / 1,9 km à 7,1%) in het lokale circuit van 8,5 kilometer rondom de aankomststad.

  Hieronder vindt u de kaart met het parcours en het profiel van de etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken. Klik hier om het tijds- en routeschema van deze etappe te bekijken.
  De kaart van de eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour (RAIT) 2011 Het profiel van de eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour (RAIT) 2011

  2/ Charvieu-Chavagneux > Toussieu - vrijdag 13 mei 2011 - 159 km

  De etappe A l'ouest du Bugey kent een parcours van 159 kilometer tussen Charvieu-Chavagneux en Toussieu. In dit parcours vinden de renners al snel een hellinkje van de 3de categorie, ter hoogte van het Etang de Ry (3 km @ 5%), waarvan de top wordt bereikt na 13 kilometer. Na de sprint in Les Granges de Montagnieu gaan ze verder met een klim van de eerste categorie, de Côte d'Ordonnaz (16,7 km @ 3,8%) en vervolgens de Col de Fosses van de 2de categorie (6,2 km @ 5,5%).
  Na de afdaling van deze klim vinden de renners de bevoorradingszone in Saint Victor de Morestel een tiental kilometers verder gevolgd door de tweede tussensprint bij het lieu dit Arcisse in Saint Chef.
  Op 45 kilometer van de finish beklimmen ze nog een hellinkje, de Côte de Moras van 3de categorie (2,8 km @ 4,3%) en sprinten ze voor het laatste bij het Parc de Chesne, tenzij deze etappe ook in een en sprint eindigt?

  Hieronder vindt u de kaart met het parcours en het profiel van de etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken. Klik hier om het tijds- en routeschema van deze etappe te bekijken.
  De kaart van de tweede etappe van de Rhône Alpes Isère Tour (RAIT) 2011 Het profiel van de tweede etappe van de Rhône Alpes Isère Tour (RAIT) 2011

  3/ Chaponnay > Saint-Maurice-l'Exil - zaterdag 14 mei 2011 - 150,2 km

  De derde en voorlaatste etappe draagt de bijnaam La nature au sommet en het is dan ook niet voor niets dat dit de etappe met de meeste beklimmingen is in deze Rhône Alpes Isère Tour.

  De eerste helft van de etappe begint relatief rustig met twee bergjes van de 3de categorie, de Côte de Jardin (3,9 km @ 5%) en de Côte de Monstéroux-Milieu (1,8 km @ 7%) en de Côte de Talencieux van de 2de categorie (5,3 km @ 4,7%), dit alles onderbroken door twee tussensprints in Pont Evêque en in Epinouze. Na de bevoorradingszone in Annonay wordt het allemaal wat serieuzer met twee bergen van de eerste categorie. Dit zijn de Côte de Burdignes (7,9 km @ 6,4%) en de Col de l'Oeillon (18,2 km @ 3,8%). De beste klimmers zouden hier een beslissende voorsprong op kunnen bouwen voor een etappeoverwinning en wellicht zelfs voor de eindoverwinning als de voorsprong voldoende blijkt te zijn. Aangezien de top van deze laatste klim zich echter op 30 kilometer van de finish bevindt zullen ze goed op moeten letten dat het peloton niet terugkomt in deze laatste kilometers!

  Na de afdaling van de Col de l'Oeillon staat een laatste sprint op het programma in de stad waar ook de finish plaats vindt, Saint Maurice l'Exil, voordat ze het slotcircuit van 4,3 kilometer oprijden.

  Hieronder vindt u de kaart met het parcours en het profiel van de etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken. Klik hier om het tijds- en routeschema van deze etappe te bekijken.
  De kaart van de derde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour (RAIT) 2011 Het profiel van de derde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour (RAIT) 2011

  4/ Saint-Maurice-l'Exil > Charvieu-Chavagneux - zondag 15 mei 2011 - 180,4 km

  De laatste etappe is ook de langste etappe van deze Rhône Alpes Isère Tour 2011 en vindt plaats tussen de finishstad van de dag ervoor en de startstad van de 2de etappe, over 180 kilometer.

  Rijdend rondom Lyon aan de west- en noordkant draagt deze etappe de bijnaam Les balcons de Lyon en bevat maar liefst 7 klimmetjes. Na 16 kilometer zijn de renners al bovenop de Côte du Pilon (2de categorie / 9,2 km @ 3%) en de etappe gaat dan verder met de aaneensluitende Côte de Tartaras (3de categorie / 2,9 km @ 2,8%), de Côte de Saint Martin en Haut van de eerste categorie (13,4 km @ 3,1%), de Col des Brosses (3de categorie / 6,2 km @ 3,5%) en de Côte de Malval (3de catégorie / 3,1 km @ 4%).

  Halverwege de etappe kunnen de renners krachten opdoen in de bevoorradingszone in Lozanne voordat ze verder gaan met de klim van de Col du Montverdun van de eerste categorie (7,5 km @ 4,8%) gevolgd door de Côte de Montanay (3de categorie / 2,2 km @ 5,5%).
  Er zijn dan nog 55 kilometers af te leggen en na de sprint in Tramoyes gaan ze meteen door naar de finish in Charvieu-Chavagneux.

  Het slotcircuit van 4,6 km moet dan nog 3 maal afgelegd worden en pas bij de 4de doorkomst over de finishlijn zullen we dus de winaar van deze etappe en de winnaar van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 kennen! In dit slotcircuit zullen de renners nog twee maal sprinten bij het Lac de Frémenville.

  Hieronder vindt u de kaart met het parcours en het profiel van de etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken. Klik hier om het tijds- en routeschema van deze etappe te bekijken.
  De kaart van de vierde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour (RAIT) 2011 Het profiel van de vierde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour (RAIT) 2011

  De belangrijkste deelnemers aan de Rhône Alpes Isère Tour 2011

  Verreden tegelijkertijd met de Tour de Picardie in Frankrijk (een 2.1 wedstrijd die van 13 tot en met 15 mei 2011 plaats vindt), heeft de Rhône Alpes Isère Tour 2011 toch een mooi deelnemersveld weten te verzamelen met 4 Franse Continental Pro ploegen (Team Europcar, FDJ, Saur-Sojasun en Bretagne-Schuller) en 1 Franse Continental ploeg (BigMat-Auber 93), 9 buitenlandse Continental ploegen (VC La Pomme Marseille, Rabobank Continental Team, Glud & Marstrand-LRO, Team Atlas Personal, Team Joker Merida, Team Sava, Wallonie Bruxelles-Crédit Agricole, Team Differdange - Magic-Sportfood.de en Team Plussbank Cervélo) en 7 Elite amateurploegen (AVC Aix en Provence, Charvieu-Chavagneux I.C., S.C.O. Dijon, VC Caladois, Chambéry Cyclisme Formation, CR4C Roanne en Team Vulco-Vaulx en Velin).

  120 renners verschijnen deze donderdag aan de start van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 en onder hen vinden we onder anderen Sandy Casar, Thibaut Pinot, Arthur Vichot en Jérémy Roy voor FDJ, Perrig Quemeneur en Guillaume Le Floch voor Team Europcar, Sébastien Joly, Paul Poux en Ludovic Turpin voor Saur-Sojasun en Sylvain Calzati en Eric Berthou voor Bretagne-Schuller. In het Rabobank Continental Team vinden we onder anderen Wilco Kelderman die onlangs een contract heeft getekend om prof te worden bij de Rabobank ploeg vanaf komend seizoen (in 2012).

  Te volgen op www.velowire.com !

  Ik presenteer u deze wedstrijd niet volledig toevallig! Ik zal er namelijk bij zijn tijdens de 4 dagen van de wedstrijd en dat betekent dat u dagelijks foto's en een samenvatting van de etappe op deze site zult kunnen vinden!

  Mocht u ter plaatse aanwezig zijn, laat het me dan zeker even weten!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 7828x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Rhône Alpes Isère Tour | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Salut Thomas
  Si j'arrive à me libérer dimanche, je viendrai faire un tour.

  | Mart1 du blog de l'Ardoisier | maandag 09 mei 2011 om 16:27:13

 2. Salut Martin !
  N'hésite pas à me faire signe alors si jamais tu viens !

  | Thomas Vergouwen | dinsdag 10 mei 2011 om 9:21:39

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus acht ?