vrijdag 13 mei 2011 om 19u17

De tweede etappe van de Rhône Alpes Isère Tour vond vandaag plaats onder een stralende zon en een helderblauwe lucht. Perfect weer voor een gevarieerde etappe die vandaag gewonnen werd door de renner die gisteren op een paar centimeter na ook al won.

De samenvatting van de tweede etappe van de Rhône Alpes Isère Tour: Charvieu-Chavagneux > Toussieu

Ondanks verschillende ontsnappingspogingen onder de 118 renners die vanochtend aan het vertrek verschenen begon een gehergroepeerd peloton aan de eerste beklimming van de dag, de Côte de l'Etang de Ry. Julien Antomarchi (VC La Pomme Marseille) begint als eerste aan de afdaling, voor het duo Jérémy Roy en Thibaut Pinot van de FDJ ploeg.

In de afdaling staan 3 renners aan de basis van een nieuwe kopgroep die tot 11 renners zal tellen. Tony Hurel (Europcar), Vincent Canard (VC Caladois) en Romain Ramier (AVC Aix en Provence) krijgen namelijk al snel gezelschap van Daniel DiazDaniel Diaz (VC La Pomme Marseille) en Wilco Kelderman (Rabobank) en vervolgens van 6 andere renners. Perrig Quémeneur van Team Europcar was één van hen en hij wint de eerste tussensprint in het plaatsje Les Granges (Montagnieu).
De voorsprong van deze 11 renners aan kop komt nooit boven de 30 seconden en in de enige klim van de eerste categorie van vandaag, de Côte d'Ordonnaz, wordt deze kopgroep weer teruggepakt. Deze beklimming laat zijn sporen na in het peloton wat in kleine groepjes uiteenvalt.

Thibaut PinotEen nieuwe kopgroep wordt gevormd na een aanval van Frederik Wilmann (Joker Merida) die al snel gezelschap krijgt van wederom een renner van FDJ, Thibaut Pinot. Even later maken 5 andere renners deze kopgroep compleet: wederom Perrig Quémeneur (Team Europcar), Sébastien Joly (Saur-Sojasun), Guillaume Faucon (Big Mat-Auber 93), Aurélien Ribet (AVC Aix en Provence) en Kévin Pigaglio (Charvieu-Chavagneux IC).
Thibaut Pinot komt als eerste boven en pakt zo 10 punten voor het bergklassement.

Bovenop de Col des Fosses, pakt hij de tweede plaats, achter Frederik Wilmann (Joker Merida) en daarmee neemt hij de paarse leiderstrui van het bergklassement over van zijn ploegmaat Jérémy Roy.

Jérémy RoyOp zo'n 70 kilometer van de finish besluiten de 7 renners uit de kopgroep hun voorsprong op te geven en op het moment dat zij terug worden gepakt gaat Jérémy Roy (FDJ) er wederom vandoor, net als gisteren. Hij pakte hiermee de bonificatieseconden in de tweede tussensprint in Arcisse (Saint Chef), voor Christer Rake (Joker-Merida) en Justin Jules (VC La Pomme-Marseille).
Zo'n 20 kilometer verderop, rijden 5 renners het gaatje met Roy dicht: Jérôme Cousin (Europcar), Christer Rake (Joker-Merida), Lasse Bochmann (Glud & Marstrand-LR), Thomas Vedel Kvist (Glud & Marstrand-LR) en Justin Jules (VC La Pomme-Marseille).

Bij de laatste tussensprint bij het Parc de Chesne in Villefontaine komt Jérôme Cousin (Europcar) als eerste over de lijn, voor Justin Jules (VC La Pomme-Marseille) en Christer Rake (Joker-Merida).

Nadat de 6 renners uit de kopgroep teruggepakt zijn is het de beurt aan Gaëtan Bille (Wallonie-Bruxelles-Crédit Agricole) om aan te vallen, op 20 kilometer van de finish. Hij krijgt gezelschap van 7 andere renners maar ook deze kopgroep maakt het niet tot het einde want op 10 kilometer van de finish zit het hele peloton weer samen.

Net na de boog van de laatste kilometer neemt het peloton een laatste haarspeldbocht en op dat moment valt Gaëtan Bille nogmaals aan. Dit keer is het wel raak want de Waalse renner rijdt op kop naar de finish en wint de etappe in de sprint. De renner van de Wallonie-Bruxelles-Crédit Agricole ploeg sprak uiteraard van een revanche na zijn tweede plaats gisteren achter Sylvain Georges. Vandaag won hij de sprint van Nicolas Baldo (Team Atlas-Personal) en een groepje wat op 3 seconden eindigde met Laurent Beuret van dezelfde ploeg aan kop.

De klassementen van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 na de 2de etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De top 5 van het klassement van de 2de etappe - Charvieux-Chavagneux > Toussieu

Hieronder vindt u de top 5 van de etappe van vandaag, gewonnen in de sprint door Gaëtan Bille :

1/ Gaëtan Bille (Wallonie-Bruxelles-Crédit Agricole) - 3h48'07"
2/ Nicolas Baldo (Atlas Personal)
3/ Laurent Beuret (Atlas Personal) - +0'03"
4/ Damien Cigolotti (Charvieux-Chavagneux)
5/ Christian Poos (Team Differdange-Magic-Sportfood.de)

Het algemeen klassement

Hieronder vindt u de top 5 van het algemeen klassement na de 2de etappe. Ook hier vinden we nu Gaëtan Bille aan kop:

1/ Gaëtan Bille (Wallonie-Bruxelles-Crédit Agricole) - 7h38'48"
2/ Sylvain Georges (BigMat-Auber 93) - +0'09"
3/ Nicolas Baldo (Team Atlas Personal) - +0'15"
4/ Thibaut Pinot (FDJ) - +0'17"
5/ Justin Jules (VC La Pomme-Marseille) - +0'21"

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 3617x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Rhône Alpes Isère Tour

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. mooie finishfoto!

    | Meggie | vrijdag 13 mei 2011 om 21u49

  2. Thanks :-). Was er zelf ook best tevreden over!

    | Thomas Vergouwen | vrijdag 13 mei 2011 om 21u50

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer negen ?