home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

RAIT 2011 : Jérémy Roy - wedstrijdritme opdoen en ervan genieten!

Toegevoegd: vrijdag 13 mei 2011 om 10:29:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  RAIT 2011 : Jérémy Roy - wedstrijdritme opdoen en ervan genieten!Het is alweer een tijdje geleden dat we gesproken hebben met Jérémy Roy. De renner van FDJ leed aan een toxoplasmose en heeft het een weekje rustig aangedaan voordat hij zijn terugkeer maakte in de Rhône Alpes Isère Tour 2011. Gisteren liet hij zich in de finale van de etappe meteen van voren zien!

  Een weekje rust, dat heeft me goed gedaan

  Je hebt een tijd lang een toxoplasmose met je meegedragen in de laatste wedstrijden die je hebt gedaan. Je hebt een tijdje rust genomen, gaat het nu beter?
  Ja, ik heb na Luik-Bastenaken-Luik 7 dagen de fiets niet aangeraakt en dat heeft me echt goed gedaan. Ik voelde in LBL al dat ik aan de beterende hand was want ik heb de wedstrijd uit kunnen rijden. Ik kwam met een behoorlijke achterstand binnen maar ik was toch blij dat ik deze wedstrijd van 250 kilometer uitgereden heb.
  Ik heb dus een weekje rust genomen en heb vervolgens afgelopen week weer getraind en merkte dat ik steeds een beetje beter werd.

  Dit is een klasse 2 wedstrijd. Het niveau is daar altijd wat lager maar het is toch geen makkelijke wedstrijd en ik ben dus blij dat ik me vandaag van voren heb kunnen laten zien. Dat geeft me vertrouwen!


  Jérémy RoyJe hebt een tijdlang rondgereden met je ziekte voordat je rust nam. Hoe kwam het dat dit niet eerder opgemerkt werd?
  We dachten in het begin dat het gewoon de vermoeidheid van een zwaar begin van het seizoen was. Maar ik merkte wel dat, alhoewel ik het rustig aan deed in de training, het niet echt beter ging en daarom hebben we verdere analyses laten doen. Daar kwam uit dat het het gevolg was van een toxoplasmose die ik heb gehad toen ik jong was en die nu weer de kop op stak.

  Wedstrijdritme opbouwen en ervan genieten

  Het circuit van vandaag was zwaar, met name met de wind, maar er was ook een bocht in de afdaling net voor de finish. Was die bocht niet té gevaarlijk?
  Het is inderdaad een originele aankomst, gelukkig hebben we dat niet ieder weekend. Gelukkig werd het peloton uiteengetrokken in de klim die nogal wat sporen achterliet in het peloton. Maar de aankomst was inderdaad een beetje gevaarlijk, niet iets om nog eens te doen.

  Wat zijn je doelstellingen in deze wedstrijd?
  Terug wedstrijdritme opdoen en ervan genieten. Ik heb lange en zware ritten gedaan tijdens mijn training maar het wedstrijdritme ontbreekt dus een beetje. Dat wil ik graag hier weer op doen. In een klasse 2 wedstrijd is het vaak wat nerveuzer dan in klasse 1 of buitencategorie wedstrijden waar vaker aangevallen wordt.

  Jérémy RoyJe ging er alleen vandoor, dacht je dat je het zou halen?
  Nee, ik concentreerde me op mijn krachtsinspanning en probeerde die zo goed mogelijk te verdelen, want met de klim en de wind kun je niet alles op alles zetten om je voorsprong uit te bouwen en vervolgens nog voldoende energie hebben om deze te verdedigen. Ik moest hier zorgen dat ik zo lang mogelijk weg bleef en niet in de klim een slecht moment zou hebben!

  Ik dacht: "als ik één minuut voorsprong heb onder aan de laatste klim gaat het lukken", maar ik had maar 30 seconden. Ik kwam dus bij de finish 20 seconden te kort en had ook nog krampen!


  Wellicht zien we Jérémy Roy nog vaker in een ontsnapping in de komende 3 etappes? In ieder geval ging hij vandaag van start met de paarse trui van het bergklassement.

  Het interview als podcast

  Wilt u het interview beluisteren? Dat kan met onderstaande podcast!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 867x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Hoe is het met Jérémy Roy?| Rhône Alpes Isère Tour | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus acht ?