donderdag 12 mei 2011 om 19u57

Na een etappe die getekend werd door een langdurige ontsnapping van Daniel Diaz, Cédric Pineau en Aurélien Ribet en door een solo-ontsnappingspoging van Jérémy Roy, is het uiteindelijk Sylvain Georges die de eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 weet te winnen.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de etappe Vaulx-Milieu > Saint-Savin

Vanmiddag ging de 21ste editie van de Rhône Alpes Isère Tour van start voor de fabriek van het merk TIME, sponsor van de RAIT, in Vaulx-Milieu.

Voor het vertrek namen de renners en de organisatie één minuut stilte in acht, ter nagedachtenis aan Wouter Weylandt, de jonge Belgische renner van Team Leopard-Trek die maandag tijdens de derde etappe van de Ronde van Italië in een val om het leven kwam.

123 renners verschenen aan het vertrekj van de eerste etappe, in de richting van Saint-Savin. Verschillende probeerden meteen te ontsnappen, zonder al te veel success tot de aanval van Daniel Diaz (VC La Pomme Marseille) en Cédric PineauCédric Pineau (FDJ) na twaalf kilometer in de wedstrijd. Dit bleekt de juiste kopgroep te zijn want de twee renners hebben vrijwel de gehele etappe op kop gereden.
Na een mislukte poging van Jérôme Mainard (CR4C Roanne) en Sylvain Georges (BigMat-Auber 93), is het de beurt aan Aurelien Ribet (AVC Aix-en-Provence) om de achtervolging van de twee renners aan kop in te zetten en de winnaar van de Ronde van Tarragona in 2010.

Terwijl de voorsprong van de drie renners aan kop langzaam oploopt vormt zich een nieuwe achtervolgingsgroep wanneer Fabien Alazard (VC Caladois) het gaatje met Nicolas Galvez (Team Vulco) dicht rijdt.

Bij de eerste sprint in Le Rapoux (Biol), is de voorsprong van Pineau, Diaz en Ribet op zijn hoogst en komt het peloton over de streep met een achterstand van 3'20" op Cédric Pineau die de eerste plaats en dus de 3 bonussecondes weet te pakken.
De achtervolgingsgroep bevindt zich dan op 1'40" en leek moeite te hebben om het gat met de kopgroep dicht te rijden. Op zo'n honderd kilometer van de finish houdt het avontuur voor hen op wanneer ze worden teruggepakt door het peloton wat dan zo'n 2 minuten achterstand op het leiderstrio heeft.

De voorsprong blijft dan teruglopen terwijl Cédric Pineau laat zien dat hij graag de tussensprints in deze etappe wint. Bij de tweede tussensprint in Saint Geoire en Valdaine komt hij namelijk wederom als eerste over de streep.

In de beklimming van de Côte de Rochefort kan dezelfde renner echter het tempo van Daniel Diaz niet meer bijhouden en de Argentijnse renner van VC La Pomme Marseille pakt dus de punten voor het bergklassement. Wanneer de renner van FDJ teruggepakt wordt door het peloton is de achterstand op het leidersduo nog altijd 1'30" en in de tussensprint bij het Pretpark Walibi is het de beurt aan Aurélien Ribet om als eerste over de streep te komen.

Jérémy RoyVervolgens gaat Jérémy Roy (FDJ) er alleen vandoor, op de manier waarop hij dat zo graag doet, terwijl Daniel Diaz er ook alleen van door gaat en Aurélien Ribet achterlaat.
In gezelschap van Pierre-Luc Périchon (SCO Dijon) wordt Jérémy Roy echter teruggepakt door het peloton maar op het moment waarop Diaz, de renner die aan de basis stond van de eerste kopgroep, teruggepakt wordt gaat Roy er in het slotcircuit wederom alleen vandoor. Wanneer zijn voorsprong oploopt tot maximaal één minuut lijkt Roy af te gaan op de etappe-overwinning.

Daar waren Jean-Marc Bideau (Bretagne-Schuller), Gaëtan Bille (Wallonie-Bruxelles-Crédit Agricole) en Herberts Pudans (SCO Dijon) het echter niet mee eens want zij reden het gat met de renner die zijn terugkeer maakt na een korte stop vanwege een toxoplasmose snel weer dicht. Zij krijgen vervolgens gezelschap van verschillende andere renners, waaronder Thibaut Pinot (FDJ) en Sylvain Georges (BigMat-Auber 93) die deze kopgroep mee leiden tot aan de finish.

In de laatste meters richting de finishlijn en na de bocht bergaf die hieraan vooraf ging strijden Sylvain Georges en Gaëtan Bille om de overwinning en de Franse renner blijkt er, na analyse van de finishfoto, met de overwinning vandoor te gaan, zonder zijn handen in de lucht te kunnen steken. Thibaut Pinot (FDJ) finisht derde achter hen.

De top 10 van de etappe

Hieronder vindt u de top 10 van de etappe bij aankomst in Saint-Savin:

1/ Sylvain Georges (BigMat-Auber93) - 3h50'57"
2/ Gaëtan Bille (Wallonie-Bruxelles-Crédit Agricole)
3/ Thibaut Pinot(FDJ) - +0'02"
4/ Frederik Wilmann (Joker-Merida)
5/ Marc Goos (Rabobank Continental Team) - +0'05"
6/ Justin Jules (VC La Pomme Marseille)
7/ Daniel Holm Foder (Glud & Marstrand-Lro Radgivning)
8/ Clément Bourgoin (Charvieu-Chavagneux IC)
9/ Jonathan Fumeaux (Team Atlas Personal)
10/ Lasse Bochmann (Glud & Marstrand-Lro Radgivning)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De foto's van de eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011

>> Bekijk de foto's van de eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 : Vaulx-Milieu > Saint-Savin.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 2629x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Rhône Alpes Isère Tour

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Prima klassering ook van onze streekgenoot Marc Goos uit Dorst.
    Doe hem de groeten als je hem spreekt

    | Tonn Vergouwen | vrijdag 13 mei 2011 om 00u00

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer drie ?