home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 op Google Maps, de profielen, tijd- en routeschema's en de ploegen

Toegevoegd: dinsdag 08 mei 2012 om 21:42:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 op Google Maps, de profielen, tijd- en routeschema's en de ploegenOvermorgen gaat in de regio Rhône-Alpes de 22ste Rhône Alpes Isère Tour van start en deze zal zoals gebruikelijk bestaan uit 4 etappes die plaatsvinden rondom de stad Lyon.

  In dit artikel vindt u alle details over deze wedstrijd, met Google Maps/Google Earth kaarten en de lijst van deelnemende ploegen.

  Het parcours van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 op Google Maps

  4 etappes met een totale afstand van 643,2 kilometer staan op het programma van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei aanstaande.

  1/ donderdag 10 mei 2012 - Domarin > Ruy-Montceau - 141,2 km

  La Porte des Alpes

  De eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 gaat van start voor het gemeentehuis van Domarin, en het départ réel ligt op de plaats waar de renners St. Alban de Roche uitrijden, 4 kilometer daarvandaan.

  Na het vertrek dalen de renners af naar het zuiden tot aan Commelle, via Roche, Saint-Agnin-sur-Bion en Châtonnay, alvorens ze afslaan naar het oosten om vervolgens weer naar het noorden te gaan naar de tussensprint van Bizonnes, na 51,4 kilometer.
  In hun terugkeer noordwaarts gaan ze verder met een andere sprint in Saint Victor de Cessieu en de sprint Prime Pollard in Saint-Jean-de-Soudain waar ze ook de eerste berg van deze etappe beklimmen, de Côte de Saint-Jean-de-Soudain, van de 3de categorie.

  Wanneer ze aankomen in Vézeronce-Curtin, keren de renners wederom naar het zuidwesten met de klim van de Côte de Vignieu (3de categorie). Dit is de zwaarste klim van deze etappe met 2,2 kilometer @ 7,7%.
  In Montcarra rijdt het peloton dan het circuit met de Côte de Demptézieu (3de categorie) op, en deze berg zal dus twee maal beklommen worden. Na de eerste doorkomst over de finishlijn waar de renners de laatste tussensprint zullen doen, gaat de terugweg naar Montcarra via de Côte de Montceau (3de categorie) en na een nieuwe doorkomst door Bourgoin-Jallieu is de volgende doorkomst over de finishlijn in Ruy-Montceau (in de Rue de Lavitel net na een dubbele bocht) de juiste om de eerste winnaar en dus de eerste drager van de gele trui van deze RAIT te kennen!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de kaart met het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 Het profiel van de eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 De kaart met het parcours van de la eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 sur Google Maps

  1/ Domarin > Ruy-Montceau

  [X] Close

  1/ Domarin > Ruy-Montceau

  [X] Close

  2/ vrijdag 11 mei 2012 - Vaulx-Milieu > Montanay - 181,8 km

  Incursion en Franc-Lyonnais

  De tweede etappe, op het programma deze vrijdag, start op de parkeerplaats van TIME, bekend om zijn fietsframes en andere producten, in Vaulx-Milieu, met het départ réel bij het uitrijden van La Verpillière op 6,7 kilometer daarvandaan.

  In noordwaartse richting vinden de renners al snel, na zo'n 26 kilometer, de eerste tussensprint in Port Galland. Door in Meximieux noord-westelijk te rijden komen ze dan bij de tweede tussensprint in Villars-les-Dombes en vervolgens een derde in Belleville-sur-Saône.

  Wanneer het peloton bij het meest noordelijke punt van deze etappe uitkomt, zijn de renners niet ver van de Prime Bijouterie Pollard en Cru Régnié-Durette waarmee de winnaar in Régnié-Durette niet alleen een Tissot horloge wint maar ook 36 flessen om ook zijn ploegmaten een plezier te doen!

  Na de Col de Brouilly vinden ze dan in de buurt van Vaux-en-Beaujolais de bevoorradingszone en deze wordt gevolgd door de Col du Parasoir (1ste categorie) van 8,4 km @ 4,5% en vervolgens de Col de Saint-Bonnet (2de categorie) en de Côte de Pommiers (3de categorie).

  Vervolgens zetten de renners koers naar de finishlijn die getrokken zal worden op de top van de Côte de Montanay (3de categorie).

  Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 Het profiel van de tweede etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 De kaart met het parcours van de la tweede etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 sur Google Maps

  2/ Vaulx-Milieu > Montanay

  [X] Close

  2/ Vaulx-Milieu > Montanay

  [X] Close

  3/ zaterdag 12 mei 2012 - Saint-Maurice l'Exil > Saint-Maurice l'Exil - 166,2 km

  Un zeste de Pilat

  Dit weekend begint met een etappe die getekend wordt door een klim van de eerste categorie, de Col de l'Oeillon (19,7 km @ 5,5%) waarvan de top wordt bereikt na 121,8 km in de etappe.

  Deze etappe heeft start (op de parkeerplaats van Aqualone) en finish (Rue de la Commune) in Saint-Maurice l'Exil en 3 tussensprints staan op het programma van deze etappe: in Lapeyrouse-Mournay, in Anneyron en in Saint-Laurice l'Exil bij de eerste doorkomst over de finishlijn.
  Naast de Col de l'Oeillon, waar op de top ook de Prime Bijouterie Pollard zal worden toegekend, zullen de renners ook de Côte de Moras en Valloire (3de categorie), de Côte de St Uze (3de categorie) en de Côte de Malleval (ook 3de categorie) moeten beklimmen.

  Het tijd- en routeschema van de derde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 Het profiel van de derde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 De kaart met het parcours van de la derde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 sur Google Maps

  3/ Saint-Maurice l'Exil > Saint-Maurice l'Exil

  [X] Close

  3/ Saint-Maurice l'Exil > Saint-Maurice l'Exil

  [X] Close

  4/ zondag 13 mei 2012 - Charvieu-Chavagneux > Charvieu-Chavagneux - 154,4 km

  Autour de l'Isle Crémieu

  De laatste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 heeft ook één stad als start en finish, in dit geval Charvieu-Chavagneux. Beter kan haast niet voor de plaatselijke ploeg Charvieu-Chavagneux Isère Cyclisme waarvan de renners in deze etappe waarschijnlijk erg graag een goed resultaat willen behalen.
  Voordat één van hen de handen in de lucht kan steken zullen de mannen in het roze, net als de rest van het peloton, echter 154,4 kilometer af moeten leggen, met daarin met name de Col de Portes (1ste categorie, 11,8 km @ 6,7%), maar ook met de Côte de Lhuis (2de categorie), de Côte de Parmilieu (3de categorie) en de Côte de Torjonas (3de categorie).

  De etappe wordt daarnaast afgemaakt met 3 tussensprints: in Trept, in Les Granges de Montagnieu en bij de eerste doorkomst voor het Lac de Fremenville in de eerste van 3 rondjes van het circuit.

  Het tijd- en routeschema van de vierde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 Het profiel van de vierde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 De kaart met het parcours van de la vierde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 sur Google Maps

  4/ Charvieu-Chavagneux > Charvieu-Chavagneux

  [X] Close

  4/ Charvieu-Chavagneux > Charvieu-Chavagneux

  [X] Close

  Het parcours van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 in Google Earth

  Wilt u alle etappes van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 bekijken op één kaart? Of wilt u de 4 etappes ontdekken door een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken? Downloadt dan hieronder het KML bestand om dit te openen in Google Earth:

  >> Download het parcours van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 in Google Earth
  Download het parcours van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 in Google Earth

  De deelnemende ploegen in de Rhône Alpes Isère Tour 2012

  Aan de start van deze 22ste editie van de Rhône Alpes Isère Tour zullen 4 Franse Continental Pro ploegen, 9 buitenlandse Continental ploegen en 8 Elite amateurploegen verschijnen. Als klasse 2.2 wedstrijd in de UCI Europe Tour op de UCI wielerkalender heeft de Rhône Alpes Isère Tour namelijk de mogelijkheid de Continental Pro ploegen van het eigen land, de Continental ploegen (van het eigen land en uit het buitenland), de nationale en regionale ploegen en clubs deel te laten nemen. Dat doet de RAIT dan ook graag door naast de professionele ploegen verschillende amateurploegen uit te nodigen.

  De ploegen die dit jaar deelnemen zijn:
  • Franse Continental Pro ploegen:

   - Cofidis, le crédit en ligne, met onder anderen David Moncoutié, Samuel Dumoulin en Rémi di Gregorio
   - Saur-Sojasun, met renners als Brice Feillu en Maxime Médérel
   - Bretagne-Schuller die aan de start verschijnt met bijvoorbeeld Dimitri Champion en Eric Berthou
   - Team Europcar met onder anderen Vincent Jérôme en Perrig Quémeneur
  • buitenlandse Continental ploegen:

   - Wallonie Bruxelles-Crédit Agricole
   - Glud & Marstrand-LRØ
   - Atlas Personal-Jakroo
   - BKCP-Powerplus met onder anderen de veldrijder Niels Albert
   - Joker Merida
   - Rabobank Continental Team
   - Itera-Katusha
   - Burgos BH-Castilla y Léon
   - Bridgestone Anchor met onder anderen Blaise Sonnery en Alexandre Lemair
  • Elite amateurploegen

   - C.C. Nogent-sur-Oise
   - Chambéry Cyclisme Formation
   - Team Vulco Vaulx-en-Velin
   - CR4C Roanne
   - SCO Dijon
   - Espoir Cycliste Saint-Etienne Loire (ECSEL)
   - Charvieu-Chavagneux Isère Cyclisme
   - VC Caladois

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 7205x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Rhône Alpes Isère Tour| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Salut Thomas ,trop bien les plans et horaires du RAIT , une erreur pour moi c est l étape au départ de Domarin ou tu passes a Roche devant chez moi et non pas départ Vaulx Milieu comme je l ai écris !!!! Bon finalement avec un emploi du temps chargé , nous avons choisi l étape de dimanche et la COTE DE PARMILIEU pour notre poste et Montcoutié pour notre chouchou .Et puis tradition oblige tu nous reconnaitras grace a un " petit panneau "!
  Bonne course , prends du plaisir sur nos routes Iseroises . A+++ LISEROIS

  | LISEROIS | woensdag 09 mei 2012 om 6:35:35

 2. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-le-parcours-du-rhone-alpes-isere-tour-2012-sur-google-maps-les-profils-les-itineraires-horaires-et-104859016.html

  | Roland TISSIER | woensdag 09 mei 2012 om 11:09:14


 3. Salut Thomas , quelle belle fin de course , je l ai suivi en live sur direct velo . com , victoire de Paul Poux ,avec une échappée dans les 3 derniers KM , es ce un rouleur ? ,en tout cas il prend la tete de la course , bravo et mon favori Montcoutié ? Allez j espère que tout s est bien passé après cette erreur de parcours apparement au départ de la course !!!! A+++ LISEROIS

  | LISEROIS | donderdag 10 mei 2012 om 18:22:46

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus vier ?