woensdag 14 november 2007 om 23u22

Terwijl Paris-Nice nog één van de weinige wielerwedstrijden was die vertrekken vanuit de regio rondom Parijs, komt ook daar een einde aan volgend jaar ... Paris-Nice vertrekt namelijk niet vanuit Parijs en ook niet vanuit een stad in de buurt van Parijs: volgend jaar moet je maar liefst 125 kilometer ten zuiden van Parijs zijn voor de proloog van Paris-Nice.

De afgelopen jaren (in 2002, 2003, 2005, 2006 en dit jaar ook nog) had de proloog van Paris-Nice een vaste standplaats gevonden in dezelfde stad als zijn organisator A.S.O.: Issy-les-Moulineaux. Met een tijdrit over iets minder dan 5 kilometer in de straten van deze moderne stad net ten zuiden van Parijs was dat de perfecte gelegenheid voor Parijzenaars om de proloog van deze wielerwedstrijd die het begin van het wielerseizoen in Frankrijk aankondigt te gaan bekijken!

Volgend jaar is de proloog maar liefst 9,3 kilometer lang en zal deze plaats vinden in de straten van Amilly in het departement Loiret op zondag 9 maart 2008. De volgende dag vertrekt de tweede etappe eveneens vanuit Amilly om ten slotte op zondag 16 maart 2008 in Nice aan te komen.

In 2002 en dit jaar (2007) was het voor mij dus vrij eenvoudig om naar deze proloog te gaan kijken in Issy-les-Moulineaux, maar in 2008 zou dat wel eens een stukje moeilijker kunnen worden!

David Millar, Alberto Contador, auto van Caisse d Epargne
Een paar foto's van de proloog van Paris-Nice 2007 in Issy-les-Moulineaux: linksboven David Millar, de winnaar van de proloog, rechts Pieter Weening met daarachter Alberto Contador die wacht op zijn vertrek en die uiteindelijk Paris-Nice 2007 won en onder een auto van Caisse d'Epargne die voorbij een bord van de Conseil Général des Hauts-de-Seine rijdt ... deze Conseil Général zal volgend jaar dus niet meer gevraagd worden om de start van Paris-Nice mogelijk te maken!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De wielerwedstrijden Paris > ... die niet in Parijs starten

Met deze aankondiging door A.S.O. van het vertrek van de Rit naar de zon vanuit Amilly, behoort Paris-Nice nu ook tot de lijst van wielerwedstrijden waarvan de naam doet denken dat ze vertrekken vanuit Parijs, maar die eigenlijk hun vertrek helemaal niet in de Franse hoofdstad hebben ...

14 oktober ben ik bijvoorbeeld nog op mijn fiets geklommen om 2x 50 kilometer te fietsen om bij de start van Paris-Tours in Saint-Arnoult-en-Yvelines te zijn, maar dit geldt ook voor andere wielerwedstrijden zoals bijvoorbeeld Paris-Bourges die vertrekt vanuit Gien of Paris-Roubaix die vertrekt vanuit Compiègne ten noorden van Paris.

De winnaar van Paris-Nice is de winnaar van de Tour de France ?

Als je naar de resultaten van de afgelopen twee jaren kijkt zou je kunnen zeggen dat als we de winnaar van Paris-Nice kennen we ook de winnaar van de Tour de France kennen ...
In 2007 werd Paris-Nice zo gewonnen door Alberto Contador met maar een paar seconden voorsprong en diezelfde Alberto Contador won in juli de Tour de France 2007 ... in 2006 was Floyd Landis de winnaar van Paris-Nice en een paar maanden later won hij ook de Tour de France 2006 ... oh nee, die werd gewonnen door Oscar Pereiro Sio (zie ook het interview met Oscar na de presentatie van de Tour de France 2008 en een paar dagen nadat hij de gele trui voor de Tour 2006 in ontvangst had mogen nemen op de blog van zijn team).

Misschien hebben we dus in maart 2008 al een eerste aanwijzing wat betreft een mogelijke winnaar van de Tour de France 2008 ... hoewel, met het verrassende parcours denk ik dat we pas echt weten wie gaat winnen tegen het einde van de Tour 2008 zelf !

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

8 reacties | 2858x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)

Reacties

Er zijn 8 reacties!
  1. Mais bon il reste pas mal de choses a Paris peut etre pas le départ de Paris Nice !!! Nous quelque fois on est jaloux dans nos provinces il ne se passe jamais rien !!! snif snif Si il y a quelque chose que je ne rate jamais et qui passe vers chez moi c est le Rallye Monté Carlo Historique qui ne se fait qu avec des voitures de collection type Alpine Renault Lancia Stratos ou Porsche etc ..Que du bonheur !! ciao byebye a+

    | Liserois | donderdag 15 november 2007 om 17u56

  2. je te souhaites un joyeux anniversaire, c est Nathalie La grande fan delAURENT JALABERT ? J ai beaucoup de plaisir a naviguer sur ton blog et a regarder toutes tes jolies photos.j espere un beau cadeau pour toi aujourdh ui.un bisou quand meme de ma part

    | vaucaire nathalie | vrijdag 16 november 2007 om 22u32

  3. Aniversaire !!!!! Hum ca c est chouette ,alors ......champagne !!!!! And the Liserois can play english !!! Happy bithday my friend . ciao byebye a+

    | Liserois | zaterdag 17 november 2007 om 12u04

  4. Bonjour bonjour !

    Tout d'abord merci pour vos félicitations ! C'était effectivement mon anniversaire hier et ça fait bien évidemment plaisir de voir qu'il y a des lecteurs de mon blog qui y pensent :-).

    Sinon Liserois, tu as bien raison qu'il reste quand même pas mal de choses à Paris et je ne devais donc pas me plaindre ... mais j'étais quand même un peu déçu d'apprendre que Paris > Nice ne commencera pas avec un petit prologue dans les rues d'Issy-les-Moulineaux ...

    | Thomas Vergouwen | zaterdag 17 november 2007 om 22u11

  5. Bon dimanche ,nuit tres froide ici - 6 degrés un temps a pas mettre un vélo dehors ciao byebye a+

    | Liserois | zaterdag 17 november 2007 om 22u24

  6. Jammer hoor... Parijs-Nice vertrekt niet vanuit Parijs, de Tour de France komt in Engeland, Spanje, Italie, Belgie oh ja en ook nog in Frankrijk... ;-)

    Het zal allemaal wel met geld te maken hebben?!

    | Meggie | zondag 18 november 2007 om 01u02

  7. Un joyeux anniversaire Thomas avec un peu de retard!
    Comme tu peux le voir je suis vraiment devenu un adepte de ton site
    A bientôt
    Marc

    | Marco | woensdag 21 november 2007 om 17u07

  8. Bonjour Marc !

    Merci pour les félicitations ... même avec un peu de retard ça fait toujours plaisir :-).

    Je vois effectivement que tu es devenu un adepte de mon site et ça fait plaisir aussi ! Je suis en train d'écrire un nouvel article pour mon blog depuis quelques jours (et cet article sera le premier dans une petite série de deux) mais ça me prend un petit peu plus de temps qu'initialement prévu ... d'où le fait qu'il n'y a pas grand chose de nouveau depuis quelques jours !

    Sinon, l'UCI a découvert mon site aussi et notamment mon article au sujet de la vente du propriétaire de notamment le Tour d'Allemagne, Upsolut ... j'espère qu'ils ont pas mal pris ce que je dis sur le conflit entre les organisateurs des grands Tours et l'UCI qui risque maintenant de s'étendre au Deutschland Tour ;-).

    à bientôt !

    | Thomas Vergouwen | woensdag 21 november 2007 om 23u14

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer acht ?