home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van Parijs-Nice 2010 op Google Maps / Google Earth

Toegevoegd: donderdag 25 februari 2010 om 22:21:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Parijs-Nice 2010 op Google Maps / Google EarthEen maand geleden kondigde ik u het parcours van Paris-Nice 2010 al aan. U vond hier toen de aankondiging van de etappe-steden en de profielen van de bergetappes.

  In dit artikeltje vindt u, zoals gebruikelijk, alle details van het parcours met de tijdsschema's (itinéraires horaires), de profielen van alle etappes en uiteraard het parcours van deze 68ste editie van de Race naar de zon op Google Maps/Google Earth kaarten!

  In een ander artikel kunt u zeer binnenkort de 22 deelnemende ploegen voor Paris-Nice 2010 vinden met hun leiders en de sponsors van de wedstrijd. Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne), die Paris-Nice in 2009 won, zal uiteindelijk toch zijn titel verdedigen!

  Alle details van het parcours van Parijs-Nice 2010 met Google Maps/Google Earth kaarten

  zondag 7 maart 2010 - proloog - Montfort-l'Amaury > Montfort-l'Amaury - 8 km

  Zoals gebruikelijk begint Paris-Nice 2010 met een proloog (een korte individuele tijdrit) en dit jaar is dit een etappe van 8 kilometer rondom Montfort-l'Amaury. Onderaan dit artikel kunt u zien welke activiteiten de verschillende etappesteden rondom Paris-Nice 2010 organiseren.

  Het vertrek is in de Rue de la Moûtière en de renners volgen dan de Rue Normande > Rue de Paris > Rue de Mantes en vervolgens links op de rotonde richting de Route de Rambouillet (D138) waar ze een korte klim, de Côte de Boursouffle (3de categorie), vinden. Vervolgens gaat het parcours verder via de Route de Saint-Léger waar ze rechts afslaan richting Grosrouvre waar een bocht naar links genomen wordt naar het Chemin de la Cour de l'Orme en ten slotte weer links naar de Route du Chêne Rogneux en nogmaals links richting de finish op de Route de Saint-Léger.

  De eerste renner vertrekt om 13u40 en de laatste om 16u35. Volgens het tijdsschema zouden ze de 8 kilometer in 10 minuten moeten afleggen.

  Voor meer informatie over Paris-Nice 2010, verwijst de site van de stad Montfort-l'Amaury naar de speciale rubriek op de site van het departement Yvelines.

  Hieronder vindt u het route- en tijdsschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het route- en tijdsschema van de 1ste etappe van Parijs-Nice 2010 Het profiel van de eerste etappe van Parijs-Nice 2010 De kaart met het parcours van de eerste etappe van Parijs-Nice 2010 op Google Maps

  1/ Montfort-l'Amaury > Montfort-l'Amaury

  [X] Close

  1/ Montfort-l'Amaury > Montfort-l'Amaury

  [X] Close
  Ten slotte kunt u het parcours van deze etappe ontdekken in de video van het departement Yvelines met een presentatie van Sandy Casar (Française des Jeux):

  maandag 8 maart 2010 - 2de etappe - Saint-Arnoult-en-Yvelines > Contres - 201,5 km

  De tweede etappe vertrekt ook vanuit de Yvelines, vanuit de stad Saint-Arnoult-en-Yvelines om precies te zijn. Dit is de stad waar Paris-Tours tot in 2008 vertrok. De etappe van Paris-Nice vertrekt op de Avenue Henri Grivot en het podium signature (waar de renners tekenen voor vertrek) bevindt zich op de Place Jean Moulin.
  Deze etappe komt 201,5 kilometer verderop in een een stad die nog nooit eerder Paris-Nice ontving aan: Contres (Loir-et-Cher).

  De twee tussensprints van deze etappe bevinden zich in Gaubert na 66 kilometer en in Herbault op 56,5 kilometer van de finish. De ravitailleringszone bevindt zich in Ouzouer-le-Marché. Deze etappe zal hoogstwaarschijnlijk eindigen in een massasprint op de rechte weg van 600 meter naar de finishlijn.

  Hieronder vindt u het route- en tijdsschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te bekijken
  Het route- en tijdsschema van de 2de etappe van Parijs-Nice 2010 Het profiel van de tweede etappe van Parijs-Nice 2010 De kaart met het parcours van de tweede etappe van Parijs-Nice 2010 op Google Maps

  2/ Saint-Arnoult-en-Yvelines > Contres

  [X] Close

  2/ Saint-Arnoult-en-Yvelines > Contres

  [X] Close

  dinsdag 9 maart 2010 - 3de etappe - Contres > Limoges - 203,5 km

  Het vertrek van de derde etappe is ook in Contres, voor een etappe van 203,5 kilometer richting Limoges. De renners vertrekken om 11u40 voor het départ fictif om vervolgens naar het départ réel te rijden via de Avenue du Général de Gaulle, Rue Pierre Henri Mauger, Rue des Combattants en Afrique du Nord, de D.675, de D.157, doorkomst door Sassay, C.7 en ten slotte het départ réel ter hoogte van het bord Le Clouseau in de omgekeerde richting van de etappe op de D.675 (op 6,5 kilometer van het vertrekpunt).
  De aankomst in Limoges werd al in augustus vorig jaar aangekondigd door de burgemeester van de stad, Alain Rodet, bij de aankomst van de laatste etappe van de Tour du Limousin 2009. De finishlijn wordt getrokken op de Boulevard de Beaublanc na een stuk rechte weg van 250 meter vals plat, ter hoogte van het Palais des Sports, waar de sprinters normaal gesproken zullen strijden om de etappewinst op dezelfde plaats als waar normaal gesproken de Tour du Limousin finisht.

  Tijdens deze etappe zullen de renners de Côte de Saint-Aignan beklimmen na 15 kilometer, maar ook de Côte de Maison Neuve op 45 kilometer van de aankomst en de Côte de Nieul op 11 kilometer van de aankomst. De twee tussensprints zijn in Le Blanc, net voor de ravitailleringszone, en in Roussac.

  Hieronder vindt u het route- en tijdsschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te bekijken
  Het route- en tijdsschema van de 3de etappe van Parijs-Nice 2010 Het profiel van de derde etappe van Parijs-Nice 2010 De kaart met het parcours van de derde etappe van Parijs-Nice 2010 op Google Maps

  3/ Contres > Limoges

  [X] Close

  3/ Contres > Limoges

  [X] Close

  woensdag 10 maart 2010 - 4de etappe - Saint-Junien > Aurillac - 208 km

  Het vertrek van de 4de etappe vindt ook plaats in een stad die bekend is van de Tour du Limousin 2009: Saint-Junien kende de aankomst van de 3de etappe van deze Tour van de maand augusts en was nooit eerder etappestad voor Paris-Nice. Het vertrek vindt plaats vanaf het Place du Champ de Foire en de renners vervolgen dan hun weg naar het départ réel op de D.21 / Route de Saint Laurent ter hoogte van de weg C.23 links (op 5 kilometer van het vertrekpunt) via de Avenue Victor Hugo, de Boulevard de la République, de Faubourg Blanqui, de Avenue Pingault, de Avenue Maryse Bastié, de Avenue Victor Roche en de D.675.
  Deze etappe finisht in Aurillac in de Auvergne, wederom een stad die nooit eerder Paris-Nice ontving, op de Boulevard de Vialenc op een stuk rechte weg van 600 meter vals plat.

  De beklimmingen van deze etappe zijn de Côte des Cars (3de) na 31,5 kilometer, de Côte de la Croix de Teulet (3de) op km 50,5, de Côte de la Grande Renaudie (3de) op km 70, de Côte de Sainte Fortunade (2de) op 80 kilometer van de finish, de Côte de Sexcles (2de) 36 kilometer verderop en ten slotte de Côte de la Martinie (2de) op 3 kilometer van de aankomst.
  De tussensprints vinden plaats in Coussac-Bonneval en in Montvert terwijl de ravitailleringszone zich in Le Bariolet (Perpezac-le-Noir) bevindt.

  Hieronder vindt u het route- en tijdsschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te bekijken
  Het route- en tijdsschema van de 4de etappe van Parijs-Nice 2010 Het profiel van de vierde etappe van Parijs-Nice 2010 De kaart met het parcours van de vierde etappe van Parijs-Nice 2010 op Google Maps

  4/ Saint-Junien > Aurillac

  [X] Close

  4/ Saint-Junien > Aurillac

  [X] Close

  donderdag 11 maart 2010 - 5de etappe - Maurs > Mende - 172 km

  De etappe van donderdag verbindt Maurs met de stad Mende - die ook de finish van een etappe van de Tour de France 2010 ontvangt - en eindigt in de slotklim van La Croix-Neuve Montée Laurent Jalabert.

  Het départ fictif van deze etappe vindt plaats om 11u30 op de Tour de Ville om vervolgens via de D.863, de Avenue de la Gare, de D.663, doorkomst door Saint Constant sur Célé naar het départ réel op de D.45 ter hoogte van het bord einde bebouwde kom van Saint Constant sur Célé op 4,5 kilometer van het vertrekpunt te rijden. Maurs is ook bekend onder de naam Maurs la Jolie maar ook, alsof het bezoekje van de Race naar de zon al lang geleden gepland was, onder de bijnaam La Nice du Cantal.

  De tussensprints van deze etappe vinden plaats in Saint-Geniez-d'Olt en in Mende (dat was wel het minste wat A.S.O. hen kon geven voor de organisatie van de aankomst!) en de ravitailleringszone bevindt zich in Saint-Côme-d'Olt.

  De renners beklimmen deze dag de Côte de Montsalvy (2de) na 40 kilometer, de Côte de Lassouts (3de) net na de ravitaillering, de Côte de la Crouzette (3de), de Côte de Chabrits op 7,5 kilometer van de aankomst en de slotklim van La Croix Neuve / Montée Laurent Jalabert van de eerste categorie. De finishlijn ligt op de D.225 na een stuk rechte weg van 100 meter klim (breedte: 5 meter).

  Hieronder vindt u het route- en tijdsschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te bekijken
  Het route- en tijdsschema van de 5de etappe van Parijs-Nice 2010 Het profiel van de vijfde etappe van Parijs-Nice 2010 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van Parijs-Nice 2010 op Google Maps

  5/ Maurs > Mende

  [X] Close

  5/ Maurs > Mende

  [X] Close

  vrijdag 12 maart 2010 - 6de etappe - Pernes-les-Fontaines > Aix-en-Provence - 153,5 km

  De kortste etappe van deze 68ste editie van Parijs-Nice verbindt een stad die nooit eerder deze wedstrijd ontving, Pernes-les-Fontaines in de Vaucluse - aan de voet van de Mont Ventoux en bekend om haar fonteinen, met de stad Aix-en-Provence (Bouches-du-Rhône). Deze stad heeft Paris-Nice al sinds 1964 niet meer ontvangen!

  Na het vertrek vanuit Pernes-les-Fontaines beginnen de renners met de beklimming van de Côte de Mormoiron (3de) alvorens 25 kilometer verderop de Col de Murs van de 2de catégorie en de Côte de Lacoste 35 kilometer verderop te beklimmen, gevolgd door de Côte de Bonnieux. Op 30 kilometer van de aankomst vinden ze de laatste klim: de Côte de Saint-Canadet.
  De twee tussensprints bevinden zich in de tweede helft van de etappe, in Lourmarin, waar ook de ravitailleringszone is, en in Rognes.

  Hieronder vindt u het route- en tijdsschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te bekijken
  Het route- en tijdsschema van de 6de etappe van Parijs-Nice 2010 Het profiel van de zesde etappe van Parijs-Nice 2010 De kaart met het parcours van de zesde etappe van Parijs-Nice 2010 op Google Maps

  6/ Pernes-les-Fontaines > Aix-en-Provence

  [X] Close

  6/ Pernes-les-Fontaines > Aix-en-Provence

  [X] Close

  zaterdag 13 maart 2010 - 7de etappe - Peynier > Tourrettes-sur-Loup - 220 km

  De voorlaatste etappe van Parijs-Nice 2010, de langste van deze editie van de Race naar de zon, verbindt twee steden die ook nog nooit eerder Parijs-Nice ontvingen met elkaar: Peynier in de Bouches-du-Rhône en Tourrettes-sur-Loup.

  Het is niet alleen de langste etappe maar hoogstwaarschijnlijk ook één van de belangrijkste etappes van deze Paris-Nice. De beklimmingen volgen elkaar op in deze etappe, met niet minder dan de Côte de Val-Rose (3de), de Côte de Barjols (3de), de Côte des Tuillières (2de), de Côte du Mont Méaulx (3de), de Côte de Tignet (3de), de Côte de Plascassier (3de), de Côte de Châteauneuf (2de) voor de eerste doorkomst over de finishlijn in Tourrettes-sur-Loup. Maar daarmee zijn de renners nog niet klaar: ze eindigen de etappe met een rondje rondom Tourrettes-sur-Loup via Vence en de Col de Vence van de 1ste categorie die zijn come-back maakt in Paris-Nice (deze col stond tot in 2002 op het programma van de laatste etappe tussen Nice en Nice en maakt dus in 2010 zijn come-back na 8 jaar afwezigheid, maar dit keer in de voorlaatste etappe).

  De renners die punten bij elkaar proberen te sprokkelen voor de groene trui van deze Paris-Nice, kunnen er nog een paar weten te scoren in Flayosc en in Fayence, in de tussensprints. De ravitailleringszone van deze etappe bevindt zich vlakbij Figanières.

  Hieronder vindt u het route- en tijdsschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te bekijken
  Het route- en tijdsschema van de 7de etappe van Parijs-Nice 2010 Het profiel van de zevende etappe van Parijs-Nice 2010 De kaart met het parcours van de zevende etappe van Parijs-Nice 2010 op Google Maps

  7/ Peynier > Tourrettes-sur-Loup

  [X] Close

  7/ Peynier > Tourrettes-sur-Loup

  [X] Close

  zondag 14 maart 2010 - 8ste etappe - Nice > Nice - 119 km

  Zoals gebruikelijk kent de laatste etappe een vertrek en aankomst in Nice.
  Deze etappe volgt het klassieke parcours van de afgelopen jaren en komt dus over de Col de la Porte, de klim van La Turbie en de Col d'Eze. Zoals gebruikelijk bevinden vertrek en aankomst zich op dezelfde plaats op de Promenade des Anglais in Nice.

  Twee tussensprints staan op het programma: één in Plan du Var na 18,5 kilometer en de laatste tussensprint bevindt zich in Eze net na de beklimming van de Col d'Eze.

  Hieronder vindt u het route- en tijdsschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te bekijken
  Het route- en tijdsschema van de 8ste etappe van Parijs-Nice 2010 Het profiel van de achtste etappe van Parijs-Nice 2010 De kaart met het parcours van de achtste etappe van Parijs-Nice 2010 op Google Maps

  8/ Nice > Nice

  [X] Close

  8/ Nice > Nice

  [X] Close

  Het parcours van Parijs-Nice 2010 in Google Earth

  Hierboven heeft u alle details van de etappes van deze 68ste Race naar de zon kunnen ontdekken met met name de route- en tijdsschema's (itinéraires horaires), de etappe-profielen en voor iedere etappe de Google Maps kaart met het parcours.

  Als u het volledige parcours van Paris-Nice 2010 ineens op een kaart wenst te zien, kunt u onderstaand bestand downloaden en openen met Google Earth.
  > Download het parcours van Parijs-Nice 2010 in Google Earth

  Dit bestand maakt het u niet alleen mogelijk het volledige parcours in Google Earth te bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht over het parcours van één of meerdere etappes te maken. Hiervoor kunt u uiteraard de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar als u echt een vlucht wenst te maken die u het idee geeft zelf op de fiets over de wegen van de Race naar de zon te rijden, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
  - Kantelhoek van camera : 80.0 graden
  - Camerabereik : 150.0 meter
  - Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

  De activiteiten rondom Parijs-Nice 2010

  Ik geloof dat er nooit eerder zoveel activiteiten georganiseerd werden rondom Paris-Nice dan in 2010 en het is dus de moeite waard om de belangrijkste hier even te noemen:
  • De poster van Fête du vélo - Faites du vélo voor Paris-Nice 2010zaterdag 6 maart 2010 - Fête du vélo - Faites du vélo in Montfort-l'Amaury

   De dag voor het vertrek organiseert het departement Yvelines, ion samenwerking met UFOLEP 78 en het Comité Départemental de Cyclotourisme van de FFCT, een groot wielerfeest onder de naam Fête du vélo - Faites du vélo!
   Naast het Fietsdorp met verschillende stands, demonstraties van Trial-bike, een prijsvraag, etc., zal met name de fietstocht met 3 verschillende afstanden (30, 80 of 110 kilometer) de wielerfans plezier doen. Inschrijven is mogelijk op de site van het Comité Départemental de Cyclotourisme des Yvelines (hier om precies te zijn) tot 3 maart of ter plaatse op zaterdag 6 maart.
   Dit hele feest wordt bijgewoond door Bernard Hinault, vijfvoudig winnaar van de Tour de France.
  • zondag 7 maart 2010

   Rondom de proloog gaan de activiteiten verder in Montfort-l'Amaury: de hele dag zijn er activiteiten in het Fietsdorp en tussen 9u30 en 10u30 staat een demonstratie van Hand-bike voor gehandicapten op het programma op het parcours van de proloog.
  • maandag 8 maart 2010
   Om 11u45 staat een activiteit op het programma voor de plaatselijke scholieren.
  • dinsdag 9 maart 2010
   Op de site van Saint-Arnoult-en-Yvelines staat te lezen dat ter gelegenheid van het vertrek van de tweede etappe de leraren van de basisschool Camescasse en van de middelbare school Georges Brassens van de gemeente de leerlingen wegwijs hebben gemaakt in de wereld van het wielrennen. In de huid van jonge sportverslaggevers zullen ze bekende oud-renners interviewen en vervolgens als echte wielerfans hun favoriete renners aanmoedigen op maandagochtend
  • donderdag 11 maart 2010
   - tot 8 maart middernacht organiseert Maurs een quiz, te vinden op de site die de gemeente speciaal voor de etappestart van Parijs-Nice 2010 in Maurs in het leven heeft geroepen en waarmee een accreditatie voor toegang tot de VIP-bus bij het vertrek etappe en een uitnodiging voor het ontbijt aangeboden aan de medewerkers van A.S.O. en de pers, een uitnodiging voor het ontbijt georganiseerd voor A.S.O. en de pers als 2de en 3de prijs of een Verrassingspakket ter waarde van 12 euro als 4de tot en met 10ème prijs te winnen zijn
   - enkele uren voor het vertrek zullen de basisschoolleerlingen van Maurs Bernard Hinault en Christian Prudhomme interviewen
   - 's ochtends zal La Compagnie du P'tit Vélo de stad opvrolijken met allerlei grappige activiteiten (lopen op stelten of fietsen op een éénwieler) en zullen pennen, ballons en andere goodies met het logo van Paris-Nice worden uitgedeeld
  • zaterdag 13 maart 2010 - La rando cyclo des Violettes in Tourrettes-sur-Loup

   Op de site de Tourrettes-sur-Loup lezen we dat de Union cycliste de Tourrettes sur Loup (UCT), in samenwerking met de TFC (voetbalclub) en de 2 wielerclubs van Vence (SL Vence en CC Vence), een wielerronde organiseren waarin belangstellenden één of meerdere keren de slotronde van de etappe kunnen afleggen, in bijzijn van voormalige prof wielrenners en verschillende lokale sporters.
   Het rondje is 48 kilometer lang en vertrekt vanaf het Stade Jules Osteng via de rotonde van la Sine, de ancienne Route de Grasse, de Col de Vence met een ravitailleringszone op de top, Coursegoule, het kruispunt van Gréolière, Bramafan, de afdaling van de gorges du Loup, Pont du Loup en ten slotte terug naar Tourrettes sur Loup.
   Vertrek is mogelijk tussen 9u30 en 12u00 met inschrijvingen vanaf 9u00, gratis of voor 5 euro met als extraatjes een lot voor de loterij, toegang tot de VIP-ruimte van de sponsors van de rando-cyclo (Place du village vlakbij de finishlijn en het podium) en iets te eten ter plaatse. De laatste renners moeten hun rondje afmaken voor 14u30.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 22011x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2010| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. où trouve t on le parcours avec date paris nice 2011 avec &tapes merci de votre réponse

  | bienvenot | zaterdag 22 januari 2011 om 11:21:37

 2. Bonjour bienvenot,

  Dans la rubrique Paris-Nice 2011 vous trouverez tout sur Paris-Nice 2011 et notamment le parcours (les villes départ et arrivée).

  Le parcours sera officiellement dévoilé le 1er février prochain (voir en fin d'article sur le parcours).

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 22 januari 2011 om 12:52:48

 3. https://prelusiveoctablog.wordpress.com https://rosebilkpentablog.wordpress.com https://excusingableblog.wordpress.com https://relievellmblog.wordpress.com https://bikerstereoblog.wordpress.com https://saltatoryletblog.wordpress.com https://inaudibleamblog.wordpress.com https://clansplitruptblog.wordpress.com https://headstockanyfblog.wordpress.com https://twiddleoverblog.wordpress.com https://generallyreblog.wordpress.com https://dustsleepthblog.wordpress.com https://jurorspectblog.wordpress.com https://palphivessblog.wordpress.com https://ploddingewjwblog.wordpress.com https://amorettoewblog.wordpress.com https://drunkardsuprablog.wordpress.com https://enactedzfoblog.wordpress.com https://eventfulgrateblog.wordpress.com https://hobbymacroblog.wordpress.com https://juntoumcqlqkmblog.wordpress.com https://lyricismantiblog.wordpress.com https://skimwainsomeblog.wordpress.com https://phthalicearblog.wordpress.com https://estrusableblog.wordpress.com https://amperefvmgirblog.wordpress.com https://hypnotismooblog.wordpress.com https://semenpwlnbqfblog.wordpress.com https://missalhexablog.wordpress.com https://jewellervjtblog.wordpress.com https://brigandyuablog.wordpress.com https://crucifersxkblog.wordpress.com https://northwardawblog.wordpress.com https://musicianwfesrblog.wordpress.com https://streamxjregdblog.wordpress.com https://deathlysumblog.wordpress.com https://outreachlaterblog.wordpress.com https://occupyjustblog.wordpress.com https://escapableshipblog.wordpress.com https://coronahglyucwblog.wordpress.com https://sacservalkyxoblog.wordpress.com https://ozonidewnlzrblog.wordpress.com https://causativedicblog.wordpress.com https://intermentcredblog.wordpress.com https://oppositeasterblog.wordpress.com https://tableauxabblog.wordpress.com https://oneirictyflblog.wordpress.com https://seabeachretroblog.wordpress.com https://forbidnqhunmdblog.wordpress.com https://wantreplyncdblog.wordpress.com https://tonalityionblog.wordpress.com https://estrousbimblog.wordpress.com https://convertvertblog.wordpress.com

  | 4Xl?Original netherlands shirt Store Locations Outlet | woensdag 16 juli 2014 om 3:03:15

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus zeven ?