zaterdag 04 maart 2023 om 23u00

Hoewel het met de huidige temperaturen er niet echt op lijkt en en de renners misschien een paar vlagen regen zullen meemaken, is het alweer tijd voor de Koers naar de zon, ook wel bekend als Paris-Nice. De 81ste editie start morgen, zondag 5 maart 2023, vanuit La Verrière in de Yvelines en de renners hebben 1201 kilometer te fietsen voordat ze de finishlijn van de laatste etappe passeren, op de Promenade des Anglais in Nice.

Voor het eerst sinds lange tijd of misschien wel voor het eerst in de geschiedenis van Paris-Nice (niet gemakkelijk na te gaan!) staat er een ploegentijdrit op het programma van Paris-Nice 2023, ter gelegenheid van de derde etappe waarin elk van de 22 ploegen een tijdrit in de vorm van een driehoek op de kaart zal rijden. Een bijzonder kenmerk van deze ploegentijdrit is dat de tijden worden genomen van de eerste renner van elke ploeg die over de streep komt*.

Zoals gebruikelijk kunt u op velowire.com het parkoers van de wedstrijd ontdekken op uiterst gedetailleerde kaarten, gebaseerd op Open Street Maps maar ook te downloaden in Google Earth, zodat u - als u dat wilt - een virtuele vogelvlucht kunt maken over één of meer etappes van Paris-Nice 2023.

De lijst met deelnemende renners voor Parijs-Nice 2023

Hieronder vindt u de lijst met deelnemende renners voor [[Parijs-Nice 2023]] (klik erop om deze te openen):
De startlijst van Parijs-Nice 2023

Het parkoers van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps

Laten we meteen de details van het parcours van Paris-Nice 2023, de 81ste editie van Paris-Nice, etappe per etappe ontdekken:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


1/ zondag 5 maart 2023 - La Verrière > La Verrière - 169,4 km

De eerste etappe van Paris-Nice 2023 gaat van start .... maar kent ook zijn finish in La Verrière in de Yvelines. Nou ja, dat is op papier, want in werkelijkheid vindt de finish plaats op het grondgebied van de naburige gemeente, Le Mesnil-Saint-Denis.

Het parkoers van deze etappe is een beetje speciaal omdat de renners 2 ronden rijden op een circuit dat getrokken is op een zeer beperkt grondgebied dat begrensd wordt door de gemeenten La Verrière, Auffargis, La Celleles-Bordes, Saint-Rémy-lès-Chevreuse en Magny-les-Hameaux.

Tegen het einde van dit circuit beklimmen de renners de Côte de Milon-la-Chapelle (3) voordat ze terugkeren naar de Côte des 17 Tournants na het passeren van Chevreuse. Deze laatste zal niet meetellen voor het bergklassement, maar is de tussensprint van deze etappe. En dit is een voorteken van wat we de hele week zullen zien: de tussensprints van deze 81e editie van Paris-Nice zijn telkens op de top van een klim of pas!

De nieuwe groene trui van ŠkodaDeze etappe zou logischerwijs moeten eindigen in een massasprint en de winnaar van de etappe zal het eerste algemeen klassement aanvoeren. De volgende dag zal hij de geel-witte trui dragen, maar ook het puntenklassement aanvoeren. Hij zal in dit klassement echter niet de groene leiderstrui dragen, omdat hij geen twee verschillende truien mag dragen en het individuele algemeen klassement dus voorrang krijgt op het puntenklassement. De tweede geplaatste renner zal de groene trui dragen. En die trui zal dit jaar anders zijn dan de afgelopen jaren! Met de verandering van de Škoda merkkleuren, zal de groene trui namelijk ook veranderen in een donkerdere groene kleur (zie hiernaast).

Hieronder vindt u het tijdschema, het profiel en de Open Street Maps van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van Parijs-Nice 2023 Het profiel van de eerste etappe van Parijs-Nice 2023 De kaart met het parkoers van de eerste etappe van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps

1/ La Verrière > La Verrière

[X] Close

1/ La Verrière > La Verrière

[X] Close

2/ maandag 6 maart 2023 - Bazainville > Fontainebleau - 163,7 km

De tweede etappe van Paris-Nice 2023 kent een meer klassiek parcours, met als startpunt Bazainville. Na een passage door Rambouillet en Dourdan beklimmen de renners de Côte des Granges-le-Roi (3) en iets verderop vinden ze dan al de Côte de Méréville (3).

Zij gaan dan verder naar Puiseaux, alvorens linksaf te slaan, naar de aankomst in Fontainebleau.

Hieronder vindt u het tijdschema, het profiel en Open Street Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van Parijs-Nice 2023 Het profiel van de tweede etappe van Parijs-Nice 2023 De kaart met het parkoers van de tweede etappe van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps

2/ Bazainville > Fontainebleau

[X] Close

2/ Bazainville > Fontainebleau

[X] Close

3/ dinsdag 7 maart 2023 - Dampierre-en-Burly > Dampierre-en-Burly - ploegentijdrit - 32,2 km

De 3de etappe van deze 81ste editie van Paris-Nice vindt plaats in de vorm van een ploegentijdrit en dit is vrij uitzonderlijk voor Paris-Nice. Immers, waar voorgaande edities regelmatig een individuele tijdrit boden, is de ploegentijdrit niet gebruikelijk bij de Race naar de Zon!

De start van deze ploegentijdrit in Dampierre-en-Burly wordt om de 5 minuten gegeven, in omgekeerde volgorde van het ploegenklassement van de vorige dag, met uitzondering van de ploeg van de leider in het individueel algemeen klassement, die als laatste start.

Ook de finish van deze tijdrit is in Dampierre-en-Burly en tussen start en finish gaan de verschillende ploegen over een driehoekig parcours naar het meest noordelijke punt in Montereau en daar zal ook het tussentijdse timingpunt zijn.

* Wat het winnen van deze etappe betreft, is een bijzonder kenmerk van deze ploegentijdrit dat de tijden worden genomen van de eerste renner van elk team die over de streep komt. Dit betekent echter niet dat een renner automatisch kan profiteren van de tijd van zijn eerste ploegmaat, want voor het individueel algemeen klassement worden alleen renners die in dezelfde tijd aankomen gecrediteerd met de tijd van deze eerste renner. Voor renners die later aan komen, wordt de werkelijke tijd toegepast en bij finish buiten tijd (+30% ten opzichte van de tijd van de winnaar) wordt de renner geëlimineerd.

Hieronder vindt u het tijdschema, het profiel en de Open Street Maps van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het tijd- en routeschema van de derde etappe van Parijs-Nice 2023 Het profiel van de derde etappe van Parijs-Nice 2023 De kaart met het parkoers van de derde etappe van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps

3/ Dampierre-en-Burly > Dampierre-en-Burly

[X] Close

3/ Dampierre-en-Burly > Dampierre-en-Burly

[X] Close

4/ woensdag 8 maart 2023 - Saint-Amand-Montrond > La Loge des Gardes - 164,7 km

De 4de etappe van Paris-Nice 2023 gaat van start in Saint-Amand-Montrond en voert in zuidoostelijke richting door Saint-Pourçain-sur-Sioule en Vichy voordat de renners aankomen op de Côté du Vernet (3) en vervolgens de Côte du Cheval-Rigon (3).

De tussensprint in deze etappe is op de top van de Col du Beaulouis. Dan rest alleen nog de slotklim naar La Loge des Gardes (1), een klim van 6,7 km aan 7,1%.

Hieronder vindt u het tijdschema, het profiel en Open Street Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het tijd- en routeschema van de vierde etappe van Parijs-Nice 2023 Het profiel van de vierde etappe van Parijs-Nice 2023 De kaart met het parkoers van de vierde etappe van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps

4/ Saint-Amand-Montrond > La Loge des Gardes

[X] Close

4/ Saint-Amand-Montrond > La Loge des Gardes

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


5/ donderdag 9 maart 2023 - Saint-Symphorien-sur-Coise > Saint-Paul-Trois-Châteaux - 212,4 km

De langste etappe van Paris-Nice 2023 vindt deze donderdag 9 maart plaats. Na de start vanuit Saint-Symphorien-sur-Coise beklimmen de renners al snel de Côte de Coise (2) en vervolgens de Côte de l'Aubépin (2). Iets verder naar het zuiden vinden ze de Côte de Trèves (3) op hun weg.

De tussensprint is veel verder, op de top van de Col du Devès en verder richting de finish vinden de renners de laatste moeilijkheid, de Côte d'Aleyrac (3). Moeilijkheden die de sprintersploegen er echter niet van mogen weerhouden zich te organiseren om deze 5de etappe in Saint-Paul-Trois-Châteaux te winnen.

Hieronder vindt u het tijdschema, het profiel en Open Street Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het tijd- en routeschema van de vijfde etappe van Parijs-Nice 2023 Het profiel van de la vijfde etappe van Parijs-Nice 2023 De kaart met het parkoers van de vijfde etappe van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps

5/ Saint-Symphorien-sur-Coise > Saint-Paul-Trois-Châteaux

[X] Close

5/ Saint-Symphorien-sur-Coise > Saint-Paul-Trois-Châteaux

[X] Close

6/ vrijdag 10 maart 2023 - Tourves > La Colle-sur-Loup - 197,4 km

Aan de start in Tourves staat de renners een meer heuvelachtige etappe te wachten. Het begint rustig maar zeer snel met de Côte de la Roquebrussanne (3) en na een passage door Brignoles en vervolgens Draguignan is het de Côte des Tuilières die met een stijgingspercentage van 7,8% over 2,3 km maar met een passage tot 15% op de renners wacht. Even verderop komen ze dan op de Côte de Callian (3), snel gevolgd door de Côte de Cabris (2) van 5,3 km aan 5,8% met een maximum van maar liefst 20%.

Bij Pont-du-Loup komen ze dan op een circuit dat twee keer gereden moet worden en heel snel na het passeren van de finishlijn rest dan nog de beklimming van de Côte de la Colle-sur-Loup (2) van 1,8 km aan 10% met een maximum van 19%. De renners zijn dan op 28,5 km van de finish in La Colle-sur-Loup en daarvoor hebben ze nog de tussensprint in Tourette-sur-Loup (een klim met een passage tot 12%).

Hieronder vindt u het tijdschema, het profiel en Open Street Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het tijd- en routeschema van de zesde etappe van Parijs-Nice 2023 Het profiel van de zesde etappe van Parijs-Nice 2023 De kaart met het parkoers van de zesde etappe van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps

6/ Tourves > La Colle-sur-Loup

[X] Close

6/ Tourves > La Colle-sur-Loup

[X] Close

7/ zaterdag 11 maart 2023 - Nice > Col de la Couillole - 142,8 km

Ter gelegenheid van de 7de etappe zal Paris-Nice 2023 al in Nice zijn, voor de start.

Vanaf de werkelijke start in Saint-Laurent-du-Var gaat de route recht naar het noorden, naar Le Broc, waarna de renners de Côte de Tourette-du-Château (1), een klim van 17,8 km aan 4,6% beklimmen. Daarna gaat het verder in westelijke richting naar Puget-Théniers, waar ze een soortgelijke route terug volgen maar dan aan de andere kant van de Var naar Tournefort, langs de tussensprint van Villars-sur-Var.

Daarna gaan ze weer naar het noorden, naar Saint-Sauveur-sur-Tinée, waar ze weer naar het westen draaien tot de finish op de top van de Col de la Couillole (1), een klim van 15,7 km aan 7,1%.

Hieronder vindt u het tijdschema, het profiel en Open Street Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het tijd- en routeschema van de zevende etappe van Parijs-Nice 2023 Het profiel van de zevende etappe van Parijs-Nice 2023 De kaart met het parkoers van de zevende etappe van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps

7/ Nice > Col de la Couillole

[X] Close

7/ Nice > Col de la Couillole

[X] Close

8/ zondag 12 maart 2023 - Nice > Nice - 118,4 km

Ook de laatste etappe van [[Parijs-Nice]] gaat van start in Nice, ditmaal voor de kortste etappe van deze 81ste editie van [[Parijs-Nice]] (met uitzondering van de ploegentijdrit).

Deze etappe zal de moeilijkheden van het achterland van Nice opzoeken, met de Côte de Levens (2), de Côte de Châteauneuf (2), de Côte de Berre-les-Alpes (2) en vervolgens twee moeilijkheden van eerste categorie, de Côte de Peille en de Col d'Eze. Daartussen ligt de tussensprint in Eze en ten slotte de finish in Nice, op de Promenade des Anglais.

Hieronder vindt u het tijdschema, het profiel en Open Street Maps van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het tijd- en routeschema van de achtste etappe van Parijs-Nice 2023 Het profiel van de achtste etappe van Parijs-Nice 2023 De kaart met het parkoers van de achtste etappe van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps

8/ Nice > Nice

[X] Close

8/ Nice > Nice

[X] Close

Het parkoers van Parijs-Nice 2023 in Google Earth

Bekijkt u liever het volledige parkoers van Paris-Nice 2023 op één kaart? Of wilt u een virtuele vogelvlucht maken over het parkoers van één of meerdere etappes van deze 81ste editie van Paris-Nice? Dat kan allemaal, door onderstaand KMZ bestand te downloaden en het te openen in Google Earth !

LET OPLET OP - auteursrehct: ondanks het feit dat dit KMZ bestand voor uw persoonlijk gebruik beschikbaar gesteld wordt, is het strikt verboden om de inhoud ervan of van ieder ander bestand (inclusief de kaarten, de profielen, de KML en KMZ en andere bestanden) wat het parkoers van Paris-Nice 2023 vormt te hergebruiken. Deze inhoud wordt beschermd door het auteursrecht en ik vraag u dringend om de grote hoeveelheid tijd die gaat zitten in het voorbereiden van dergelijke inhoud te respecteren. Deze bescherming maakt het dus onmogelijk om de kaarten en andere elementen op welke wijze dan ook te hergebruiken (als een kaart, een filmpje met de virtuele vogelvlucht of elke andere creatie op basis van de inhoud geplaatst op velowire.com).

>> Download het parkoers van alle etappes van Parijs-Nice 2023 in Google Earth (KMZ bestand)
Het parkoers van alle etappes van Parijs-Nice 2023 in Google Earth

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 13631x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Parijs-Nice 2023 | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. slot pg เว็บตรงมาแรงจนกระทั่งฉุดไม่อยู่ เล่นง่าย
  จ่ายทุกใบเสร็จรับเงิน ทำเทิร์นน้อยสำหรับโบนัส และก็ โปรโมชั่นที่ท่านเลือก ได้รับการผลักดันและส่งเสริมจากเว็บไซต์ pgslotgame.vip ที่เปิดให้บริการพีจี สล็อตมานานกว่า 3 ปี เหมาะสำหรับผู้เล่นทุกระดับ ไม่ว่าจะเป็นผู้เล่น ทุนน้อย ทุนหนัก ก็สามารถเล่นได้ มีบุคลากรรอดูแลท่าน ตลอด 24 ชั่วโมง พร้อมระบบฝากถอนออโต้ใช้งานง่ายไม่ต้องโหลดแอพสามารถเข้าเล่นผ่านหน้าเว็บได้ในทันที มีผู้เล่นมากจากทั่วทุกประเทศในโลก ลงทะเบียนเป็นสมาชิกกับเราวันนี้ รับโบนัสฟรี 50% นอกเหนือจากนี้ยังมีการแจกวิธีการเล่นสล็อตออนไลน์ฟรีๆทุกวัน รวมเกมส์PG SLOT AUTOตื่นเต้นเร้าใจไม่ว่าจะเป็นเกมส์สล็อตที่แตกบ่อยหรือกีฬาบอลจากลีกชั้นแนวหน้าทั้งโลก แล้วก็รวมทั้งฟุตบอลรายการต่างๆจำนวนมาก ที่เปิดให้คุณมาเพลินมากกว่าทุกที่ เปิดประสบการณ์ที่สนุกที่สุด ได้กำไรสูงที่สุด เพราะเราเป็นสล็อตแตกง่ายที่ดีที่สุดในไทย ยืนยันเรื่องเกี่ยวกับการชำระเงินแน่นอน เพราะเว็บของพวกเรานั้นมีความมั่นคงและยั่งยืนและก็ปลอดภัย100% pgเว็บตรง

  | Erin | woensdag 04 oktober 2023 om 20u43

 2. I'm pretty pleased to uncover this website.
  I want to to thank you for ones time just for this fantastic
  read!! I definitely appreciated every bit of it and
  I have you book-marked to look at new things on your blog.

  | Danilo | maandag 23 oktober 2023 om 01u51

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer één ?