home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Alexey Lutsenko (Astana) pakt een solo-overwinning in de stad van Nostradamus!

Toegevoegd: vrijdag 11 maart 2016 om 18:28:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Alexey Lutsenko (Astana) pakt een solo-overwinning in de stad van Nostradamus!De 5de etappe van Paris-Nice 2016 liet behoorlijk wat spektakel zien tussen Saint-Paul-Trois-Châteaux en Salon-de-Provence aujourd'hui. Een groep van 8 renners aan kop tekende het begin van de etappe, tot in de klim van de Mont Ventoux waar de groep uiteen viel. Eén van de overblijvende renners van de kopgroep, Antoine Duchesne (Direct Energie), ging er uiteindelijk alleen vandoor, voordat hij werd ingehaald en vervolgens achtergelaten door Alexey Lutsenko (Astana) die het peloton vooruit wist te blijven tot aan de finish en zo de etappe solo wist te winnen.

  De samenvatting van de 5de etappe van Parijs-Nice 2016: Saint-Paul-Trois-Châteaux > Salon-de-Provence

  Meteen in de eerste kilometer ging een groep van 5 renners ervandoor, om vervolgens gezelschap te krijgen van 3 andere renners. Zo werd de kopgroep van de dag gevormd met daarin 8 renners: De kopgroepJesus Herrada Lopez (Movistar Team), Stijn Vandenbergh (Etixx-QuickStep), Arnaud Courteille (FDJ), Lars Boom (Astana Pro Team), Antoine Duchesne (Direct Energie), Wouter Wippert (Cannondale Pro Cycling Team), Dylan Theuns (Trek-Segafredo) en Matthias Brändle (IAM Cycling).

  Bij de tussensprint van Rasteau (au km 23,5), gewonnen door Lars Boom, was de achterstand van het peloton op deze 8 vluchtelingen al meer dan 8 minuten en de voorsprong liep uiteindelijk op tot een maximum van 11'05" op km 27. Het achttal renners aan kop kwam zonder problemen de eerste beklimming van de dag over, de Col de la Madeleine waar Jesus Herrada Lopez de punten pakte voor het bergklassement.

  In de klim naar het Chalet Reynard op de Mont Ventoux was het echter wat ingewikkelder voor Matthias Brändle die het contact met de groep kwijtraakt nog voordat Arnaud Courteille en Jesus Herrada Lopez besluiten er met zijn tweeën vandoor te gaan. Antoine Duchesne weet het gaatje met hen dicht te rijden voor de top maar hij raakt hen opnieuw kwijt voordat hij aan de afdaling begint. Jesus Herrada Lopez komt wederom als eerste boven, voor Arnaud Courteille die met hem aan de afdaling begint en 15 seconden voor Duchesne. Stijn Vandenbergh en Lars Boom beginnen de afdaling 55 seconden achter Herrada Lopez terwijl de andere renners van de oorspronkelijke kopgroep op meer dan 2 minuten rijden en het peloton op 6 minuten.

  Duchesne weet wederom het leidersduo op te zoeken in de afdaling en Vandenbergh en Boom doen dat een paar kilometer lager ook. Zo werd de kopgroep gedeeltelijk hervormd met 5 renners. Op de top van de Col du Pointu (km 131) is het niet langer Herrada Lopez die het maximum aantal punten pakt want Arnaud Courteille zet als eerste de afdaling in, voor de Spaanse renner.

  Antoine Duchesne valt aanAangekomen in Roque-d'Anthéron ziet de kopgroep een aanval van Antoine Duchesne die zo alleen boven komt op de Côte de la Roque-d'Anthéron, met 32 seconden voorsprong op Herrada Lopez, 42 op Courteille, 1'02" op Boom en 1'45" op het peloton. In de laatste klim van de dag, de Col de Sèze, is Antoine Duchesne dan de enige overblijvende renner van de kopgroep van de dag, met 1'05" voorsprong op het peloton maar in de afdaling wordt de Canadese renner ingehaald door Alexey Lutsenko (Astana) die uit het peloton weggereden was net na de top van de laatste klim.

  Op 15 kilometer van de finish laat de Kazakstaanse renner Duchesne achter en rijdt zo alleen naar de overwinning in Salon-de-Provence! Achter hem komt Alexander Kristoff (Katusha) als tweede over de lijn met een achterstand van 21 seconden op de winnaar, voor de gele trui drager, Michael Matthews (Orica-GreenEDGE).

  De klassementen van Parijs-Nice 2016 na de 5de etappe

  Etappeklassement van de 5de etappe Saint-Paul-Trois-Châteaux > Salon-de-Provence

  Alexey Lutsenko wint de etappeHieronder vindt u de top 10 van deze 5de etappe:

  1/ Alexey Lutsenko (Astana Pro Team) - 5h00'26"
  2/ Alexander Kristoff (Team Katsuha) - +0'21"
  3/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE)
  4/ Davide Cimolai (Lampre-Merida)
  5/ Sep Vanmarcke (Team Lotto NL-Jumbo)
  6/ Pieter Serry (Etixx-QuickStep)
  7/ Vicente Reynes (IAM Cycling)
  8/ Leonardo Duque (Delko Marseille Provence-KTM)
  9/ Oliver Naesen (IAM Cycling)
  10/ Arnold Jeannesson (Cofidis, solutions crédits)

  Het algemeen klassement

  Michael Matthews komt als 3de over de streepDoor wederom 4 bonusseconden te pakken dankzij zijn 3de plaats in de etappe van de dag weet Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) zijn eerste plaats in het algemeen klassement nog wat verder uit te bouwen, alhoewel Alexey Lutsenko (Astana) zich ingevoegd heeft op de tweede plaats op 6 seconden van hem en voor Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) die op 18 seconden staat.

  1/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) - 19h24'58"
  2/ Alexey Lutsenko (Astana Pro Team) - +0'06"
  3/ Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) - +0'18"
  4/ Patrick Bevin (Cannondale Pro Cycling Team) - +0'23"
  5/ Jon Izaguirre (Movistar Team)

  Puntenklassement

  Nacer BouhanniIn het puntenklassement blijft de Australische renner ook aan de leiding, maar Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) kan nog een keer zijn groene pakje uit de kast halen morgen want hij is nog altijd de drager van de groene trui:

  1/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) - 53 punten
  2/ Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) - 33 punten
  3/ Alexander Kristoff (Team Katusha) - 26 punten
  4/ Ben Swift (Team Sky) - 22 punten
  5/ Alexey Lutsenko (Astana Pro Team) - 18 punten

  Bergklassement

  Jesus Herrada LopezDoor als eerste boven te komen op de top van de twee eerste bergen van de etappe van vandaag neemt Jesus Herrada Lopez (Movistar Team) de leiderspositie over in het bergklassement en trekt dus de bijbehorende bolletjestrui aan:

  1/ Jesus Herrada Lopez (Movistar Team) 28 punten
  2/ Antoine Duchesne (Direct Energie) - 24 punten
  3/ Arnaud Courteille (FDJ) - 18 punten
  4/ Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence-KTM) - 15 punten
  5/ Thomas Voeckler (Direct Energie) - 9 punten

  De samenvatting van de 5de etappe van Parijs-Nice 2016 in video

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2283x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2016 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer twee ?