home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 5 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van Parijs-Nice 2017 op Google Maps/Google Earth, profielen en tijd- en routeschema's

Toegevoegd: zaterdag 04 maart 2017 om 17:19:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Parijs-Nice 2017 op Google Maps/Google Earth, profielen en tijd- en routeschema'sMorgen gaat Paris-Nice 2017 alweer van start, de 75ste editie van de "race naar de zon", in Bois d'Arcy in het departement Yvelines. 1.233,5 kilometer staan op het programma van deze 5de wedstrijd van de UCI WorldTour, met één individuele tijdrit, met finish op de Mont Brouilly.

  Deze editie van Paris-Nice bereikt hoogtes die nooit eerder zijn bereikt in deze wedstrijd, met de Col de la Couillole die de finish zal vormen van de voorlaatste etappe aanstaande zaterdag. Wie zal er op dit parcours Geraint Thomas opvolgen?

  In dit artikel vindt u in ieder geval alle informatie over het parcours en komt u alle details te weten, met het parcours op een Google Maps/Google Earth kaart, de etappeprofielen van alle etappes en de tijd- en routeschema's.

  Het parcours van Parijs-Nice 2017 op Google Maps

  1/ zondag 5 maart 2017 - Bois d'Arcy > Bois d'Arcy - 148,5 km

  De eerste etappe van Paris-Nice 2017 gaat van start in het departement Yvelines wat de start van Parijs-Nice sinds 2010 ontvant, vanuit de stad Bois d'Arcy en daar zal ook de finish zijn. Het betreft echter geen tijdrit zoals je zou kunnen verwachten voor een eerste etappe met start en finish in dezelfde plaats, maar een eerste etappe in lijn, met twee rondjes op een circuit ten westen van de stad om te komen tot een totale afstand van 148,5 kilometer. Na de start in de Avenue Paul Vaillant Couturier begeven de renners zich naar het zuiden tot aan Dampierre-en-Yvelines, waar de eerste etappe van Paris-Nice 2012 gestart was. Na een kort uitstapje richting Les Essarts-le-Roi keren ze vervolgens terug richting Senlisse waar ze de Côte de Senlisse (3de categorie, 1,1 km à 5,5%) beklimmen.

  Ze zetten dan koers naar het westen alvorens ze weer opklimmen naar het noorden naar Beynes waar de eerste tussensprint van deze etappe plaats zal vinden. Ze zijn dan alweer op de terugweg naar het oosten en naar Bois d'Arcy waar ze echter niet over de finishstreep zullen rijden maar verder gaan met het tweede rondje op het circuit. Volledig identiek aan het eerste rondje, met dezelfde klim en dezelfde sprint, slaan ze aan het einde linksaf als ze terugkomen in Bois d'Arcy om ditmaal de finishstreep te overschrijden waarna we dus de winnaar van deze eerste etappe zullen kennen en dus tegelijkertijd ook de eerste gele truidrager van deze Paris-Nice 2017.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van de 1ste etappe van Paris-Nice 2017. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van Paris-Nice 2017 De kaart met het parcours van de 1ste etappe van Paris-Nice 2017 op Google Maps Het profiel van de 1ste etappe van Paris-Nice 2017

  1/ Bois d'Arcy > Bois d'Arcy

  [X] Close

  1/ Bois d'Arcy > Bois d'Arcy

  [X] Close

  2/ maandag 6 maart 2017 - Rochefort-en-Yvelines > Amilly - 195 km

  De tweede etappe gaat ook van start in het departement Yvelines, in Rochefort-en-Yvelines. Koers naar het zuiden, via Dourdan, de Côte des Granges-le-Roi en de tussensprint in Pussay alvorens de renners verder gaan naar het zuid-oosten. Via Pithiviers begeven ze zich dan naar de bevoorradingszone in Coudroy en rijden ze verder naar het oosten tot aan Châtillon-Coligny alvorens ze weer naar het noorden rijden. Ze slaan dan af naar de finishstad, Amilly, maar voordat ze daar aankomen betwisten ze nog de tweede tussensprint van de etappe in Saint-Germain-des-Prés.

  Wanneer ze bij de finish van de etappe komen is de etappe echter nog niet voorbij want ze hebben dan nog iets meer dan dertig kilometer af te leggen op een circuit rondom de finishstad.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van de 2de etappe van Paris-Nice 2017. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van Paris-Nice 2017 De kaart met het parcours van de 2de etappe van Paris-Nice 2017 op Google Maps Het profiel van de 2de etappe van Paris-Nice 2017

  2/ Rochefort-en-Yvelines > Amilly

  [X] Close

  2/ Rochefort-en-Yvelines > Amilly

  [X] Close

  3/ dinsdag 7 maart 2017 - Chablis > Chalon-sur-Saône - 190 km

  De 3de etappe van Paris-Nice 2017 gaat van start in Chablis waar in 2007 een etappestart van de Tour de France plaats vond.

  Deze etappe volgt een route in zuid-oostelijke richting via de tussensprint in Époisses en met de bevoorradingszone in Éguilly. In het laatste deel van de etappe beklimmen de renners twee bergen, de Côte de Grandmont (3de categorie, 2,4 km à 4,9%) en de Côte de Charrecey (2de categorie, 2,1 km à 6,7%) maar aangezien de laatste zich op 25,5 kilometer van de finish bevindt is de kans groot dat deze etappe toch in een massasprint eindigt in Chalon-sur-Saône. Alvorens ze daar aan komen betwisten de renners nog de tussensprint in Mercurey.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van de 3de etappe van Paris-Nice 2017. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van Paris-Nice 2017 De kaart met het parcours van de 3de etappe van Paris-Nice 2017 op Google Maps Het profiel van de 3de etappe van Paris-Nice 2017

  3/ Chablis > Chalon-sur-Saône

  [X] Close

  3/ Chablis > Chalon-sur-Saône

  [X] Close

  4/ woensdag 8 maart 2017 - Beaujeu > Mont Brouilly - individuele tijdrit - 14,5 km

  De weersomstandigheden tijdens de etappe van de Mont Brouilly in 2016De 4de etappe is een individuele tijdrit, gedeeltelijk bergop. De Mont Brouilly zou twee keer zijn beklommen in het slotstuk van de 3de etappe van Paris-Nice 2016, maar de weersomstandigheden kwamen hier roet in het eten strooien, met name met de sneeuwval en de gladheid van de wegen.

  Amaury Sport Organisation kondigde destijds meteen aan de gemeente aan dat de wedstrijd in 2017 terug zou komen en dat is dus het geval deze woensdag 8 maart 2017, ditmaal niet met een finish van een etappe in lijn maar met een individuele tijdrit van 14,5 kilometer, die van start gaat in Beaujeu en dus eindigt met de klim van de Mont Brouilly, een klim van 3 kilometer à 7,7% waarvan de laatste kilometer stijgingspercentages van boven de 9% laat zien. De klim begint in Saint-Lager waar het tussenliggende tijdwaarnemingspunt zal zijn.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van de 4de etappe van Paris-Nice 2017. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van Paris-Nice 2017 De kaart met het parcours van de 4de etappe van Paris-Nice 2017 op Google Maps Het profiel van de 4de etappe van Paris-Nice 2017

  4/ Beaujeu > Mont Brouilly

  [X] Close

  4/ Beaujeu > Mont Brouilly

  [X] Close

  5/ donderdag 9 maart 2017 - Quincié-en-Beaujolais > Bourg-de-Péage - 199,5 km

  De start van de 5de etappe in Quincié-en-Beaujolais vindt plaats om 11u45 en de renners begeven zich naar het zuiden via de tussensprint in Brindas en de bevoorradingszone in Saint-Andéol-le-Château. Na een passage via Givors beklimmen ze de Côte de Givors (3de categorie, 4,3 km à 4,2%) alvorens ze hun weg vervolgen richting de tweede tussensprint, die in Serrières plaats zal vinden.

  Iets verder beklimmen ze dan de tweede klim van de dag, de Côte de Saint-Uze, klim van de 2de categorie (2,7 km à 6,5%), op 47 kilometer van de finish in Bourg-de-Péage waar de de overwinning waarschijnlijk beslist wordt in een sprint.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van de 5de etappe van Paris-Nice 2017. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van Paris-Nice 2017 De kaart met het parcours van de 5de etappe van Paris-Nice 2017 op Google Maps Het profiel van de 5de etappe van Paris-Nice 2017

  5/ Quincié-en-Beaujolais > Bourg-de-Péage

  [X] Close

  5/ Quincié-en-Beaujolais > Bourg-de-Péage

  [X] Close

  6/ vrijdag 10 maart 2017 - Aubagne > Fayence - 193,5 km

  Na een grote verplaatsing richting het zuiden staat een echte klimmersetappe op het programma deze vrijdag, met start in Aubagne. Dit zal de eerste van een drieluik van bergetappes zijn die deze Paris-Nice 2017.

  Carlos Betancur wint de 6de etappe van Parijs-Nice 2014 in FayenceMeteen na de start beginnen de renners dan ook al aan de klim van de Col de l'Espigoulier van de 1ste categorie (8,9 km à 5,6%), gevolgd door een klein honderdtal kilometers vlak (met de bevoorradingszone in Villecroze) en daarna beklimmen ze de Côte des Tuilières van de 2de categorie (2,2 km à 7,8%). Een paar kilometer verderop begint dan een opeenvolging van beklimmingen, met allereerst de Côte du Mont Méaulx van de 3de categorie (1,7 km à 4,3%), gevolgd door de Col de Bourigaille (1ste categorie, 5,5 km à 6,1%) voor een eerste keer, gevolgd door een eerste doorkomst over de finishlijn en vervolgens een tweede keer (1ste categorie, 8,2 km à 5,9%), gevolgd door de slotklim naar de côte de Fayence (1,3 km à 9,8%), welbekend van de Tour du Haut-Var, maar ook van de finish van de 6de etappe van Paris-Nice in 2014 toen Carlos Betancur de etappe won en de gele trui pakte (foto links).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van de 6de etappe van Paris-Nice 2017. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 6de etappe van Paris-Nice 2017 De kaart met het parcours van de 6de etappe van Paris-Nice 2017 op Google Maps Het profiel van de 6de etappe van Paris-Nice 2017

  6/ Aubagne > Fayence

  [X] Close

  6/ Aubagne > Fayence

  [X] Close

  7/ zaterdag 11 maart 2017 - Nice > Col de la Couillole - 177 km

  De dag na deze eerste bergetappe staat wederom een bergetappe op het programma, op zaterdag 11 maart 2017 is het een zware etappe met name met het slotstuk met twee bergen van de eerste categorie waarvan de laatste het hoogste punt ooit bereikt door Paris-Nice zal zijn!!

  Na de start in Nice, op de Avenue de Verdun (de etappestarts en -finish in Nice vinden dit jaar niet plaats op de Promenade des Anglais uit respect voor de slachtoffers van de aanslag van 14 juli 2016), beklimmen de renners al snel de Côte de Gattières van de 2de categorie (4,5 km à 4,8%) alvorens de eerste tussensprint in Vence vinden, waar ze ook de Col de Vence van de 1ste categorie (9,7 km à 6,6%) beklimmen.

  Na dit eerste derde deel van de etappe volgt een vlakker deel, maar na de bevoorradingszone in Utelle en de tussensprint in Roquebillière beginnen de echte moeilijkheden, met de twee beklimmingen van de 1ste categorie, allereerst de Col Saint Martin-La Colmiane (7,5 km à 7,2%), meteen na de afdaling gevolgd door de slotklim van de Col de la Couillole (15,7 km à 7,1%). Nooit eerder bereikte de Race naar de zon (de bijnaam van Paris-Nice) een dergelijke hoogte en de 75de editie van de wedstrijd zal dus gevierd worden op een hoogte van 1.678 meter!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van de 7de etappe van Paris-Nice 2017. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 7de etappe van Paris-Nice 2017 De kaart met het parcours van de 7de etappe van Paris-Nice 2017 op Google Maps Het profiel van de 7de etappe van Paris-Nice 2017

  7/ Nice > Col de la Couillole

  [X] Close

  7/ Nice > Col de la Couillole

  [X] Close

  8/ zondag 12 maart 2017 - Nice > Nice - 115,5 km

  De laatste etappe van Paris-Nice 2017 kent start en finish in Nice.

  De start is op dezelfde plaats als de dag ervoor en deze etappe zal courte qui clôturera la 75de editie van Paris-Nice. 115,5 kilometer met maar liefst 5 bergen: de Côte de Levens (2de categorie, 6,2 km à 5,5%) die gevolgd zal zijn door de tussensprint in Levens, de Côte de Châteauneuf (2de categorie, 5,4 km à 4,4%) iets verderop gevolgd door de Col de Calaïson (2de categorie, 6,3 km à 4,4%).

  Er staan dan nog twee bergen van de 1ste categorie op het programma, allereerst de Côte de Peille (6,5 km à 6,9%) en na een lange afdaling de klim van de gebruikelijke Col d'Eze (7,7 km à 5,7%) (gevolgd door de sprint in Eze) waarvan de top op 15 kilometer van de finishlijn die ditmaal niet op de Promenade des Anglais ligt maar op de Quai des Etats-Unis, nog altijd aan het strand.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van de 8ste etappe van Paris-Nice 2017. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 8ste etappe van Paris-Nice 2017 De kaart met het parcours van de 8ste etappe van Paris-Nice 2017 op Google Maps Het profiel van de 8ste etappe van Paris-Nice 2017

  8/ Nice > Nice

  [X] Close

  8/ Nice > Nice

  [X] Close

  Het parcours van Parijs-Nice 2017 in Google Earth

  Hierboven heeft u het parcours van de etappes van Paris-Nice 2017 op Google Maps kunnen ontdekken, met hun etappeprofiel en het bijbehorende tijd- en routeschema. Als u het volledige parcours van Paris-Nice 2017 ineens wilt bekijken of als u een virtuele vogelvlucht wilt maken over één of meerdere etappes bijvoorbeeld kunt u middels onderstaande link het parcours van Paris-Nice 2017 downloaden in Google Earth, dankzij het onderstaande KML bestandje:

  >> Download het parcours van Parijs-Nice 2017 in Google Earth

  Het parcours van Parijs-Nice 2017 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 8316x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2017| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Un grand merci !

  | Freddy | donderdag 09 maart 2017 om 20:27:25

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer drie ?