home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Peter Sagan (Liquigas-Doimo) wint de 3de etappe, Jens Voigt (Saxo Bank) pakt het geel

Toegevoegd: woensdag 10 maart 2010 om 18:49:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Peter Sagan (Liquigas-Doimo) wint de 3de etappe, Jens Voigt (Saxo Bank) pakt het geelDe etappe van Saint-Junien Saint-Yrieix-la-Perche naar Aurillac, verstoord door de sneeuw, werd vanmiddag gewonnen door de jonge Slovaakse renner (hij is pas net 20 jaar oud) Peter Sagan (Liquigas-Doimo). Lars Boom, die 27 seconden later aan kwam, verliest zijn gele trui aan de oudste renner van de wedstrijd, de Duitser Jens Voigt van de Saxo Bank ploeg.

  Samenvatting van de etappe Saint-Junien > Aurillac

  Vanochtend was het vertrek in Saint-Junien een beetje speciaal ... de sneeuw die 's ochtends was gevallen en de negatieve temperaturen zorgden ervoor dat de wegen rondom de stad glad waren geworden. Daarom besloot de organisator om het vertrek te verplaatsen naar Saint-Yrieix-la-Perche op 53 kilometer van het oorspronkelijke vertrek en om de eerste tussensprint in Coussac-Bonneval te laten vervallen (vanwege de te korte afstand tussen vertrek en sprint). Na het tekenen voor vertrek, vertrokken de renners dus per bus richting het nieuwe vertrek van de etappe en het parcours werd hiermee ingekort tot 153 kilometer.

  Om 13u00 vertrokken de renners uiteindelijk voor een geneutraliseerde toch van 2 kilometer tot het uiteindelijke vertrekpunt. Er verschenen 170 renners aan het vertrek, na de opgave gisteren van Hayden Roulston (HTC-Columbia) en met Grega Bole (Lampre-Farnese Vini) die vandaag niet vertrok.

  Vanaf het vertrek probeerden verschillende renners aan te vallen maar het peloton volgde hen steeds op de voet en het peloton begon dus in zijn geheel aan de beklimming van de Côte de la Grande Renaudie. Laurent Mangel (Saur-Sojasun) kwam er als eerste boven en pakte dus nog eens 4 punten voor zijn bolletjestrui, voor Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom) en Jean-Christophe Péraud (Omega Pharma-Lotto) die respectievelijk 2 en 1 punten pakten.

  Nikolas MaesDe eerste aanval die vrucht leek af te werpen was die van Albert Timmer (Skil-Shimano) die gezelschap kreeg van Stéphane Augé (Cofidis), maar ook zij werden 2 kilometer verderop weer ingehaald. Op kilometer 33 is het dan eindelijk zover, met Yann Huguet (Skil-Shimano) die de uiteindelijke kopgroep vormt samen met Nikolas Maes (Quick Step) en Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto). Hun voorsprong loopt op tot 7 minuten aan de voet van de Côte de Sainte-Fortunade waar Yann Huguet als eerste boven komt (7 punten), voor Jurgen Roelandts (5 punten) en Nikolas Maes (3 punten). Laurent Mangel komt als eerste renner van het peloton boven en pakt dus 2 punten, voor Koen de Kort (Skil-Shimano) die het laatste punt pakt.
  Op de top van de Côte de Sexcles is de volgorde van doorkomst van de kopgroep dezelfde als bij de eerste klim en vooraan het peloton is Simon Geschke (Skil-Shimano, 2 punten) Laurent Mangel (1 punt) voor.

  Jurgen RoelandtsDe kopgroep is nog altijd niet teruggepakt bij de tussensprint in Montvert waar Roelandts als eerste over de streep komt, voor Huguet en Maes. Het peloton komt dan steeds dichter bij de kopgroep en komt 1'05" later over de lijn van de sprint. Met de dreigende terugkeer van het peloton, besluit Yann Huguet er alleen vandoor te gaan op 23 kilometer van de aankomst. Jurgen Roelandts voegt zich even later weer bij hem maar in de beklimming van de Côte de la Martinie op 6 kilometer van de finish worden ze uiteindelijk toch nog teruggepakt.

  Nicolas RocheIn deze klim is het de beurt aan Nicolas Roche (AG2R La Mondiale) om aan te vallen. Hij trekt hiermee het peloton uit elkaar en weet een breuk te veroorzaken met de groep van Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne) maar krijgt het niet echt voor elkaar zich van de andere renners los te maken. Hij komt als eerste boven op de top van de laatste klim en pakt daar 7 punten voor Peter Sagan (Liquigas-Doimo, 5 punten), Joaquim Rodriguez (Team Katusha, 3 punten), Tony Martin (HTC-Columbia, 2 punten) en Alberto Contador (Astana, 1 punt).
  In dit groepje valt de winnaar van Parijs-Nice 2007, Alberto Contador op zijn beurt aan en vormt zo een groepje met Peter Sagan, Tony Martin, Jens Voigt (Saxo Bank) en Joaquim Rodriguez. Geen van hen wil echter overnemen en uiteindelijk gaat Jens Voigt op kop zitten nadat de Spanjaard daar langdurig op had aangedrongen. Peter SaganUiteindelijk heeft de jongste renner van deze 68ste editie van de Race naar de zon de beste benen en hij sprint naar de overwinning, voor Joaquim Rodriguez. Nicolas Roche, die aan de basis stond van de slotselectie, moet zich tevreden stellen met de 3de plaats.

  Het etappeklassement

  De top 10 van het etappeklassement ziet er als volgt uit:
  1/ Peter Sagan (Liquigas-Doimo) - 3h44'28"
  2/ Joaquim Rodriguez (Team Katusha)
  3/ Nicolas Roche (AG2R La Mondiale)
  4/ Jens Voigt (Team Saxo Bank) - +00'02"
  5/ Tony Martin (HTC-Columbia)
  6/ Alberto Contador (Astana)
  7/ Mirco Lorenzetto (Lampre-Farnese Vini) - +00'06"
  8/ Samuel Dumoulin (Cofidis)
  9/ Xavier Florencio (Cervélo TestTeam)
  10/ Marco Marcato (Vacansoleil Pro Cycling Team)

  De foto's van het vertrek van de etappe

  Vanochtend ben ik naar het vertrek in Saint-Junien gegaan. Vanwege de sneeuw vond het vertrek uiteindelijk niet daar plaats maar de renners kwamen toch tekenen voor deelname aan de etappe.
  > De foto's van het vertrek van Parijs-Nice 2010 in Saint-Junien

  De uitvallers

  Joaquin Novoa Menedez (Cervélo TestTeam) en Marcel Sieberg (HTC-Columbia) verlieten tijdens deze etappe Paris-Nice 2010. De Amerikaanse ploeg heeft nu dus nog maar 6 renners in de race.

  De klassementen

  Na deze derde etappe is er het een en ander gewijzigd in de klassementen, met name in het algemeen klassement, bergklassement en het klassement van de beste jongere.

  Het algemeen klassement (gele trui)

  Jens VoigtLars Boom (Rabobank), die de gele trui droeg sinds het vertrek na de proloog in Montfort-l'Amaury te hebben gewonnen (bekijk de foto's) verliest de leiderstrui aan de oudste renner van Paris-Nice 2010, Jens Voigt (Team Saxo Bank) die oorspronkelijk niet de kopman van de Deense ploeg was in deze Race naar de zon (dat was Frank Schleck). Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne) is nog steeds goed geplaatst, Peter Sagan (Liquigas-Doimo) klimt snel omhoog en Alberto Contador (Astana) klimt ook.
  1/ Jens Voigt (Team Saxo Bank) - 12h40'26"
  2/ Peter Sagan (Liquigas-Doimo) - +00'06"
  3/ Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne) - +00'09"
  4/ David Millar (Garmin-Transitions) - +00'12"
  5/ Roman Kreuziger (Liquigas-Doimo) - +00'14"
  6/ Lars Boom (Rabobank) - +00'20"
  7/ Alberto Contador (Astana) - +00'20"
  8/ Levi Leipheimer (Team Radioshack) - +00'24"
  9/ Joaquim Rodriguez (Team Katusha) - +00'28"
  10/ Xavier Tondo (Cervélo TestTeam) - +00'28"

  Het puntenklassement (groene trui)

  Peter SaganDankzij de punten die hij kreeg bij de finish pakt Peter Sagan niet alleen de etappe-overwinning maar ook de groene trui die vandaag nog werd gedragen door Luis Léon Sanchez.
  1/ Peter Sagan (Liquigas-Doimo) - 63 punten
  2/ Jens Voigt (Team Saxo Bank) - 55 punten
  3/ Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne) - 40 punten
  4/ Alberto Contador (Astana) - 37 punten
  5/ Lars Boom (Rabobank) - 36 punten

  Bergklassement (bolletjestrui)

  Laurent MangelYann Huguet wist behoorlijk wat punten voor dit klassement bij elkaar te sprokkelen in de etappe van vandaag, maar niet genoeg om de bolletjestrui over te nemen van Laurent Mangel.
  1/ Laurent Mangel (Saur-Sojasun) - 18 punten
  2/ Yann Huguet (Skil-Shimano) 14 punten
  3/ Jürgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto) - 10 punten
  4/ Nicolas Roche (AG2R La Mondiale) - 7 punten
  5/ Nikolas Maes (Quick Step) - 7 punten

  Jongerenklassement (witte trui)

  De jongste renner van deze 68ste Parijs-Nice is nu ook de beste jongere.
  1/ Peter Sagan (Liquigas-Doimo) - 12h40'32"
  2/ Roman Kreuziger (Liquigas-Doimo) - +00'08"
  3/ Lars Boom (Rabobank) - +00'14"
  4/ Tony Martin (HTC-Columbia) - +00'32"
  5/ Reine Taaramae (Cofidis) - +00'39"

  De andere etappes van Parijs-Nice 2010

  Voor meer informatie over Paris-Nice 2010 kunt u klikken op één van de onderstaande links:
  > Het parcours van Paris-Nice 2010, etappeprofielen, tijd- en routeschema's en Google Maps/Google Earth kaarten
  > De lijst van deelnemers aan Parijs-Nice 2010 met hun rugnummers
  > De foto's van de proloog van Parijs-Nice 2010 in Montfort-l'Amaury
  > De foto's van de finish van Parijs-Nice 2010 in Limoges
  > De foto's van het vertrek van Parijs-Nice 2010 in Saint-Junien

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 2478x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2010 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Bonjour. Méfiez-vous du jeune Peter SAGAN c\\\'est un bon, très bon. A suivre pour plus tard.
  VIVE LE VELO
  Jean-Claude

  | BAICRY Jean-Claude | donderdag 11 maart 2010 om 0:13:18

 2. Bonjour. Méfiez-vous du jeune Peter SAGAN c\'est un bon, très bon. A suivre pour plus tard.
  VIVE LE VELO
  Jean-Claude

  | BAICRY Jean-Claude | donderdag 11 maart 2010 om 0:15:28

 3. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-peter-sagan-remporte-la-3eme-etape-jens-voigt-prend-le-maillot-jaune-46464027.html

  | TISSIER Roland | donderdag 11 maart 2010 om 5:12:10

 4. Tout ce boulot pour rien... Là, je parle de l\'équipe Caisse d\'Epargne, mais où était donc VALVERDE ???
  Bravo à Nicolas ROCHE, c\'est un battant et cela fait plaisir à voir !!!

  Allez les Gars, faut pas mollir et bon courage.

  | JACQUIN Brigitte | donderdag 11 maart 2010 om 9:34:40

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is n keer n ?