zondag 18 maart 2007 om 16u33

Terwijl de proloog in Issy-les-Moulineaux zich onder een heerlijk vervroegd lentezonnetje afspeelde, had vandaag in Nice de zon moeite erdoor te komen. Een beetje jammer voor Paris-Nice, ook wel de tour naar de zon genoemd!!

Met aan de start van de laatste etappe van Nice naar Nice, over een afstand van 129,5 kilometer, een verschil van slechts 6 seconden tussen de eerste (Davide Rebellin) en de tweede (Alberto Contador) in het algemeen klassement, beloofde deze laatste etappe spannend te worden. De verschillen tussen de andere renners uit de top 10 ook vrij klein .

Alberto Contador bij de start van de proloog van Paris-Nice
Alberto Contador bij de start van de proloog van Paris-Nice

In de laatste beklimming zorgde een aanval van Alberto Contador voor een voorsprong van hem op Davide Rebellin en met de 10 seconden bonificatie voor de etappewinnaar, was hij al snel virtuele gele trui drager.

Het individuele klassement ziet er uiteindelijk als volgt uit:
- 1- Alberto CONTADOR Alberto (Discovery Channel, Spanje)
- 2- Davide REBELLIN (Gerolsteiner, Italië) - 00' 26'
- 3- Luis-Leon SANCHEZ Luis-Leon (Caisse d'Epargne, Spanje) - 00' 42'
- 4- Tadej VALJAVEC Tadej (Lampre-Fondital, Slovenië) - 00' 49'
- 5- Franco PELLIZOTTI (Liquigas, Italië) - 00' 57'

Eerste Fransman is Sébastien JOLY op 01' 36' op de 12de plaats, eerste Nederlander Joost POSTHUMA op 12' 20' op de 36ste plaats, terwijl de winnaar van de proloog David Millar eindigt op de 13de plaats op 01' 46'.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 2662x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. De tour naar de zon dit keer een tour van de zon naar wat minder. Overigens zal R$ebellin dat gevoel ook herkennen als het lijkt alsof je gaat winnen!

    | Wil vergouwen | zondag 18 maart 2007 om 19u58

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus één ?