zaterdag 09 maart 2024 om 00u46

Voor het eerst zou de 7de etappe van Paris-Nice 2024 finishen op hoogte, in het skioord Auron. Dit mocht uiteindelijk niet zo zijn, want de sneeuw gooide roet in het eten voor deze weergaloze finish!

Als gevolg hiervan is de etappe ingekort: identiek aan het oorspronkelijk geplande parcours over de eerste 88 kilometer, buigen de renners uiteindelijk af richting Utelle in Saint-Jean-la-Rivière, om naar de finish te rijden in La Madone d'Utelle.

In dit artikel vindt u het nieuwe parcours van deze 7de etappe van Paris-Nice 2024 in detail!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de 7de etappe van Parijs-Nice 2024 - Nice > La Madone d'Utelle - 103,7 km

De voorlaatste etappe van deze Paris-Nice 2024 start nog steeds op de Promenade des Anglais in Nice en vindt plaats in het achterland van Nice, bekend om zijn grote bergpassen.

De renners beklimmen al snel de Côte de Gattières van de 2de categorie. De rest van de etappe geeft verder geen moeilijkheden totdat de route verandert in Saint-Jean-la-Rivière. Richting Utelle - waar de tussensprint zal plaatsvinden - en nog meer richting de slotklim naar La Madone d'Utelle, geklasseerd in de eerste categorie, wordt het natuurlijk lastiger.

Hieronder vindt u het nieuwe parcours van deze zevende etappe van Paris-Nice 2024, het tijdschema en het profiel van de etappe in zijn nieuwe vorm. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Het nieuwe etappeprofiel van de zevende etappe van Parijs-Nice 2024 Het nieuwe tijd- en routeschema van de zevende etappe van Parijs-Nice 2024 Het nieuwe parcours van de zevende etappe van Parijs-Nice 2024

Het volledige parcours van Parijs-Nice 2024 en de mogelijkheid om het te bekijken in Google Earth

In het oorspronkelijk gepubliceerde artikel vindt u het volledige parcours van [[Parijs-Nice 2024]] en de mogelijkheid om het te downloaden in Google Earth (het bestand is bijgewerkt met het nieuwe parcours van etappe 7):

>> Het parcours van Parijs-Nice 2024 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 3487x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Parijs-Nice 2024 | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus één ?