home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Parijs-Nice 2018: zonnestralen voor de Spanjaarden David De La Cruz en Marc Soler in de laatste etappe

Toegevoegd: zondag 11 maart 2018 om 23:13:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Parijs-Nice 2018: zonnestralen voor de Spanjaarden David De La Cruz en Marc Soler in de laatste etappeHet ontbrak aan zon in het slotstuk van Paris-Nice 2018 in Nice (ondanks de bijnaam van de wedstrijd, de Race naar de zon), met deze etappe van 110 kilometer die plaats vond in de regen. Als er al zonnestralen waren dan hebben die gegarandeerd met name geschenen voor twee Spanjaarden die goede zaken deden in deze etappe, David De la Cruz (Sky) voor de etappeoverwinning in een duo-sprint en Marc Soler (Movistar) die de wedstrijd weet te winnen dankzij een vertraagde gele trui en dankzij de bonusseconden!

  De samenvatting van de 8ste en laatste etappe van Parijs-Nice 2018: Nice > Nice

  In deze laatste etappe was het wachten op de klim van de Côte de Levens en de twintigste kilometer om de eerste aanvallen te zien maar deze eerste kopgroep leverde uiteindelijk niets op. Nadat het peloton weer samen was gekomen viel het in twee groepen uiteen en was er uiteindelijk een groep van 24 renners vooruit.

  Julian Alaphilippe - © ASO/Alex BROADWAYOp de top van deze eerste klim wist Thomas de Gendt (Lotto Soudal) weer wat extra punten te pakken voor zijn bolletjestrui van het bergklassement. Vervolgens vormde zich beetje bij beetje een leiderstrio, met Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), Omar Fraile en Jakob Fuglsang (Astana). Op de top van de Côte de Châteauneuf pakt Thomas de Gendt dus nog maar 2 punten doordat hij als 4de boven komt achter deze 3 renners die op dat moment een voorsprong hebben van 55 seconden op het moment waarop ze Fuglsang verliezen vanwege een lekke band.

  Op de Col de Calaïson is de voorsprong van het leidersduo 1'20" terwijl De Gendt het contact verliest met de gele trui groep. In de volgende klim, de Côte de Peille, verliest Alaphilippe het contact met Fraile en hij wordt al snel ingehaald door 3 renners die weg zijn gereden van de gele trui groep, David De la Cruz (Sky), Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) en Marc Soler (Movistar). Na een tweede versnelling van Soler kan alleen De la Cruz hem volgen en zo vinden we een achtervolgersduo achter Fraile. Op de top weten ze hem in te halen en zo hebben we opnieuw een leiderstrio.

  Dit trio wordt nauw in de gaten gehouden door de renners van Mitchelton-Scott, de collega's van Simon Yates, de gele trui drager, maar zij zien nog altijd een voorsprong van 50 seconden aan de voet van de Col d'Eze. In de afdaling van deze col weet Omar Fraile zich los te maken van de twee andere renners van de kopgroep, maar in de volgende klim, de laatste van de dag, de Col des Quatre Chemins, hervormt het leiderstrio zich weer en in deze zelfde klim verliest Simon Yates het contact met de achtervolgingsgroep.

  Op iets meer dan 10 kilometer van de finish weet Soler niet langer de twee andere renners van de kopgroep te volgen en vervolgens gaat De la Cruz er vandoor zonder Fraile, maar dichter bij Nice weet Soler terug te komen bij De la Cruz en net voor de laatste kilometer komt Fraile het leiderstrio weer terug vormen. De sprint vindt uiteindelijk plaats tussen De la Cruz en Fraile want Soler heeft geen kracht meer om zich daar nog in te mengen!

  In de sprint weet David De la Cruz de etappe te winnen terwijl .. Marc Soler wordt getroost met niets minder dan de eindoverwinning van de wedstrijd. De gele trui groep met Simon Yates komt namelijk over de laatste finishlijn van Paris-Nice 2018 met een achterstand van 37 seconden op De la Cruz en dankzij de bonusseconden voor de 3de plaats in de etappe van de dag, wint Soler dus deze 76ste editie met 4 seconden voorsprong op Yates!

  De eindklassementen van Parijs-Nice 2018 na de achtste etappe

  Het etappeklassement: Nice > Nice

  David De la Cruz & Omar Fraile - © ASO/Alex BROADWAYHieronder vindt u de top 5 van de etappe van de dag:

  1/ David De La Cruz (Team Sky) - 2h53'06"
  2/ Omar Fraile (Astana Pro Team)
  3/ Marc Soler (Movistar Team) - +0'03"
  4/ Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe) - +0'38"
  5/ Tim Wellens (Lotto Soudal)

  Le classement général

  Het podium van Parijs-Nice 2018 - © ASO/Alex BROADWAYHet was dus op het laatste moment dat Marc Soler de eindoverwinning pakte in de 76ste editie van Paris-Nice:

  1/ Marc Soler (Movistar Team) - 30h22'41"
  2/ Simon Yates (Mitchelton-Scott) - +0'04"
  3/ Gorka Izaguirre (Bahrain-Merida) - +0'14"
  4/ Ion Izaguirre (Bahrain-Merida) - +0'16"
  5/ Tim Wellens (Lotto Soudal)

  Puntenklassement

  Tim Wellens in de groene trui - © ASO/Alex BROADWAYNiet veel veranderingen in het puntenklassement wat werd gewonnen door Tim Wellens:

  1/ Tim Wellens (Lotto Soudal) - 37 punten
  2/ Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) - 31 punten
  3/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - 28 punten
  4/ Marc Soler (Movistar Team) - 27 punten
  5/ Simon Yates (Mitchelton-Scott) - 24 punten

  Bergklassement

  Thomas de Gendt in de bolletjestrui - © ASO/Alex BROADWAYMet nog wat extra puntjes in de twee eerste klimmetjes, behield Thomas de Gendt (Lotto Soudal) de bolletjestrui van het bergklassement:

  1/ Thomas de Gendt (Lotto Soudal) - 69 punten
  2/ Omar Fraile (Astana Pro Team) - 37 punten
  3/ Simon Yates (Mitchelton-Scott) - 21 punten
  4/ Marc Soler (Movistar Team)
  5/ David De la Cruz (Team Sky) - 19 punten

  De videosamenvatting van de achtste en laatste etappe van Parijs-Nice 2018 - Nice > Nice

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3943x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer zes ?