vrijdag 09 maart 2018 om 23u13

Na de tijdrit in Saint-Etienne die werd gewonnen door Wout Poels (Team Sky) en de 5de etappe van Paris-Nice 2018 die solo werd gewonnen door Jérôme Cousin (Direct Energie), was het wederom een solo overwinning die de 6de etappe afsloot in Vence vandaag. Rudy Molard (Groupama-FDJ) ging er namelijk net voor het begin van de laatste kilometer vandoor en wist zo deze etappe te winnen!

De samenvatting van de 6de etappe van Parijs-Nice 2018: Sisteron > Vence

Na de start in Sisteron en ondanks verschillende ontsnappingspogingen was het wachten tijdens een twintigtal kilometers voordat we een groep echt los zagen komen. Al snel werd deze groep uitgebreid met een tweede groep waardoor een grote kopgroep werd gevormd met maar liefst 13 renners: Lars Bak (Lotto Soudal), Amaël Moinard (Fortuneo-Samsic), Paul Martens (Lotto NL-Jumbo), Cyril Lemoine (Cofidis), Tom Scully (EF Education First-Drapac), De kopgroep - © ASO/Alex BROADWAYFabien Grellier (Direct Energie), Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Nils Politt (Katusha Alpecin), Dylan Teuns (BMC Racing Team), Thomas de Gendt (Lotto Soudal), Arnaud Démare (Groupama-FDJ), Carlos Barbero (Movistar) en Bert van Lerberghe (Cofidis).

Terwijl de voorsprong van deze grote groep steeds verder uitliep besloot Dylan Teuns zich terug te laten zakken want, aangezien hij op slechts 1 minuut van de leider van het algemeen klassement, Luis Léon Sanchez (Astana), stond was de kans groot dat zijn aanwezigheid er voor zou zorgen dat de kopgroep al snel teruggepakt zou worden. Uiteindelijk bereikte de voorsprong een maximale waarde van 3 minuten en in de aanloop naar de eerste klim (Col de Luens) was de voorsprong van de kopgroep nog 2'15".

In de tweede klim van de dag, de Col Bas, viel de kopgroep uit elkaar en kwamen 5 rennes aan kop, De Gendt, Barbero, Moinard, Scully en Grellier, alvorens zij opnieuw gezelschap kregen van Kristoff, Pollit, Martens en Lemoine voordat de 5 eerstgenoemden er wederom vandoor gingen in de klim van de Côte de Cipières. Op de top van de volgende klim, de Côte de Gourdon, had dit vijftal nog een voorsprong van 35 seconden op het peloton maar dit kwam snel terug op de kopgroep en zo kwam iedereen op 25 kilometer van de finish weer bij elkaar.

In de klim van de Côte de la Colle sur Loup zien we dan een groot aantal aanvallen, maar uiteindelijk was het in de afdaling dat Simon Yates (Mitchelton-Scott) er vandoor ging, waarin hij gezelschap kreeg van Tim Wellens (Lotto Soudal). Op 3 kilometer van de finish werd dit leidersduo echter teruggepakt door de gele trui groep en toen was het de beurt aan Rudy Molard (Groupama-FDJ) om aan te vallen. Tevergeefs in eerste instantie maar in de aanloop naar de laatste kilometer probeerde de Franse renner het nogmaals en wist toen echt weg te komen en het lukte hem ook om voor de groep uit te blijven, om zo deze 6de etappe solo to winnen!

De klassementen van Parijs-Nice 2018 na de zesde etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het etappeklassement: Sisteron > Vence

Rudy Molard - © ASO/Alex BROADWAYHieronder vindt u de top 5 van de etappe van de dag:

1/ Rudy Molard (Groupama-FDJ) - 4h40'05"
2/ Tim Wellens (Lotto Soudal) - +0'02"
3/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors)
4/ Luis Léon Sanchez (Astana Pro Team)
5/ Sam Oomen (Team Sunweb)

Het algemeen klassement

Luis Léon Sanchez in het geel - © ASO/Alex BROADWAYLuis Léon Sanchez, die de gele trui met de witte band van het algemeen klassement draagt sinds de finish van de 3de etappe, blijft nog altijd aan de leiding in dit klassement:

1/ Luis León Sanchez (Astana Pro Team) - 22h25'33"
2/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - +0'22"
3/ Marc Soler (Movistar Team) - +0'26"
4/ Gorka Izaguirre (Bahrain-Merida) - +0'34"
5/ Tim Wellens (Lotto Soudal) - +0'35"

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Puntenklassement

Arnaud Démare in het groen - © ASO/Alex BROADWAYArnaud Démare blijft nog altijd aan de leiding in het puntenklassement:

1/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - 31 punten
2/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - 28 punten
3/ Luis León Sanchez (Astana Pro Team) - 23 punten
4/ Tim Wellens (Lotto Soudal) - 23 punten
5/ André Greipel (Lotto Soudal) - 23 punten

Bergklassement

Fabien Grellier in de bolletjestrui - © ASO/Alex BROADWAYFabien Grellier neemt na deze etappe de bolletjestrui van het bergklassement over van zijn ploegmaat Jérôme Cousin:

1/ Fabien Grellier (Direct Energie) - 31 punten
2/ Thomas de Gendt (Lotto Soudal) - 29 punten
3/ Jérôme Cousin (Direct Energie) - 25 punten
4/ Nicolas Edet (Cofidis, solutions crédits) - 14 punten
5/ Julien El Fares (Delko Marseille Provence KTM) - 12 punten

De videosamenvatting van de zesde etappe van Parijs-Nice 2018 - Sisteron > Vence

En morgen?

De zevende etappe vindt morgen plaats tussen Nice en de zware klim van Valdeblore La Colmiane. Op weg daarnaartoe vinden de renners 4 andere beklimmingen op hun weg.

>> Het parcours van de 7de etappe van Parijs-Nice 2018 in detail op Google Maps

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2703x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Parijs-Nice 2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer vijf ?