home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van Parijs-Nice 2018 op Google Maps/Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's

Toegevoegd: zondag 04 maart 2018 om 11:21:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Parijs-Nice 2018 op Google Maps/Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema'sDe dag na de ploegenselectie voor Parijs-Nice 2018 op maandag 8 january, werd het parcours van Paris-Nice 2018 bekend gemaakt. Helaas heeft velowire.com u dit parcours van editie 2018 van de Race naar de zon op dat moment niet kunnen presteren, maar we halen nu de achterstand in met de presentatie van het parcours met precieze kaarten op Google Maps/Google Earth!

  De 76ste editie van Paris-Nice die deze zondag van start gaat bestaat uit 8 etappes (waaronder 1 tijdrit) met een totale afstand van 1.198,9 km, waarin maar liefst 16 Franse departementen worden bezocht en 27 beklimmingen op het programma staan.


  Laten we nu in detail kijken naar de 8 etappes van deze Parijs-Nice:

  1/ zondag 4 maart 2018 - Chatou > Meudon - 135 km

  Zoals gebruikelijk nu sinds 2010, gaat Paris-Nice 2018 van start in het departement Yvelines, en om precies te zijn in Chatou. In het buurdepartement Hauts-de-Seine, op slechts een vijftiental kilometers daarvandaan zal de finish plaatsvinden in Meudon, maar de totale afstand van deze etappe is 135 kilometer, grotendeels over een parcours in het departement Yvelines.

  In Meudon, zou de finish - in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in Paris-Nice - niet plaats kunnen vinden als een massasprint want deze vindt plaats op een steile helling (...), tegenover de "Observatoire".

  Naast deze helling aan het einde van de etappe moeten de renners de Côte des 17 tournants beklimmen, bekend voor Parijse amateurwielrenners, maar ook de Côte de Méridon, beide van de 3de categorie. Ze vinden daarnaast op hun weg twee tussensprints, in Les Mesnuls en in Châteaufort.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor de 1ste etappe van Paris-Nice 2018. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van Parijs-Nice 2018 De kaart met het parcours van de 1ste etappe van Parijs-Nice 2018 op Google Maps Het profiel van de 1ste etappe van Parijs-Nice 2018

  1/ Chatou > Meudon

  [X] Close

  1/ Chatou > Meudon

  [X] Close

  2/ maandag 5 maart 2018 - Orsonville > Vierzon - 187,5 km

  Terug in de Yvelines aan de start van de tweede etappe die een stukje langer is, 187,5 kilometer tussen Orsonville en Vierzon (departement Cher).

  Tijdens deze etappe doorkruist het peloton de Loiret met onder andere de tussensprint in Patay en de bevoorradingszone in Huisseau-sur-Mauves.

  Net na de tweede tussensprint in Saint-Georges-sur-la-Prée vindt de finish in Vierzon plaats op de Avenue du 14 Juillet, licht bergop, of zoals de burgemeester van Vierzon, Nicolas Sansu, zei in Le Berry Républicain: "een heuveltje voor de profwielrenners maar een belangrijke klim voor zondagsrenners", daarbij aangevend dat het "een hele mooie finish betreft, heel breed, met 800 meters in rechte lijn: 400 meter vlak en 400 meter bergop".

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor de 2de etappe van Paris-Nice 2018. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van Parijs-Nice 2018 De kaart met het parcours van de 2de etappe van Parijs-Nice 2018 op Google Maps Het profiel van de 2de etappe van Parijs-Nice 2018

  2/ Orsonville > Vierzon

  [X] Close

  2/ Orsonville > Vierzon

  [X] Close

  3/ dinsdag 6 maart 2018 - Bourges > Châtel-Guyon - 210 km

  De langste etappe van deze Paris-Nice 2018 vindt plaats tussen Bourges in het departement de Cher en Châtel-Guyon in de Puy-de-Dôme, met een lokaal circuit rondom de finish.

  In de eerste helft van de etappe betwisten de renners de tussensprint in Le Brethon waarna ze zich kunnen bevoorraden in Verneix. In de tweede helft beklimmen ze twee hellingen van de 3de categorie waarna ze terechtkomen op het lokale circuit rondom de finish, de Côte de la Bosse en de Côte des Boulards. Na een eerste doorkomst over de finishlijn in de Avenue de l'Europe in Châtel-Guyon komen ze op de laatste klim van de dag, de Côte de Charbonnières (3de categorie)

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor de 3de etappe van Paris-Nice 2018. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van Parijs-Nice 2018 De kaart met het parcours van de 3de etappe van Parijs-Nice 2018 op Google Maps Het profiel van de 3de etappe van Parijs-Nice 2018

  3/ Bourges > Châtel-Guyon

  [X] Close

  3/ Bourges > Châtel-Guyon

  [X] Close

  4/ woensdag 7 maart 2018 - La Fouillouse > Saint-Etienne - individuele tijdrit - 18,4 km

  Halverwege de week staat een individuele tijdrit op het programma van een twintigtal kilometers, tussen La Fouillouse en Saint-Etienne op een parcours wat licht bergop is in de eerste 8 kilometers, zoals we kunnen zien in onderstaand etappeprofiel.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor de 4de etappe van Paris-Nice 2018. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van Parijs-Nice 2018 De kaart met het parcours van de 4de etappe van Parijs-Nice 2018 op Google Maps Het profiel van de 4de etappe van Parijs-Nice 2018

  4/ La Fouillouse > Saint-Etienne

  [X] Close

  4/ La Fouillouse > Saint-Etienne

  [X] Close

  5/ donderdag 8 maart 2018 - Salon-de-Provence > Sisteron - 165 km

  Na een verplaatsing naar het zuiden komen de renners van Paris-Nice 2018 weer samen in Salon-de-Provence voor de 5de etappe, die richting het noorden gaat ... dit is min of meer een overgangsetappe maar één of meer sterke renners zouden toch kunnen besluiten er vandoor te gaan richting de vestingwerken van Sisteron.

  Ze hebben daarvoor een leuk speelveld, met de Col de Pointu (2de categorie) in de eerste helft van de etappe, en vervolgens de Col de Lagarde-d'Apt van de 1ste categorie en, na de tussensprint en de bevoorradingszone in Revest-du-Bion, nog twee beklimmingen van de 3de categorie: de Col du Négron en, in het slotcircuit rondom de finish, de Côte de la Marquise. Op de terugweg richting het punt waar de renners op het slotcircuit terecht zijn gekomen betwisten ze nog een tussensprint in Sisteron alvorens ze weer richting de finishlijn rijden in dezelfde stad.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor de 5de etappe van Paris-Nice 2018. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van Parijs-Nice 2018 De kaart met het parcours van de 5de etappe van Parijs-Nice 2018 op Google Maps Het profiel van de 5de etappe van Parijs-Nice 2018

  5/ Salon-de-Provence > Sisteron

  [X] Close

  5/ Salon-de-Provence > Sisteron

  [X] Close

  6/ vrijdag 9 maart 2018 - Sisteron > Vence - 198 km

  Sisteron is ook de plaats waar de 6de etappe van Paris-Nice 2018 van start gaat. Daar begint dan het bergdrieluik wat als afsluiting dient van de 76ste editie van Paris-Nice, via Vence, de finish van deze etappe, La Colmiane de volgende dag en ten slotte Nice, en waarin een groot aantal mogelijkheden weggelegd is voor aanvallers.

  Deze vrijdag, na de tussensprint vroeg in de etappe in Préfaissal, gaat de weg beetje bij beetje bergop naar de voet van de eerste klim, de Col de Luens (6,9 km à 4,7%, 2de categorie), waar ook de tussensprint ligt in La Garde, en snel daarna gaan ze dan verder met een andere klim, de Col Bas (1,7 km à 7,2%, 2de categorie). Na een stukje vlakker parcours liggen twee andere bergen van de 2de categorie te wachten op de renners, de Côte de Cipières (2,8 km à 5,6%) en de Côte de Gourdon (3,8 km à 4,2%).

  Na een lange afdaling staat nog de stijle Côte de la Colle-sur-Loup (1ste categorie, 1,8 km à 10%) op het programma en via de tussensprint in Saint-Paul-de-Vence klimmen de renners dan richting de finish in Vence waar de tijdsverschillen voor het algemeen klassement dus groter kunnen worden tijdens deze etappe!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor de 6de etappe van Paris-Nice 2018. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 6de etappe van Parijs-Nice 2018 De kaart met het parcours van de 6de etappe van Parijs-Nice 2018 op Google Maps Het profiel van de 6de etappe van Parijs-Nice 2018

  6/ Sisteron > Vence

  [X] Close

  6/ Sisteron > Vence

  [X] Close

  7/ zaterdag 10 maart 2018 - Nice > Valdeblore La Colmiane - 175 km

  Op zaterdag 10 maart 2018 staat het tweede deel van het bergdrieluik van Paris-Nice 2018 op het programma, met start in Nice. Al snel na de werkelijke start beklimmen de renners de Côte de Gattières (2de categorie), gevolgd door de tussensprint van Le Broc. Nadat ze verder het achterland van Nice in zijn gereden staat een opeenvolging van 3 beklimmingen de renners te wachten, met allereerst de Côte de la Sainte-Baume van de 1ste categorie (16,7 km à 3,8%) en vervolgens, na de bevoorradingszone in La Penne, de Col de Saint-Raphaël (2de categorie, 5,8 km à 4,2%) en de Côte de Villars-sur-Var (2de categorie, 2,1 km à 6,7%). Ze hebben dan alleen nog maar de tussensprint in Tournefort, waar we waarschijnlijk een kopgroep de punten zullen zien pakken. Zouden ze hun voorsprong kunnen behouden in de slotklim naar La Colmiane in Valdeblore? Of zal deze slotklim beslissend zijn en misschien zal zelfs de gele trui met witte band van het algemeen klassement van drager veranderen?

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor de 7de etappe van Paris-Nice 2018. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 7de etappe van Parijs-Nice 2018 De kaart met het parcours van de 7de etappe van Parijs-Nice 2018 op Google Maps Het profiel van de 7de etappe van Parijs-Nice 2018

  7/ Nice > Valdeblore La Colmiane

  [X] Close

  7/ Nice > Valdeblore La Colmiane

  [X] Close

  8/ zondag 11 maart 2018 - Nice > Nice - 110 km

  De allerlaatste etappe van Paris-Nice 2018 is kort, met slechts 110 kilometer, maar niet eenvoudig, met start en finish in Nice. Er staan namelijk maar liefst 6 beklimmingen op het programma tijdens deze 110 kilometer! De eerste is de Côte de Levens (2de categorie, 6,2 km à 5,6%). Na de sprint in Levens, gaan ze dan verder richting de Côte de Châteauneuf (2de categorie, 5,3 km à 4,3%), de Col de Calaïson (2de categorie, 6,3 km à 4,5%) en de Côte de Peille (1ste categorie, 6,6 km à 6,8%).

  Dichter aan de kust betwisten de renners de laatste tussensprint van Paris-Nice 2018 in La Turbie waarna ze verder gaan met de klim van de Col d'Eze (1ste categorie, 1,6 km à 8,1%) en het slotcircuit rondom de "Observatoire de la Côte d'Azur" die eindigt met de klim van de Col des Quatre Chemins (2de categorie, 5,5 km à 5,5%). Ze zetten dan koers richting Nice waar de wedstrijd zoals gebruikelijk zal eindigen op de Promenade des Anglais!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en het parcours op Google Maps voor de 8ste etappe van Paris-Nice 2018. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijd- en routeschema van de 8ste etappe van Parijs-Nice 2018 De kaart met het parcours van de 8ste etappe van Parijs-Nice 2018 op Google Maps Het profiel van de 8ste etappe van Parijs-Nice 2018

  8/ Nice > Nice

  [X] Close

  8/ Nice > Nice

  [X] Close

  Het parcours van Parijs-Nice 2018 in Google Earth

  Hierboven heeft u het parcours van de etappes Paris-Nice 2018 op Google Maps kunnen ontdekken, maar ook de etappeprofielen en de tijd- en routeschema's. Als u het volledige parcours van Paris-Nice 2018 ineens wilt bekijken of als u een virtuele vogelvlucht wilt maken over één of meerdere etappes bijvoorbeeld kunt u hieronder een link vinden waarmee u het parcours van Paris-Nice 2018 kunt downloaden in Google Earth, middels een KML bestand:

  >> Download het parcours van Parijs-Nice 2018 in Google Earth

  Het parcours van Parijs-Nice 2018 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 5846x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Très beau et bon travail comme à chaque fois (je n'arrete pas de le répéter ici :) )
  Cependant, je note une erreur sur l'arrivée d'aujourd'hui et notamment sur la dernière côte de la Colle sur Loup .
  Le tracé passe en effet par le Boulevard Honoré Teisseire,Rue Clara Gasquet, Chemin du Brusquet, Rue Pierre Raybaud, Chemin de la Puade, Chemin de l'Avencq, Avenue des Jardins de France, Avenue de La Colle.
  Plus de renseignements "lacollesurloup.fr/fr/actualites/course-cycliste-parisnice"

  Cdt

  | Nico | vrijdag 09 maart 2018 om 12:11:01

 2. Merci pour cette précision Nico ! :)

  C'est le souci d'un livre de route, il faut tenter de deviner le passage en ville / village sur la base de l'itinéraire horaire et la carte. Je me rends compte que sur ce passage précis je n'ai pas assez bien vérifié la carte car effectivement, j'aurais vu que le passage tracé ci-dessus n'est pas tout à fait juste :-(. Désolé !

  | Thomas Vergouwen | vrijdag 09 maart 2018 om 12:35:06

 3. Merci pour le travail

  | Freddy | zondag 11 maart 2018 om 19:38:46

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus acht ?