maandag 05 maart 2018 om 19u16

De tweede etappe van Paris-Nice 2018 tussen Orsonville en Vierzon bevatte geen enkele beklimming en het was dus vrijwel zeker dat deze zou eindigen in een massasprint. De kopgroep van de dag bleef lang uit en het tempo lag behoorlijk laag gedurende de hele etappe, maar uiteindelijk zagen we een klassiek verloop voor een dergelijke etappe: een kopgroep van 6 werd al snel teruggebracht tot twee renners, die teruggepakt werden op 4 kilometer van het doel, waarna een massasprint voorbereid werd. Op z'n sterkst wist Dylan Groenewegen deze bergop te winnen!

De samenvatting van de 2de etappe van Parijs-Nice 2018: Orsonville > Vierzon

Het weer was vandaag stukken beter aan de start van de tweede etappe van Paris-Nice 2018 in Orsonville in de Yvelines begin deze middag dan gisteren. Aan de start ontbrak Tejay van Garderen (BMC Racing Team) die gisteren na een valpartij de wedstrijd verlaten had, maar ook Rui Costa (UAE Team Emirates) die zich blesseerde aan zijn knie in de valpartij op 3 kilometer van de finish gisteren en die teveel pijn had als hij er kracht op zette.

In tegenstelling tot gisteren maakten de renners geen haast om een kopgroep te vormen en bij de eerste tussensprint in Patay, op kilometer 63,5, was het peloton dan ook nog altijd bij elkaar. De perfecte gelegenheid voor Arnaud Démare (Groupama-FDJ) om 3 punten extra te pakken voor zijn groene trui van het puntenklassement, maar ook 3 seconden voor de gele trui met de witte band van het algemeen klassement!

Op kilometer 94, terwijl de gemiddelde snelheid van de koers tot dan toe maar net boven de 33 kilometer per uur uit kwam, zette Thomas de Gendt (Lotto Soudal) de aanval in, gevolgd door Manuele Boaro (Bahrain-Merida), Tiago Machado (Team Katusha Alpecin), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Anthony Delaplace (Team Fortuneo-Samsic) en Lars Boom (Team Lotto NL-Jumbo) maar de ploeg van de leider van het algemeen klassement, Groupama-FDJ, reageerde onmiddellijk om te voorkomen dat de voorsprong te snel op zou lopen.

Boaro & Machado - © ASO/Alex BROADWAYDeze bleef dan ook onder de minuut op z'n hoogst en liep toen alweer terug, tot 10 seconden op het moment dat De Gendt, Naesen, Delaplace en Boom teruggepakt werden door het peloton. Boaro en Machado hielden aan en lieten de voorsprong weer uitlopen, tot bijna 3 minuten!

Zoals gebruikelijk werd hun voorsprong echter gecontroleerd door het peloton en in de laatste 10 kilometer had het peloton het leidersduo dan ook continu in zicht. Het was echter wachten tot 4 kilometer voor de finish voor hun avontuur ten einde kwam en de voorbereiding van de massasprint kon beginnen. Een massasprint op een lange rechte lijn van bijna één kilometer, waarvan de helft bergop.

In de laatste kilometer zien we dan met name de Quick-Step van voren, en Ramon Sinkeldam voor Groupama-FDJ maar zijn kopman Arnaud Démare bleek uiteindelijk opgesloten te zitten. Op zo'n 250 meter van de finish zien we dan ineens Dylan Groenewegen (Team Lotto NL-Jumbo) van voren opduiken en hij houdt dan vol aan en wint zo sterk voor Elia Viviani (Quick-Step Floors).

De gemiddelde snelheid van deze etappe was slechts 38,59 km/u.

De klassementen van Parijs-Nice 2018 na de tweede etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het etappeklassement: Orsonville > Vierzon

Dylan Groenewegen - © ASO/Alex BROADWAYHieronder vindt u de top 5 van de etappe van de dag:

1/ Dylan Groenewegen (Team Lotto NL-Jumbo) - 4h51'31"
2/ Elia Viviani (Quick-Step Floors)
3/ André Greipel (Lotto Soudal)
4/ Phil Bauhaus (Team Sunweb)
5/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ)

Het algemeen klassement

Arnaud Démare in het geel - © ASO/Alex BROADWAYArnaud Démare blijft aan de leiding van het algemeen klassement, waarvan de top 3 ongewijzigd blijft:

1/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - 7h58'57"
2/ Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) - +0'07"
3/ Christophe Laporte (Cofidis, solutions crédits) - +0'08"
4/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - +0'10"
5/ Mike Teunissen (Team Sunweb) - +0'13"

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Puntenklassement

Arnaud Démare in het groen - © ASO/Alex BROADWAYDe leiders in de sprint van vandaag zijn zich komen mengen in de top 5 van het puntenklassement maar Arnaud Démare blijft ook aan de leiding in dit klassement:

1/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - 24 punten
2/ Dylan Groenewegen (Team Lotto NL-Jumbo) - 15 punten
3/ Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) - 12 punten
4/ Elia Viviani (Quick-Step Floors) - 12 punten
5/ Mike Teunissen (Team Sunweb) - 11 punten

Bergklassement

Zonder beklimmingen op het programma van de etappe van vandaag blijft het bergklassement uiteraard ongewijzigd:

1/ Pierre-Luc Périchon (Team Fortuneo-Samsic) - 8 punten
2/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - 4 punten
3/ Pierre Rolland (Team EF Education First-Drapac powered by Cannondale)
4/ Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) - 2 punten
5/ Jurgen Roelandts (BMC Racing Team)

De videosamenvatting van de tweede etappe van Parijs-Nice 2018 - Orsonville > Vierzon

En morgen?

De derde etappe vertrekt morgen vanuit Bourges en begeeft zich richting Châtel-Guyon. Er staan 3 beklimmingen van de 3de categorie op het programma in de tweede helft van de etappe.

>> Het parcours van de 3de etappe van Parijs-Nice 2018 in detail op Google Maps

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 1230x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Parijs-Nice 2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus twee ?