maandag 07 maart 2016 om 10u42

Na de proloog gisteren vindt de eerste etappe van Paris-Nice vandaag plaats tussen Condé-sur-Vesgre en Vendôme over een afstand van 198 kilometer.

Het laatste stuk van deze 198 kilometer vindt plaats op een circuit wat de renners twee maal af zullen leggen en dit circuit bevat twee zandweggetjes. Dankzij Jérémy Roy en Kinomap kunt u deze zandweggetjes bekijken nog voordat de koers er aankomt want de renner van de FDJ ploeg, die zelf niet deelneemt aan Paris-Nice 2016, heeft het slotcircuit al gereden!


Er staan dus twee zandweggetjes op het programma van deze eerste etappe en dat bevalt niet iedereen zoals we kunnen zien in dit interview wat de RTBF deed met Tom Boonen (Etixx-QuickStep) die verklaarde: Het is een beetje jammer om dat te zien in Paris-Nice. Maar schijnbaar is het een nieuwe mode om een eeuw terug te gaan in de tijd. ALs ik op zandweggetjes wilde rijden zou ik wel doorgegaan zijn met de cyclocross. Dit is geen eendagskoers zoals de Strade Bianche waar renners ervoor kiezen om in die koers van start te gaan. Dit is Paris-Nice, een WorldTour wedstrijd, met renners die een goede plek in het algemeen klassement ambiëren en die dus geen tijd willen verliezen. De finale van de etappe zal nerveus zijn en dat is jammer..

De twee zandweggetjes zijn de chemin de Tourteline, 1.350 m lang, en de chemin du Tertre de la Motte, 750 m lang en met daarin de enige klim van deze etappe, de Côte du chemin du Tertre de la Motte (3de categorie, 1 km à 3,7%). De renners rijden hier twee keer over en de tweede keer ligt het einde van het tweede zandweggetje op slechts 3,5 kilometer van de finishlijn in de Avenue Gérard Yvon.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het Chemin de Tourteline

We houden u niet langer in spanning en bekijken om te beginnen het Chemin de Tourteline bovenop het stuur van Jérémy Roy:

Het chemin du Tertre de la Motte

Het tweede zandweggetje, het chemin du Tertre de la Motte, is gedeeltelijk bergop:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het volledige slotcircuit

Als u graag het volledige slotcircuit bekijkt dan kan dat met de volledige video van Jérémy Roy:


En u, wat vindt u ervan dat in het slotstuk van het parcours van een etappe van Paris-Nice, die normaal gesproken gegarandeerd zou eindigen in een massasprint, dergelijke zandweggetjes opgenomen zijn?

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 1797x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Parijs-Nice 2016

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer zeven ?