home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Parijs-Nice 2018: Arnaud Démare de sterkste in een sprint bergop in de eerste etappe

Toegevoegd: maandag 05 maart 2018 om 0:03:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Parijs-Nice 2018: Arnaud Démare de sterkste in een sprint bergop in de eerste etappe154 renners verschenen aan de start van de eerste etappe van Paris-Nice 2018 in Chatou in het begin van de middag. Deze eerste etappe vond plaats in de regen en zoals gebruikelijk zagen we een kopgroep zich vormen en zoals gebruikelijk had deze geen schijn van kans in een etappe zoals deze. In het slotstuk van de etappe ging Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale) er alleen vandoor en begon zo als eerste aan de klim richting de finish, maar het peloton was te sterk achter hem en ondanks de verwachtingen begon een grote groep renners aan de sprint. Alleen de sterksten lukte het echter om een plaatsje te bemachtigen aan kop van het peloton. Onder hen bleek de Franse kampioen, Arnaud Démare (FDJ), de sterkste te zijn!

  De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2018: Chatou > Meudon

  Een klein peloton ging van start in deze eerste etappe in Chatou vanmiddag. Een beperkt peloton, omdat iedere ploeg slechts 7 renners kon inschrijven. Met 22 ploegen bracht dit een peloton samen van 154 renners die verschenen aan de start van deze 76ste editie van Paris-Nice.

  Jurgen Roelandts, Pierre Rolland & Pierre-Luc Périchon in de kopgroep - © ASO/Alex BROADWAYAl snel na de start gingen 3 renners ervandoor, Jurgen Roelandts (BMC Racing Team), Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Samsic) en Pierre Rolland (EF Education First-Drapac powered by Cannondale), en dit leiderstrio bracht de gehele dag aan kop door, met een voorsprong die opliep tot boven de 4 minuten.

  Op 35 kilometer van de finish, toen het peloton de voorsprong net voor de tweede keer onder de minuut zag gaan vond een valpartij plaats in het peloton en de zwaarst geblesseerde renner leek Tejay van Garderen (BMC Racing Team) te zijn. De renner die één van de favorieten was voor deze wedstrijd moest zo de race naar de zon al in de eerste etappe verlaten ...

  De kopgroep geeft het op - © ASO/Alex BROADWAYHet peloton wist uiteindelijk het leiderstrio terug te pakken op 13,9 kilometer van de finish en alle renners probeerden vervolgens een goed plekje aan kop van het peloton te bemachtigen, voor de slotklim in Meudon. Vanuit een uitgedund peloton vanwege een andere valpartij op 3 kilometer van de finish wist Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale) er alleen vandoor te gaan in de slotklim, maar het peloton was te sterk voor deze solo Franse renner. Uiteindelijk leken 3 renners in één lijn te eindigen op de finishlijn en de foto finish moest uitwijzen wie de winnaar was. Door zijn fiets naar voren te duwen op het allerlaatste last moment deed Arnaud Démare (Groupama-FDJ) wat hij moest doen, en kon daardoor een etappeoverwinning geven aan zijn ploeg op de allereerste dag onder de nieuwe naam Groupama-FDJ! Met Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) waarmee hij het hotel deelde de nacht ervoor was het verschil slechts een paar millimeters!

  De klassementen van Parijs-Nice 2018 na de eerste etappe

  Het etappeklassement

  Hieronder vindt u de top 5 van de etappe van vandaag:

  1/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - 3h07'39"
  2/ Gorka Izagirre (Bahrain-Merida)
  3/ Christophe Laporte (Cofidis, solutions crédits)
  4/ Tim Wellens (Lotto Soudal)
  5/ Mike Teunissen (Team Sunweb)

  Het algemeen klassement

  Arnaud Démare in het geel - © ASO/Alex BROADWAYHet algemeen klassement toont dezelfde top 5, met alleen wat tijdsverchillen vanwege de bonificatieseconden:

  1/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - 3h07'29"
  2/ Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) - +0'04"
  3/ Christophe Laporte (Cofidis, solutions crédits) - +0'06"
  4/ Tim Wellens (Lotto Soudal) - +0'10"
  5/ Mike Teunissen (Team Sunweb)

  Het puntenklassement

  Arnaud Démare in het groen - © ASO/Alex BROADWAYIn het puntenklassement zien we zo'n beetje dezelfde renners in de top 5, maar Mike Teunissen heeft hier zijn plaats moeten laten aan Jurgen Roelandts (BMC Racing Team) die punten pakte in de tussensprints van de etappe in de kopgroep:

  1/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - 15 punten
  2/ Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) - 12 punten
  3/ Christophe Laporte (Cofidis, solutions crédits) - 9 punten
  4/ Tim Wellens (Lotto Soudal) - 7 punten
  5/ Jurgen Roelandts (BMC Racing Team) - 6 punten

  Bergklassement

  Pierre-Luc Périchon in de bolletjestrui - © ASO/Alex BROADWAYPierre-Luc Périchon (Team Fortuneo-Sansic) pakte de punten voor dit klassement door als eerste boven te komen op de twee klimmetjes van de etappe van de dag in de kopgroep:

  1/ Pierre-Luc Périchon (Team Fortuneo-Samsic) - 8 punten
  2/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - 4 punten
  3/ Pierre Rolland (Team EF Education First-Drapac powered by Cannondale)
  4/ Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) - 2 punten
  5/ Jurgen Roelandts (BMC Racing Team)

  De videosamenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2018 - Chatou > Meudon

  En morgen?

  De tweede etappe gaat morgen van start in Orsonville en finisht in Vierzon, en rijdt om Orléans heen, zonder ook maar enige klim. Logischerwijze zou deze etappe moeten eindigen in een massasprint.

  >> Het parcours van de 2de etappe van Parijs-Nice 2018 in detail op Google Maps

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1206x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus twee ?