home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 213 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het wielerseizoen is begonnen - Paris-Nice

Toegevoegd: zondag 11 maart 2007 om 19:52:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het wielerseizoen is begonnen - Paris-NiceTot enkele dagen voor de start was het nog onzeker of alles goed zou komen, maar vanmiddag is met de proloog in Issy-les-Moulineaux dan toch Paris-Nice - de tour naar de zon (La course au soleil) - van start gegaan. Gehouden in maart, wordt Paris-Nice gezien als de start van het wielerseizoen op de weg.

  UCI Pro Tour versus ASO
  ASO (Amaury Sport Organisation), die onder andere Parijs-Nice en de Tour de France organiseert, en de organisatoren van de Giro d'Italia (RCS Sport) en de Vuelta (Unipublic SAU) waren sinds december 2006 in onderhandeling met de UCI (Union Cycliste Internationale) over de UCI Pro Tour om te komen tot een meer open model in plaats van het model wat door deze organisatoren wordt gezien als een te gesloten model met uitsluitend winstmaximalisatie als uitgangspunt .
  Het model wat deze organisatoren wilden gebruiken is gebaseerd op een aantal criteria die ervoor zouden moeten zorgen dat de beste teams uitgekozen worden om mee te doen. Op deze manier zouden 18 teams uitgekozen worden en maximaal 2 extra teams zouden uitgenodigd kunnen worden met een wildcard. Dit model zou vanaf 2008 gebruikt worden en in het overgangsjaar 2007 zijn 18 teams uitgekozen en kunnen maximaal 4 wildcards worden toegekend. De 18 uitgekozen teams zijn AG2R Prévoyance, Bouygues Telecom, Caisse d'Epargne-Illes Balears, Cofidis, Crédit Agricole, Discovery Channel, Euskaltel-Euskadi, Française des Jeux, Gerolsteiner, Lampre-Fondital, Liquigas, Predictor-Lotto, Quickstep-Innergetic, Rabobank, Saunier Duval-Prodir, T Mobile Team, Team CSC en Team Milram.
  In het model van de UCI moeten alle UCI Pro Tour teams meedoen aan de Pro Tour wedstrijden (waaronder de 3 grote tours) en het grote probleem is dat in de lijst van 18 teams twee van deze teams ontbreken, namelijk Unibet.com en Astana. De UCI zegt op haar beurt dit te doen om de toekomst van het wielrennen te verzekeren en vindt het vreemd dat ASO - een commerciële organisatie - zegt dit model te gesloten te vinden .

  Kortgezegd komt het er op neer dat de organisatoren van 11 wielerevenementen (Paris-Nice, Tirreno-Adriatico, Milano-San Remo, Paris-Roubaix, la Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège, Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a España, Paris-Tours en Giro di Lombardia) zelf willen kunnen beslissen welke teams aan hun evenementen deelnemen, terwijl de regels van de UCI aangeven dat de UCI bepaalt welke teams deel uitmaken van de UCI Pro Tour en dat deze teams deelnemen aan de UCI Pro Tour wielerevenementen.

  Omdat de discussies op niets uitliepen had ASO een tijdelijke oplossing gevonden door Paris-Nice geheel buiten de UCI om te organiseren in samenwerking met de Fédération Française de Cyclisme (FFC). Als reactie daarop had de UCI echter alle UCI Pro Tour teams verboden aan Paris-Nice mee te doen ... een grote bedreiging voor de tour Paris-Nice dus!!

  Een zonnige start van de proloog van Paris-NicePas afgelopen maandag is een tijdelijke oplossing gevonden door de bovengenoemde wielerevenementen in 2007 niet te verplichten de UCI Pro Tour teams deel te laten nemen . Er is afgesproken de komende maanden samen te zoeken naar een definitieve oplossing die uiterlijk op 21 september 2007 gevonden moet zijn ...

  Aan Paris-Nice doen dit jaar dus de volgende teams mee: AG2R Prévoyance, Agritubel, Astana, Bouygues Telecom, Caisse d'Epargne-Illes Balears, Cofidis, Crédit Agricole, Discovery Channel, Euskaltel-Euskadi, Française des Jeux, Gerolsteiner, Lampre-Fondital, Liquigas, Predictor-Lotto, Quickstep-Innergetic, Rabobank, Saunier Duval-Prodir, T Mobile Team, Team CSC en Team Milram

  De proloog
  David Millar - winnaar van de proloog van Paris-NiceDe proloog van Paris-Nice was een individuele tijdrit over een afstand van 4,7 kilometer in Issy-les-Moulineaux en werd gewonnen door de Schot David Millar (Saunier Duval-Prodir) in een tijd van 6m01s26 gevolgd door:
  2 - Roman Kreuzinger (Liquigas, Tsjechië) op 1s
  3 - Sébastien Joly (FRA, Française des Jeux) op 2s
  4 - Luis Leon Sanchez Gil (Spanje, Caisse d'Épargne) op 3s
  5 - Alberto Contador Velasco (Spanje, Euskaltel Euskadi) op 3s
  6 - Levi Leipheimer (USA, Discovery Channel) op 3s
  7 - Francisco Jose Ventoso Alberdi (Spanje, Saunier Duval-Prodir) op 4s
  8 - Remmert Wielinga (NED, Eindhoven, Saunier Duval-Prodir) op 4s
  9 - Thomas Lövkvist (Zweden, Française des Jeux) op 5s
  10 - Joost Posthuma (NED, Rabobank) op 5s

  De andere etappes
  Na deze proloog zal Paris-Nice in 7 etappes verder gaan tot in Nice:
  - maandag 12 maart: Cloyes-sur-le-Loir > Buzançais - 186 km
  - dinsdag 13 maart: Vatan > Limoges - 177 km
  - woensdag 14 maart: Limoges > Maurs la Jolie - 215.5 km
  - donderdag 15 maart: Maurs la Jolie > Mende - 169.5 km
  - vrijdag 16 maart: Sorgues > Manosque - 178 km
  - zaterdag 17 maart: Brignoles > Cannes - 200 km
  - zondag 18 maart: Nice > Nice - 129.5 km

  De uitslagen zijn rechtstreeks te volgen op de website van Paris-Nice .

  Al mijn foto's van de proloog van Paris-Nice zijn hier te vinden (38 foto's!).

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 5130x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer acht ?