maandag 07 maart 2022 om 22u05

De tweede etappe van Parijs-Nice 2022 eindigde in een sprint, maar niet zonder dat de wind zich er mee bemoeide en zorgde voor een verdunning van het peloton van kanshebbers voor deze sprint!

Uiteindelijk was het Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team) die de overwinning pakte, terwijl Christophe Laporte vrijwel meteen na hem finishte en op deze manier zijn leiderspositie in het algemeen klassement wist te behouden. De Franse renner van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma zal dus morgen wederom de gele trui dragen!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de tweede etappe van Parijs-Nice 2022: Auffargis > Orléans

Deze middag vond de tweede etappe van Paris-Nice 2022 plaats tussen Auffargis in de Yvelines en Orléans in het departement Loiret.

De kopgroep van de tweede etappe: Matthew Holmes, Philippe Gilbert en Alexis Gougeard - © A.S.O. / Alex BroadwayMatthew Holmes (Lotto Soudal) deed al snel wat hij gisteren ook deed: aanvallen, meteen na de start van de etappe, ditmaal om zijn bolletjestrui als beste klimmer te gaan verdedigen in de Côte des Dix-sept Tournants waarvan de top zich bevond op minder dan 10 kilometer van de start. Ditmaal kreeg hij gezelschap van zijn ploegmaat Philippe Gilbert en Alexis Gougeard (B&B Hotels-KTM) en samen slag dit leiderstrio al snel een gaatje, de voorsprong was namelijk al opgelopen tot 3'35" terwijl Holmes het grootste aantal punten had gepakt op de eerste beklimming maar ook op de top van de Côte de Choisel (km 18).

De zijwind in de tweede etappe zorgde voor de vorming van verschillende groepjes - © A.S.O. / Alex BroadwayHet peloton liet hen er toen vandoor gaan en na zo'n zestig kilometer in de koers was de voorsprong opgelopen tot maar liefst 6 minuten! De wind bemoeide zich er vervolgens mee en zo werd het peloton uiteengeslagen in verschillende groepjes. Een eerste groep met zo'n veertigtal renners waaronder de verschillende leiderstruien begon toen het leiderstrio beetje bij beetje terug te halen.

De tweede groep lukte het om zich weer bij de eerste te voegen maar een andere groep reed toen al meer dan een minuut erachter toen de kopgroep door de eerste groep werd teruggepakt op kilometer 95. Door zo weer vooraan de race te rijden lukte het Christophe Laporte, geletruidrager, om de tweede tussensprint te winnen en zo 3 bonussecondes te pakken.

De eerste groep, ondanks het feit dat deze verschillende elementen verloor, lukte het om vooruit te blijven en terwijl Stefan Bissegger (EF Education-Easypost) een laatste aanval inzette op 7 kilometer van de finish wilde de Quick-Step Alpha Vinyl ploeg de mogelijkheid voor een sprint niet laten gaan en op 2 kilometer van de finish was het avontuur van de Zwitserse renner weer voorbij.

En dat was een goed idee van de Belgische ploeg want in de sprint was het uiteindelijk Fabio Jakobsen die wist te winnen, voor Wout van Aert en Christophe Laporte die aan de leiding blijft in het algemeen klassement!
De finish van de tweede etappe van Parijs-Nice 2022: Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team) - © A.S.O. / Alex Broadway Christophe Laporte (Jumbo-Visma), geletruidrager van Parijs-Nice - © A.S.O. / Alex Broadway

De videosamenvatting van de tweede etappe van Parijs-Nice 2022



📷 © A.S.O. / Alex Broadway

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 1396x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Parijs-Nice 2022

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer drie ?