home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Nacer Bouhanni neemt wraak: winnaar van de sprint voor de etappe van Parijs-Nice in Romans-sur-Isère

Toegevoegd: donderdag 10 maart 2016 om 18:26:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Nacer Bouhanni neemt wraak: winnaar van de sprint voor de etappe van Parijs-Nice in Romans-sur-IsèreMin of meer zoals gebruikelijk in deze Paris-Nice 2016 zagen we vandaag een kopgroep van 4 renners gevormd worden in het begin van de etappe en deze bleef vooruit gedurende meerdere tientallen kilometers. Er zat ditmaal wat meer beweging in de etappe dan de vorige dagen en een andere kopgroep wist tot in de laatste kilometer vooruit te blijven. Ondanks dat eindigde de etappe in een sprint en daar nam Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) wraak op de tumultueuze sprint van eergisteren, door ditmaal de sprint te winnen met een fietslengte voorsprong op Edward Theuns (Trek-Segafredo).

  De samenvatting van de 4de etappe van Parijs-Nice 2016: Juliénas > Romans-sur-Isère

  De weersomstandigheden waren vanochtend heel anders dan gisteren toen de etappe gestopt werd na zo'n honder kilometer in de race (vandaag werd overigens officieel aangekondigd dat de editie 2017 van Paris-Nice een finish zal kennen op de Mont Brouilly waar de etappe gisteren eigenlijk had moeten finishen!). De sneeuw veranderde in een stralende zon bij de handtekeningcontrole vanochtend aan de start in Juliénas, middenin de wijngaarden.

  En nu we het toch over de handtekeningcontrole hebben, deze werd niet gerespecteerd door maar liefst 28 renners die eenvoudig niet zijn komen opdagen om hun handtekening te zetten. Op Radio Tour was dus een vrij uitzonderlijke melding te horen net na de start. Inderdaad, aangezien niet duidelijk was of deze 28 renners van start waren gegaan of niet werden hun namen aangekondigd op Radio Tour en hun ploegleiders werd gevraagd zich af te laten zakken naar de auto van de juryvoorzitter om aan te geven of hun renners van start waren gegaan of niet. Dat is namelijk één van de redenen waarom de renners moeten intekenen, om te weten of er renners zijn die niet van start gaan of niet. Naast een standje voor de betreffende ploegen via Radio Tour zullen de betreffende renners normaal gesproken ook een boete moeten betalen.

  De kopgroepMeteen na de start zagen we verschillende ontsnappingspogingen maar het was wachten tot de kilometer 6 om Thomas Voeckler (Direct Energie), Matt Brammeier (Dimension Data), Florian Vachon (Fortuneo-Vital Concept) en Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence-KTM) ervandoor te zien gaan en zo de kopgroep van de dag te vormen in de wijngaarden.

  Op de top van de eerste klim van de dag, de Col de Brouilly (vlakbij de geplande finishplaats voor de etappe van gisteren), was de voorsprong van deze 4 renners al 4'40" toen Evaldas Siskevicius de 3 punten pakte voor het bergklassement. De voorsprong stabiliseerde vervolgens rond de 3 minuten en op de top van de Côte de Givors was het wederom de renner van de ploeg uit Marseille die de punten pakte voor de bolletjestrui, daarmee virtueel de leiding nemend in het bergklassement.

  Evaldas Siskevicius aan kopNa deze tweede klim begon het peloton serieus tijd terug te pakken op de kopgroep en op 60 kilometer van de finish was hun voorsprong nog maar 1'30" en op het moment dat ze begonnen aan de volgende klim, de Côte de Saint-Uze, hebben ze nog maar 40 seconden.

  In deze klim besloot Thomas Voeckler er alleen vandoor te gaan, op een korte afstand gevolgd door Siskevicius. Ze kwamen dan ook in deze volgordre boven op de berg, net voordat de Litouwse renner teruggepakt werd door het peloton. Geslaagde missie dus voor de renner van Delko Marseille want hij wist zich zo zeker van de bolletjestrui!

  Thomas Voeckler was dus op dat moment alleen aan kop en even later zetten een groepje de achtervolging in, in het begin met 8 renners maar uiteindelijk alleen met Sylvain Chavanel (ploegmaat van Thomas Voeckler), Delio Fernandez (ploegmaat van Siskevicius) en Sep Vanmarcke (Team Lotto NL-Jumbo). Deze drie achtervolgende renners reden het gaatje met Voeckler dicht op 22 kilometer van de finish, met een voorsprong van 25 seconden op het peloton maar al snel moest Voeckler inzien dat zijn inspanningen in de kopgroep teveel waren geweest om deze nieuwe kopgroep nog bij te houden en zo zag hij het nieuwe leiderstrio ervandoor gaan.

  Op 2 kilometer van de finish reed dit leiderstrio nog altijd vooruit, met 11 seconden voorsprong, maar het peloton kwam snel dichterbij, met name dankzij de inspanningen van de Katusha en Cofidis ploegen. Op 500 meter van de finish kwam het avontuur ten einde en zo eindigde de etappe in een massasprint. Edward Theuns (Trek-Segafredo) zette als eerste de sprint in maar Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) wist hem links langs voorbij te rijden en wist zo met een fietslengte voorsprong de etappe te winnen in Romans-sur-Isère.

  Nacer Bouhanni wint de etappeNa de finish kwam Nacer Bouhanni terug op de manier waarop de tumultueuze sprint waarin hij gedeklasseerd werd eergisteren plaats vond: Christophe Laporte had mij perfect afgeleverd in de laatste bocht. Ik maakte vervolgens de fout om niet meteen naar de kant van de weg te gaan en daar wist Michael Matthews zich door een gaatje te wurmen. Ik heb vervolgens veel kritiek gekregen op het feit dat ik met mijn lichaam op hem hing in de sprint maar dat was omdat hij mijn arm raakte net daarvoor en daardoor kwam ik uit balans. We kwamen bijna beiden ten val ... Vandaag had ik dus maar één ding in gedachten: de overwinning!

  De klassementen van Parijs-Nice 2016 na de 4de etappe

  Het klassement van de 4de etappe: Juliénas > Romans-sur-Isère

  Hieronder vindt u de top 10 van deze 4de etappe van Paris-Nice 2016:

  1/ Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) - 4h42'29"
  2/ Edward Theuns (Trek-Segafredo)
  3/ André Greipel (Lotto-Soudal)
  4/ Alexander Kristoff (Team Katusha)
  5/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE)
  6/ Ben Swift (Team Sky)
  7/ Nikolas Maes (Etixx-QuickStep)
  8/ Tony Gallopin (Lotto-Soudal)
  9/ Youcef Reguigui (Dimension Data)
  10/ Roy Curvers (Team Giant-Alpecin)

  Algemeen klassement

  In het algemeen klassement blijft Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) aan de leiding, dankzij zijn 5de plaats in de sprint vandaag.

  De gele trui drager kondigde Alberto Contador, Richie Porte, Geraint Thomas en Tom Dumoulin aan als zijn belangrijkste concurrenten maar uiteraard geeft hij zichzelf ook een kans om de gele trui vanuit Nice mee naar huis te nemen. Hij gaf met name aan dat hij voor het vertrek van Paris-Nice 2016 de etappe van morgen aangestipt had, hopend dat hij de klim naar het Chalet Reynard (in de klim naar de Mont Ventoux) goed over komt.

  Hieronder vindt u de top 5 van het algemeen klassement:

  1/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) - 14h24'15"
  2/ Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) - +0'14"
  3/ Patrick Bevin (Cannondale Pro Cycling Team) - +0'19"
  4/ Jon Izaguirre (Movistar Team)
  5/ Geraint Thomas (Team Sky)

  Puntenklassement

  In het puntenklassement blijft Michael Matthews nog altijd aan de leiding, maar de groene trui zal gedragen worden door Nacer Bouhanni (Arnaud Démare (FDJ) heeft de race verlaten in de etappe van vandaag met kniepijn).

  1/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) - 44 punten
  2/ Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) - 33 punten
  3/ Ben Swift (Team Sky) - 22 punten
  4/ Alexander Kristoff (Team Katusha) - 14 punten
  5/ André Greipel (Lotto-Soudal) - 13 punten

  Bergklassement

  Dankzij het feit dat hij als eerste boven kwam op de verschillende beklimmingen van de dag (behalve de laatste) heeft Evaldas Siskevicius genoeg punten bij elkaar geschraapt om vanavond de bolletjestrui aan te trekken!

  1/ Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence-KTM) - 15 punten
  2/ Thomas Voeckler (Direct Energie) - 9 punten
  3/ Jon Izaguirre (Movistar Team) - 4 punten
  4/ David de la Cruz (Etixx-QuickStep) - 4 punten
  5/ Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) - 4 punten

  Videosamenvatting van de 4de etappe van Parijs-Nice 2016

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 1651x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2016 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Zo sterk dat ie geen "kamikaze" nodig heeft!

  | Tonn | donderdag 10 maart 2016 om 20:13:01

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer negen ?