home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Parijs-Nice 2018: Simon Yates solo en met een dubbelslag in de 7de etappe!

Toegevoegd: zaterdag 10 maart 2018 om 23:13:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Parijs-Nice 2018: Simon Yates solo en met een dubbelslag in de 7de etappe!De voorlaatste etappe van Paris-Nice 2018, die gedeeltelijk plaats vond in de regen, was een zware etappe met verschillende klimmetjes. Simon Yates was degene die er als laatste vandoor wist te gaan, in de slotklim, en zo wist de Engelse renner niet alleen de etappe te winnen maar ook de leiderstrui van het algemeen klassement over te nemen!

  De samenvatting van de 7de etappe van Parijs-Nice 2018: Nice > Valdeblore La Colmiane

  Blijkbaar doet de race naar de zon haar bijnaam dit jaar geen eer aan want de voorlaatste etappe van Paris-Nice 2018 ging vandaag van start in de stromende regen in Nice!

  We zagen geen ontsnappingspogingen voor de eerste klim van de dag, de Côte de Gattières, maar in die klim probeerden meerdere renners weg te komen. Thomas de Gendt (Lotto Soudal) lukte dat echt, in het laatste deel van de klim, op zoek naar interessante punten voor het bergklassement.

  De kopgroep - © ASO/Alex BROADWAYOp basis van deze versnelling werd zo de eerste echte kopgroep gevormd, waarin de Belgische renner gezelschap kreeg van Rory Sutherland (UAE Team Emirates), Tony Gallopin (AG2R La Mondiale), Alessandro de Marchi en Nicolas Roche (BMC Racing Team), Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Amaël Moinard (Fortuneo-Samsic) en Jesus Herrada (Cofidis). Deze groep wist, ondanks het zware werk van de Astana ploeg aan kop van het peloton, een gaatje te slaan van tot aan 3'20" in de Côte de la Sainte-Baume en daar pakte De Gendt wederom de punten op de top, waar de voorsprong al teruggevallen is naar 2'35".

  In de Côte de Villars-sur-Var blijft de voorsprong teruglopen en op de top waar De Gendt wederom 7 punten pakt is deze nog maar 1'10". Met al de punten die hij zo verzameld heeft is De Gendt al zeker van de bolletjestrui van het bergklassement aan het eind van deze etappe en laat zich zo terugzakken naar het peloton. De kopgroep verliest beetje bij beetje andere elementen en op het moment dat deze begint aan de slotklim naar La Colmiane, hebben we alleen nog maar Gallopin, Roche en Moinard met slechts 30 seconden voorsprong op het peloton. In deze klim raakt Moinard als eerste het contact kwijt en uiteindelijk hebben we alleen Tony Gallopin nog maar aan kop. Op 13 kilometer van de finish komt zijn avontuur echter ook nog ten einde.

  Vervolgens vindt een serieuze selectie plaats in de groep met favorieten tijdens deze klim, totdat Simon Yates (Mitchelton-Scott) op 4,5 kilometer van de finish aanvalt. Ion Izagirre (Bahrain-Merida) is de enige die in eerste instantie nog met hem mee gaat maar Yates weet zich ook van deze laatste renner te ontdoen en maakt zo de klim alleen af, met de etappeoverwinning aan het einde .. maar ook de gele trui met de witte band van het algemeen klassement!

  De klassementen van Parijs-Nice 2018 na de zevende etappe

  Het etappeklassement: Nice > Valdeblore La Colmiane

  Simon Yates - © ASO/Alex BROADWAYHieronder vindt u de top 5 van de etappe van de dag:

  1/ Simon Yates (Mitchelton-Scott) - 5h02'54"
  2/ Dylan Teuns (BMC Racing Team) - +0'08"
  3/ Ion Izagirre (Bahrain-Merida)
  4/ Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) - +0'13"
  5/ Tim Wellens (Lotto Soudal)

  Het algemeen klassement

  Simon Yates in het geel - © ASO/Alex BROADWAYSimon Yates, winnaar van de etappe, neemt ook de gele trui met de witte band van het algemeen klassement, die tot op heden gedragen werd door Luis Léon Sanchez sinds de finish van de 3de etappe, over:

  1/ Simon Yates (Mitchelton-Scott) - 27h29'02"
  2/ Ion Izaguirre (Bahrain-Merida) - +0'11"
  3/ Gorka Izaguirre (Bahrain-Merida) - +0'12"
  4/ Tim Wellens (Lotto Soudal) - +0'13"
  5/ Dylan Teuns (BMC Racing Team) - +0'27"

  Puntenklassement

  Tim Wellens in het groen - © ASO/Alex BROADWAYNa het niet starten van Arnaud Démare in de etappe van de dag nam Tim Wellens de groene trui als leider van het puntenklassement over:

  1/ Tim Wellens (Lotto Soudal) - 29 punten
  2/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - 28 punten
  3/ Gorka Izaguirre (Bahrain-Merida) - 26 punten
  4/ Luis León Sanchez (Astana Pro Team) - 23 punten
  5/ André Greipel (Lotto Soudal) - 23 punten

  Bergklassement

  Thomas de Gendt in de bolletjestrui - © ASO/Alex BROADWAYDoor als eerste boven te komen op de top van de verschillende klimmetjes van de dag in de kopgroep wist Thomas de Gendt de bolletjestrui van het bergklassement over te nemen van Fabien Grellier die deze gisteren gepakt had:

  1/ Thomas de Gendt (Lotto Soudal) - 60 punten
  2/ Fabien Grellier (Direct Energie) - 31 punten
  3/ Jérôme Cousin (Direct Energie) - 25 punten
  4/ Simon Yates (Mitchelton-Scott) - 20 punten
  5/ Nicolas Roche (BMC Racing Team) - 17 punten

  De videosamenvatting van de zevende etappe van Parijs-Nice 2018 - Nice > Valdeblore La Colmiane

  En morgen?

  De achtste en laatste etappe kent morgen start en finish in Nice. In de 110 kilometer die deze etappe kent vinden de renners maar liefst 6 beklimmingen.

  >> Het parcours van de 8ste etappe van Parijs-Nice 2018 in detail op Google Maps

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3122x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer twee ?