home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Parijs-Nice 2018: Jonathan Hivert gaat door tot het einde met de kopgroep en wint de 3de etappe

Toegevoegd: dinsdag 06 maart 2018 om 22:24:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Parijs-Nice 2018: Jonathan Hivert gaat door tot het einde met de kopgroep en wint de 3de etappeEen etappe voor ontsnappingen vandaag in Paris-Nice 2018 en dat hebben we gezien, allereerst met een eerste kopgroep vanaf de allereerste kilometer en vervolgens, nadat dit trio uit elkaar viel na een aanval van Fabien Grellier (Direct Energie) in deze groep, een tweede kopgroep die zich vormde na de eerste doorkomst over de finishlijn, in het slotcircuit. Dit leiderstrio ging door tot het einde en betwistte de sprint voor de overwinning, die uiteindelijk voor Jonathan Hivert (Direct Energie) was!

  De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2018: Bourges > Châtel-Guyon

  Net voor 11u30 gaat de koers van start in Bourges en meteen vanaf de eerste kilometer al gaan 3 renners ervandoor, Jay Thomson (Dimension Data), Fabien Grellier (Direct Energie) en Przemyslaw Kasperkiewicz (Delko Marseille Provence KTM). Al snel zorgt deze kopgroep ervoor dat de voorsprong oploopt, al rond de 7 minuten na zo'n tiental kilometers en uiteindelijk iets later zelfs oplopend tot een maximum van 7'15". Op dat moment begon de Groupama-FDJ ploeg de voorsprong te controleren.

  Op de top van de eerste van de drie beklimmingen van de dag, de Côte de la Bosse, is de voorspronge echter nog altijd 4'50" op het moment dat Fabien Grellier de punten pakt. In de klim van de Côte des Boulards gaat hij er dan vandoor, op zoek naar nog wat extra puntjes voor het bergklassement. Hij komt daar als eerste boven 50 seconden voor zijn twee voormalige kopgroepcollega's, en 3'50" voor het peloton. Op het moment dat deze twee renners terug werden gepakt, op 45 kilometer van de finish, is zijn voorsprong op het peloton nog altijd 1'50", maar voordat hij over de finishlijn komt en dus voor de klim van de Côte de Charbonnières in het slotcircuit, wordt de renner van de Direct Energie ploeg ook teruggepakt door het peloton.

  De kopgroep - © ASO/Alex BROADWAYHet peloton kwam dus als één grote groep op het slotcircuit terecht maar in de laatste klim besloot Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) er vandoor te gaan, in gezelschap van Tim Wellens (Lotto Soudal). Deze aanval duurde echter niet lang want Jakob Fuglsang (Astana), die de achtervolging had ingezet, wist hen in te halen en ging er alleen vandoor. Jonathan Hivert (Direct Energie) rijdt naar hem toe maar de eerste groep van favorieten pakte hen al snel weer terug. Na een nieuwe aanval van Remy Di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM) wist Jonathan Hivert wederom het gat dicht te rijden, ditmaal ook vergezeld door Luis Léon Sanchez (Astana) en dit bleek uiteindelijk de laatste kopgroep te zijn. Op twee kilometer van de finish en vervolgens wederom onder het rode vod van de laatste kilometer probeerde Di Gregorio er alleen vandoor te gaan maar de tweede andere renners gaven hem niet echt deze kant. In de laatste rechte lijn richting de finish werd dus een sprint van 3 voorbereid, met Luis Léon Sanchez aan kop maar de Spaanse renner wist Jonathan Hivert niet te volgen toen hij hem voorbij reed en zo de overwinning pakte!

  De klassementen van Parijs-Nice 2018 na de derde etappe

  Het etappeklassement: Bourges > Châtel-Guyon

  Jonathan Hivert - © ASO/Alex BROADWAYHieronder vindt u de top 5 van de etappe van de dag:

  1/ Jonathan Hivert (Direct Energie) - 5h22'49"
  2/ Luis León Sanchez (Astana Pro Team) - +0'01"
  3/ Remy Di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM)
  4/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - +0'38"
  5/ Mike Teunissen (Team Sunweb)

  Het algemeen klassement

  Luis Léon Sanchez in het geel - © ASO/Alex BROADWAYArnaud Démare raakt zijn gele trui met de witte band van het algemeen klassement kwijt aan Luis Léon Sanchez die de nieuwe leider is in het algemeen klassement:

  1/ Luis León Sanchez (Astana Pro Team) - 13h21'56"
  2/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - +0'28"
  3/ Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) - +0'35"
  4/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - +0'38"
  5/ Mike Teunissen (Team Sunweb) - +0'41"

  Puntenklassement

  Arnaud Démare in het groen - © ASO/Alex BROADWAYArnaud Démare blijft aan de leiding van het puntenklassement waarin we een paar wijzigingen zien in de top 5:

  1/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - 31 punten
  2/ Mike Teunissen (Team Sunweb) - 17 punten
  3/ Jonathan Hivert (Direct Energie) - 16 punten
  4/ Dylan Groenewegen (Team Lotto NL-Jumbo) - 15 punten
  5/ André Greipel (Lotto Soudal) - 14 punten

  Bergklassement

  Pierre-Luc Périchon in de bolletjestrui - © ASO/Alex BROADWAYAangezien de kopgroep met Fabien Grellier teruggepakt werd voor de laatste klim wist hij niet de bolletjestrui over te nemen in het bergklassement, maar hij plaatst zich in dit klassement met voorlopig hetzelfde aantal punten als Pierre-Luc Périchon:

  1/ Pierre-Luc Périchon (Team Fortuneo-Samsic) - 8 punten
  2/ Fabien Grellier (Direct Energie)
  3/ Arnaud Démare (Groupama-FDJ) - 4 punten
  4/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors)
  5/ Pierre Rolland (Team EF Education First-Drapac powered by Cannondale)

  De videosamenvatting van de derde etappe van Parijs-Nice 2018 - Bourges > Châtel-Guyon

  En morgen?

  De vierde etappe morgen is een individuele tijdrit van 18,4 kilometer tussen La Fouillouse en Saint-Etienne.

  >> Het parcours van de 4de etappe van Parijs-Nice 2018 in detail op Google Maps

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2254x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus één ?