home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 74 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2018, bekijk in de tussentijd de UCI wielerkalender 2018!
RSS |

Blog - Klassiekers

 • Toegevoegd: dinsdag 05 april 2016 om 23:05:00

  Parijs-Roubaix 2016: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het Noorden

  Parijs-Roubaix 2016: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het NoordenDe koninginnerit onder de klassiekers, Paris-Roubaix 2016, vindt aanstaande zondag plaats. Voor de 114de editie van de wedstrijd heeft de organisator ervoor gekozen om een vrijwel identiek parcours te gebruiken als in 2015 (toen het parcours identiek was aan dat van 2013) toen de wedstrijd gewonnen werd door John Degenkolb, maar met één wijziging: kasseistrook nummer 22, Verchain-Maugré, wordt vervangen door de kasseistrook Capelle-Ruesnes die gedeeltelijk bergop loopt ter hoogte van de "Hameau du Buat". Aangezien deze strook in het begin van het kasseienprogramma ligt zal deze wijziging logischerwijze geen invloed hebben op het verloop van de wedstrijd.

  In de Hel van het Noorden kan ieder klein probleempje echter de koers verstoren voor sommige renners of juist zorgen voor een ultieme kans voor anderen. Niets staat dus op voorhand vast, we zullen zondag op de kasseien zien hoe het een en ander verloopt . ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 10989x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 01 april 2016 om 9:36:00

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2016 op Google Maps/Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2016 op Google Maps/Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschemaHet klassiekersseizoen is in volle gang en hierin is de Ronde van Vlaanderen die dit weekend plaats vindt een echt monument onder de Belgische klassiekers. Deze koers vond voor het eerst plaats in 1913 en werd alleen onderbroken tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daarmee viert de koers dit jaar dus een speciale editie, de 100ste, en in deze 100 edities zagen we alle grote namen winnen, van Henri Suter tot Alexander Kristoff via Walter Godefroot, Eddy Merckx, Roger de Vlaeminck, Johan Museeuw en Fabian Cancellara.

  Met 68 van 99 overwinningen is België de recordhouder in het aantal overwinningen in de Ronde van Vlaanderen, maar we zullen zondag zien of het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2016 wat u hieronder op Google Maps/Google Earth vindt wederom een Belgische winnaar op zal leveren of niet.

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2016 op Google Maps

  Vanwege de wijzigingen in het parc ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 9023x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zaterdag 26 maart 2016 om 18:00:00

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2016 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het koersprofiel

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2016 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het koersprofielDe Belgische klassiekers gaan zondag verder met Gent-Wevelgem, een wedstrijd van 242,8 kilometer die in het tweede deel van de koers door het heuvelachtige gebied komt waar de koers vaak beslist wordt.

  In dit artikel vindt u het parcours op Google Maps/Google Earth van Gent-Wevelgem 2016 en dat parcours is net even iets anders dan vorig jaar!

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2016 op Google Maps

  Zondagochtend hebben de renners en volgers van klassiekers een afspraak in .. Deinze voor de start van Gent-Wevelgem. Zoals zoveel koersen draagt namelijk ook deze de naam van de historische startplaats maar al sinds 2004 wordt er niet meer vanuit Gent vertrokken.

  Het parcours van deze wedstrijd is een beetje gewijzigd ten opzichte van 2015 en zelfs de beklimmingen zijn niet volledig hetzelfde. Genoeg wijzigingen dus om de kaart volledig opnieuw te moeten tekenen!

  Vanuit D ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 4684x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: donderdag 24 maart 2016 om 23:10:00

  Het parcours van de E3 Harelbeke 2016 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijst

  Het parcours van de E3 Harelbeke 2016 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijstDe tijd vliegt en het is alweer bijna zover dat de eerste Belgische kasseienklassieker van de UCI WorldTour, de Grote Prijs E3 Harelbeke, deze vrijdag van start gaat.

  Als een echte introductie op het klassiekerseizoen na "Dwars door Vlaanderen" die afgelopen woensdag gewonnen werd door Jens Debusschere (Lotto-Soudal) die Bryan Coquard (Direct Energie) op de finishlijn wist te verslaan in bijzondere omstandigheden net na de terreuraanslagen in Brussel, volgt de Grote Prijs E3 Harelbeke een gewijzigde route met daarin een concentratie van maar liefst 15 bergen, met name in het midden van de koers (in vergelijking met 17 vorig jaar). Hieronder kunt u het parcours in detail ontdekken op Google Maps, maar ook het profiel van de wedstrijd en de mogelijkheid om het parcours te downloaden in Google Earth met een KML bestand en de deelnemerslijst.

  Het parcours van de E3 Harelbeke 2016 op Goo ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 4284x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth

 • Toegevoegd: dinsdag 15 maart 2016 om 22:14:00

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2016 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2016 op Google Maps/Google EarthDe Primavera staat aanstaande zaterdag alweer op het programma! De 107de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo in het Italiaans uiteraard) vindt dit jaar wederom op zaterdag plaats, in tegenstelling tot de afgelopen drie jaren.

  De vertaling van "primavera" uit het Italiaans betekent "lente" en als we de weersvoorspellingen bekijken blijkt dat we dit jaar inderdaad lente-achtige omstandigheden zullen hebben (in tegenstelling tot vorig jaar). Fijne weersomstandigheden dus maar wel nog altijd bijna 300 kilometers op het programma (291 om precies te zijn) ...

  Aanstaande zaterdag zullen we weten of de 2016 editie van Milaan-Sanremo in een sprint zal eindigen of niet en wie de winnaar zal zijn na John Degenkolb vorig jaar, die dit jaar er niet bij zal zijn aangezien hij nog niet voldoende is hersteld van het ongeval met zijn ploeg tijdens de trainingsstage in Calpe.


  In dit artikel vindt u alle informatie over het parcours van Milaan-Sanremo 2016 op een Google Ma ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 5989x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: donderdag 16 april 2015 om 20:42:00

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2015 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2015 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaAanstaande zondag vindt de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Sinds 2013 vindt de finish namelijk niet langer plaats bovenop de Cauberg in Valkenburg maar op dezelfde plaats als waar de wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012 finishten.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2015 - de 50ste editie alweer! - is enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar maar de wedstrijd bevat nog altijd dezelfde 34 bergen in het parcours van deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 ging het aantal bergen van 31 omhoog naar 32 en in 2012 weer terug naar 31, voordat het er 34 werden in 2013). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema en het parcours op een Google Maps kaart. U kunt ook het parcours down
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 8583x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 12 april 2015 om 19:11:00

  John Degenkolb wint de kassei van Parijs-Roubaix 2015!

  John Degenkolb wint de kassei van Parijs-Roubaix 2015!John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) droomde er waarschijnlijk net zoveel van als Bradley Wiggins (Team Sky). Daar waar de Britse renner gehoopt had zijn carrière als wegwielrenner te eindigen met een overwinning in Paris-Roubaix, had de Duitser nog de nare smaak van de tweede plaats van vorig jaar in gedachten. Als één van de renners van een groepje van 7 renners die als eersten de Vélodrome van Roubaix opreden toonde John Degenkolb zijn sprinterskwaliteiten en wist zo als eerste over de lijn te komen!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2015

  Na verschillende mislukte ontsnappingspogingen wisten negen renners de kopgroep van de dag te vormen na een aanval op kilometer 34 onder de zon die vandaag scheen op de wegen van Paris-Roubaix 2015!

  In deze groep vonden we Gregory Rast (Trek Factory Racing), Adam Blythe (Orica ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 3151x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: zaterdag 11 april 2015 om 21:30:00

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2015 en hun rugnummers

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2015 en hun rugnummersAlexander Kristoff (Team Katusha), Niki Terpstra (Etixx-QuickStep), Bradley Wiggins (Team Sky), Sep Vanmarcke (Team LottoNL-Jumbo), Greg van Avermaet (BMC Racing Team), Sebastian Langeveld (Team Cannondale-Garmin), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) of Lars Boom (Astana Pro Team) of een echte outsider ... de lijst van mogelijke winnaars van Paris-Roubaix 2015 is lang, aangezien er geen enkele echte favoriet is.
  Kristoff heeft bijna alles weten te winnen de afgelopen weken maar kan de Noorse rennner ook een goede prestatie wegzetten op de kasseien van de Hel van het Noorden? (zie het parcours van Parijs-Roubaix en alle details over de 27 kasseistroken hier)


  Zonder enige selectie, zonder aankondiging van favorieten, vindt u hieronder dus de deel
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 4445x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: woensdag 08 april 2015 om 20:43:00

  Parijs-Roubaix 2015: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het Noorden

  Parijs-Roubaix 2015: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het NoordenDe koninginnerit onder de klassiekers, Paris-Roubaix 2015, vindt aanstaande zondag plaats. Voor de 113de editie heeft de organisator ervoor gekozen om het parcours van 2013 te hergebruiken. Destijds werd de wedstrijd gewonnen door Fabian Cancellara die toen de dubbelwinst Ronde van Vlaanderen - Paris-Roubaix wist te pakken.

  Dit jaar heeft Bradley Wiggins (Team Sky) van Parijs-Roubaix zijn belangrijkste doel gemaakt, voordat hij definitief afscheid neemt van zijn carrière als professionele wegwielrenner. Als er dit jaar weer een dubbelwinst is met de Ronde van Vlaanderen dan zou Alexander Kristoff (die vandaag nog maar weer eens een koers won, de Scheldeprijs) de wedstrijd weten te winnen, maar zou het de Noorse renner van de Katusha ploeg lukken om als eerste de kasseien te verlaten en het Vélodrome van Roubaix op te rijden?


  In de Hel van het Noorden kan ieder klein dingetje de plannen van één of meerd ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 10 reacties | 22954x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Google Maps/Google Earth| Klassiekers
 • Toegevoegd: zondag 05 april 2015 om 17:25:00

  Alexander Kristoff wint de Ronde van Vlaanderen 2015, eerste Noorse overwinning

  Alexander Kristoff wint de Ronde van Vlaanderen 2015, eerste Noorse overwinningDe Ronde van Vlaanderen 2015 vond vandaag plaats onder veel betere weersomstandigheden dan de Belgische wedstrijden van de afgelopen week maar de verschillende ontsnappingpogingen in het begin van de wedstrijd bleven allemaal zonder resultaat. Een kopgroep van 7 renners vormde zich uiteindelijk na zo'n 40 kilometer en toen deze teruggepakt werd lieten de favorieten zich zien en met name Niki Terpstra en Alexander Kristoff die zich voorin de wedstrijd los weten te maken. De Nederlandse renner wist toen eigenlijk al dat hij de Noorse renner nooit zou kunnen verslaan in de sprint maar ondanks dat probeerde hij niet aan te vallen. Het was dus vrij logisch dat Alexander Kristoff als winnaar van deze Ronde van Vlaanderen 2015 uit de bus kwam, zijn 10de overwinning al dit seizoen!

  De samenvatting van de Ronde van Vlaanderen 2015

  Aan de start in Brugge wist niemand echt te vertellen wie er als winnaar uit de bus zou komen van deze 99ste Ronde van Vlaanderen ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1377x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Vorige pagina (1 - 10) nieuwere artikelen Volgende pagina (21 - 30) oudere artikelen