home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 48 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2020, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2019!
RSS |

Blog - Klassiekers

 • Toegevoegd: donderdag 14 april 2016 om 23:41:00

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2016 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2016 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaAanstaande zondag vindt de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, plaats tussen Maastricht en de Rijksweg in Vilt. Sinds 2013 vindt de finish namelijk niet langer plaats op de top van de Cauberg in Valkenburg maar op dezelfde plaats als waar de finish van de wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012 plaats vond.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2016 - de 51ste editie - is enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar maar de UCI WorldTour koers bevat nog altijd dezelfde 34 bergen (in 2011 was het aantal opgelopen van 31 naar 32 en in 2012 opnieuw terug naar 31, voordat het opliep naar 34 in 2013). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema en het parcours op een Google Maps kaart. U kunt het parcours ook downloaden in Google Earth om zo
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 6 reacties | 7688x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 10 april 2016 om 17:07:00

  Mathew Hayman pakt zijn mooiste overwinning in Parijs-Roubaix 2016 - samenvatting

  Mathew Hayman pakt zijn mooiste overwinning in Parijs-Roubaix 2016 - samenvattingEr waren twee grote favorieten aan de start van de 114de editie van Paris-Roubaix vandaag: Peter Sagan (Tinkoff) en Fabian Cancellara (Trek-Segafredo). Alhoewel er ook andere renners aangemerkt waren, werd er veel verwacht van deze twee renners. Terwijl een groep met een aantal sterke renners al vooraan de wedstrijd rijdt zorgt een valpartij in het peloton ervoor dat de droom van deze twee favorieten in het water valt want zij komen in het tweede deel van het peloton terecht en het lukt hen niet meer om terug te komen bij de kopgroep die deels samensmelt met het eerste peloton. Een valpartij maakt vervolgens een definitief einde aan de droom om een goede klassering in de Koninginnerit onder de klassiekers voor Fabian Cancellara.

  De selectie op de kasseistroken zorgt er uiteindelijk voor dat een groepje van 5 renners boven komt drijven: Tom Boonen, Luke Rowe, Edvald Boasson Hagen, Sep Vanmarcke en Mathew Hayma
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 3815x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: zaterdag 09 april 2016 om 21:33:00

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2016 en hun rugnummers

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2016 en hun rugnummersMorgen gaan 199 renners van 25 verschillende ploegen van start in Compiègne voor 257,5 kilometer koers, waarvan 52,8 kilometer kasseien (zie het parcours van Parijs-Roubaix 2016 op Google Maps). Het betreft hier de 114de editie van Paris-Roubaix en deze gaat van start zonder de winnaar van vorig jaar, John Degenkolb ...

  Aan de start in Compiègne is het normaal gesproken droog maar er is wellicht nog wat optrekkende mist. Terwijl begin deze week nog regen werd voorspeld voor deze koers (wat voor het eerst zou zijn geweest sinds jaren!) zal dat uiteindelijk niet het geval zijn en de renners zullen dus de kasseien volgen richting Roubaix met droog weer, maar zonder al te veel zon.

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2016

  Aangezi ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 5551x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: dinsdag 05 april 2016 om 23:05:00

  Parijs-Roubaix 2016: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het Noorden

  Parijs-Roubaix 2016: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het NoordenDe koninginnerit onder de klassiekers, Paris-Roubaix 2016, vindt aanstaande zondag plaats. Voor de 114de editie van de wedstrijd heeft de organisator ervoor gekozen om een vrijwel identiek parcours te gebruiken als in 2015 (toen het parcours identiek was aan dat van 2013) toen de wedstrijd gewonnen werd door John Degenkolb, maar met één wijziging: kasseistrook nummer 22, Verchain-Maugré, wordt vervangen door de kasseistrook Capelle-Ruesnes die gedeeltelijk bergop loopt ter hoogte van de "Hameau du Buat". Aangezien deze strook in het begin van het kasseienprogramma ligt zal deze wijziging logischerwijze geen invloed hebben op het verloop van de wedstrijd.

  In de Hel van het Noorden kan ieder klein probleempje echter de koers verstoren voor sommige renners of juist zorgen voor een ultieme kans voor anderen. Niets staat dus op voorhand vast, we zullen zondag op de kasseien zien hoe het een en ander verloopt . ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 12094x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 01 april 2016 om 9:36:00

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2016 op Google Maps/Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2016 op Google Maps/Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschemaHet klassiekersseizoen is in volle gang en hierin is de Ronde van Vlaanderen die dit weekend plaats vindt een echt monument onder de Belgische klassiekers. Deze koers vond voor het eerst plaats in 1913 en werd alleen onderbroken tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daarmee viert de koers dit jaar dus een speciale editie, de 100ste, en in deze 100 edities zagen we alle grote namen winnen, van Henri Suter tot Alexander Kristoff via Walter Godefroot, Eddy Merckx, Roger de Vlaeminck, Johan Museeuw en Fabian Cancellara.

  Met 68 van 99 overwinningen is België de recordhouder in het aantal overwinningen in de Ronde van Vlaanderen, maar we zullen zondag zien of het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2016 wat u hieronder op Google Maps/Google Earth vindt wederom een Belgische winnaar op zal leveren of niet.

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2016 op Google Maps

  Vanwege de wijzigingen in het parc ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 10230x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zaterdag 26 maart 2016 om 18:00:00

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2016 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het koersprofiel

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2016 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het koersprofielDe Belgische klassiekers gaan zondag verder met Gent-Wevelgem, een wedstrijd van 242,8 kilometer die in het tweede deel van de koers door het heuvelachtige gebied komt waar de koers vaak beslist wordt.

  In dit artikel vindt u het parcours op Google Maps/Google Earth van Gent-Wevelgem 2016 en dat parcours is net even iets anders dan vorig jaar!

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2016 op Google Maps

  Zondagochtend hebben de renners en volgers van klassiekers een afspraak in .. Deinze voor de start van Gent-Wevelgem. Zoals zoveel koersen draagt namelijk ook deze de naam van de historische startplaats maar al sinds 2004 wordt er niet meer vanuit Gent vertrokken.

  Het parcours van deze wedstrijd is een beetje gewijzigd ten opzichte van 2015 en zelfs de beklimmingen zijn niet volledig hetzelfde. Genoeg wijzigingen dus om de kaart volledig opnieuw te moeten tekenen!

  Vanuit D ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 5193x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: donderdag 24 maart 2016 om 23:10:00

  Het parcours van de E3 Harelbeke 2016 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijst

  Het parcours van de E3 Harelbeke 2016 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijstDe tijd vliegt en het is alweer bijna zover dat de eerste Belgische kasseienklassieker van de UCI WorldTour, de Grote Prijs E3 Harelbeke, deze vrijdag van start gaat.

  Als een echte introductie op het klassiekerseizoen na "Dwars door Vlaanderen" die afgelopen woensdag gewonnen werd door Jens Debusschere (Lotto-Soudal) die Bryan Coquard (Direct Energie) op de finishlijn wist te verslaan in bijzondere omstandigheden net na de terreuraanslagen in Brussel, volgt de Grote Prijs E3 Harelbeke een gewijzigde route met daarin een concentratie van maar liefst 15 bergen, met name in het midden van de koers (in vergelijking met 17 vorig jaar). Hieronder kunt u het parcours in detail ontdekken op Google Maps, maar ook het profiel van de wedstrijd en de mogelijkheid om het parcours te downloaden in Google Earth met een KML bestand en de deelnemerslijst.

  Het parcours van de E3 Harelbeke 2016 op Goo ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 4628x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth

 • Toegevoegd: dinsdag 15 maart 2016 om 22:14:00

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2016 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2016 op Google Maps/Google EarthDe Primavera staat aanstaande zaterdag alweer op het programma! De 107de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo in het Italiaans uiteraard) vindt dit jaar wederom op zaterdag plaats, in tegenstelling tot de afgelopen drie jaren.

  De vertaling van "primavera" uit het Italiaans betekent "lente" en als we de weersvoorspellingen bekijken blijkt dat we dit jaar inderdaad lente-achtige omstandigheden zullen hebben (in tegenstelling tot vorig jaar). Fijne weersomstandigheden dus maar wel nog altijd bijna 300 kilometers op het programma (291 om precies te zijn) ...

  Aanstaande zaterdag zullen we weten of de 2016 editie van Milaan-Sanremo in een sprint zal eindigen of niet en wie de winnaar zal zijn na John Degenkolb vorig jaar, die dit jaar er niet bij zal zijn aangezien hij nog niet voldoende is hersteld van het ongeval met zijn ploeg tijdens de trainingsstage in Calpe.


  In dit artikel vindt u alle informatie over het parcours van Milaan-Sanremo 2016 op een Google Ma ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 6901x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: donderdag 16 april 2015 om 20:42:00

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2015 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2015 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaAanstaande zondag vindt de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Sinds 2013 vindt de finish namelijk niet langer plaats bovenop de Cauberg in Valkenburg maar op dezelfde plaats als waar de wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012 finishten.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2015 - de 50ste editie alweer! - is enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar maar de wedstrijd bevat nog altijd dezelfde 34 bergen in het parcours van deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 ging het aantal bergen van 31 omhoog naar 32 en in 2012 weer terug naar 31, voordat het er 34 werden in 2013). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema en het parcours op een Google Maps kaart. U kunt ook het parcours down
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 9051x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 12 april 2015 om 19:11:00

  John Degenkolb wint de kassei van Parijs-Roubaix 2015!

  John Degenkolb wint de kassei van Parijs-Roubaix 2015!John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) droomde er waarschijnlijk net zoveel van als Bradley Wiggins (Team Sky). Daar waar de Britse renner gehoopt had zijn carrière als wegwielrenner te eindigen met een overwinning in Paris-Roubaix, had de Duitser nog de nare smaak van de tweede plaats van vorig jaar in gedachten. Als één van de renners van een groepje van 7 renners die als eersten de Vélodrome van Roubaix opreden toonde John Degenkolb zijn sprinterskwaliteiten en wist zo als eerste over de lijn te komen!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2015

  Na verschillende mislukte ontsnappingspogingen wisten negen renners de kopgroep van de dag te vormen na een aanval op kilometer 34 onder de zon die vandaag scheen op de wegen van Paris-Roubaix 2015!

  In deze groep vonden we Gregory Rast (Trek Factory Racing), Adam Blythe (Orica ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 3462x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Vorige pagina (1 - 10) nieuwere artikelen Volgende pagina (21 - 30) oudere artikelen