home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: vrijdag 28 februari 2014 om 22:50:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 op Google Maps/Google EarthDit weekend maken de Belgische klassiekers hun terugkeer in de UCI wielerkalender. Het seizoen 2014 van de klassiekers begint zoals gebruikelijk met de Omloop Het Nieuwsblad deze zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag.

  Kuurne-Brussel-Kuurne werd vorig jaar geannuleerd vanwege sneeuw en we zullen dus pas aanstaande zondag te weten komen wie Mark Cavendish zal opvolgen, die in 2012 deze wedstrijd won. Wat betreft de Omloop Het Nieuwsblad is Luca Paolini de laatste winnaar en de Italiaanse renner van de Katusha ploeg is deze zaterdag wederom aanwezig om zijn titel te verdedigen.

  In dit artikel vindt u de tijd- en routeschema's, de profielen met de verschillende bergen en het parcours op Google Maps/Google Earth van deze twee Belgische klassiekers.

  Omloop Het Nieuwsblad 2014

  Het weekend begint dus met de Omloop Het Nieuwsblad die de renners ziet vertrekken vanuit Gent waar ze een paar uur later weer terug komen na 198 kilometer te hebben afgelegd.

  Na de fictieve start vanaf het Sint-Pietersplein rijden de renners gegroepeerd achter de officiële koersauto naar de kerk van Merelbeke 7,4 kilometer verderop. Vanaf die plek rijden ze zuidwaarts tot aan Ophasselt om vervolgens weer een stukje naar het noorden te rijden tot net boven Zottegem. Daar komen ze dan terecht op het circuit met de bergen van deze wedstrijd.

  Na een stuk westwaarts tot aan Horebeke, gaan ze vervolgens verder naar het zuiden tot aan Brakel waar ze de eerst berg van dit circuit vinden, de Leberg [950 m - 4,2% (max 13,8%)]. Eenmaal terug in Zottegem beklimmen ze dan Hostellerie [1375 m - 5,1% (max 9%)] voordat ze koers zetten naar het meest zuidelijke punt van deze wedstrijd, Geraardsbergen, waar ze de beruchte Muur van Geraardsbergen beklimmen, die vanwege de bekende kapel ook wel de Muur-Kapelmuur wordt genoemd.

  De renners keren vervolgens weer terug naar het noorden tot aan Brakel waar ze de Valkenberg [540 m - 8,1% (max 12,8%)] beklimmen maar waar ze zich ook kunnen bevoorraden. Ze gaan vervolgens op zoek naar het meest westelijke punt va de wedstrijd, in Ronse, waar ze de Kruisberg [1800 m - 4,8% (max 9%) - waarvan 450 m kasseien] beklimmen.
  Op hun weg noordwaarts naar Oudenaarde beklimmen ze vervolgens 3 andere bergen: de Taaienberg [530 m - 6,6% (max 15,8%) - waarvan 500 m kasseien], de Eikenberg [1200 m - 5,2% (max 10%) - volledig van kasseien] en de Wolvenberg [645 m - 7,9% (max 17,3%)].

  Ze gaan vervolgens weer noordwaarts tot aan Brakel waar ze opnieuw de Leberg beklimmen [wederom 950 m - 4,2% (max 13,8%)], om vervolgens een stukje door te steken naar het noorden en dan de reis oostwaarts in te zetten via de Molenberg in Zwalm [463 m - 7% (max 14,2%) - waarvan 300 m kasseien]. Vandaaruit keren ze terug richting Gent waar de finish ook plaats zal vinden op het Sint-Pietersplein.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van de Omloop Het Nieuwsblad 2014. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de Omloop Het Nieuwsblad 2014 Het profiel van de Omloop Het Nieuwsblad 2014 De kaart met het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad 2014 op Google Maps

  Omloop Het Nieuwsblad 2014

  [X] Close

  Omloop Het Nieuwsblad 2014

  [X] Close


  >> Download het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad 2014 in Google Earth

  >> Bekijk de lijst van deelnemende renners in de Omloop Het Nieuwsblad 2014

  Kuurne-Brussel-Kuurne 2014

  De tweede klassieker van het weekend, Kuurne-Brussel-Kuurne 2014, vindt plaats deze zondag 2 maart 2014, op een parcours wat bestaat uit verschillende circuits in de west-oost streek tussen Kuurne en Ninove. Een deel van dit parcours komt overeen met dat van de Omloop Het Nieuwsblad de dag ervoor en we vinden dus ook een deel van de bergen hierin terug.

  Na de fictieve start vanaf de Renbaan van Kuurne gaan de renners echt van start op de Bavikhoofsestraat ter hoogte van de Tweegemeentenweg. Ze zakken vervolgens af tot aan Harelbeke waar ze afbuigen naar het oosten en koers zetten richting Oudenaarde en vervolgens Edelare waar ze de eerste berg van de dag vinden, de Edelareberg [1500 m - 4,2% (max 7%)].
  Als ze op het meest oostelijke punt van deze wedstrijd aan komen, in Voorde, rijden de renners noordwaarts tot aan Zandberge om vervolgens de weg terug naar het wedsten te starten. Via Geraardsbergen komen ze dan in de bevoorradingszone van Zarlardinge terecht, na 81 kilometer in de wedstrijd en met nog 116 kilometer te gaan. Door in deze richting door te rijden beklimmen ze nog 3 van de in totaal 9 bergen van deze wedstrijd: La Houppe [1880 m - 4,8% (max 10%)], de Kanarieberg [1000 m - 7,7% (14%)] en de Kruisberg [1875 m - 4% (max 9%)].

  Als ze dan aankomen in Russeignies rijden ze noordwaarts via de Côte de Trieu [260 m - 7% (max 13%)] voordat ze een kort lusje rijden aan de oostkant, om de Oude Kwaremont [2200 m - 4% (max 11,6%)] vanuit noordelijke richting te bereiken. Door vervolgens weer verder te rijden naar het noorden komen ze dichtbij het parcours wat ze eerder oostwaarts volgden, maar ditmaal slaan ze af naar het westen naar Tiegem om daar de Tiegemberg [750 m - 5,6% (max 9%)] te beklimmen. In Anzegem volgen ze dan heel kort een stukje van hetzelfde parcours als die ochtend, om vervolgens linksaf te slaan en de Holstraat [1000 m - 5,2% (max 12%)] te beklimmen.

  Door tot aan Nokere door te rijden komen ze terecht op de Nokereberg [350 m - 5,7% (max 7%)], de laatste berg van de dag. Vanaf dat punt rijden ze, via Waregem en Desselgem, terug naar Kuurne, waar ze tweemaal een lokaal circuit van 16 kilometer af leggen wat een lusje vormt via Kortrijk.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van Kuurne-Brussel-Kuurne 2014. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 Het profiel van Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 De kaart met het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 op Google Maps

  Kuurne-Brussel-Kuurne 2014

  [X] Close

  Kuurne-Brussel-Kuurne 2014

  [X] Close


  >> Download het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 in Google Earth

  >> Bekijk de lijst van deelnemende renners in Kuurne-Brussel-Kuurne 2014

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 5372x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus zes ?