home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van Gent-Wevelgem 2016 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het koersprofiel

Toegevoegd: zaterdag 26 maart 2016 om 18:00:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2016 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het koersprofielDe Belgische klassiekers gaan zondag verder met Gent-Wevelgem, een wedstrijd van 242,8 kilometer die in het tweede deel van de koers door het heuvelachtige gebied komt waar de koers vaak beslist wordt.

  In dit artikel vindt u het parcours op Google Maps/Google Earth van Gent-Wevelgem 2016 en dat parcours is net even iets anders dan vorig jaar!

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2016 op Google Maps

  Zondagochtend hebben de renners en volgers van klassiekers een afspraak in .. Deinze voor de start van Gent-Wevelgem. Zoals zoveel koersen draagt namelijk ook deze de naam van de historische startplaats maar al sinds 2004 wordt er niet meer vanuit Gent vertrokken.

  Het parcours van deze wedstrijd is een beetje gewijzigd ten opzichte van 2015 en zelfs de beklimmingen zijn niet volledig hetzelfde. Genoeg wijzigingen dus om de kaart volledig opnieuw te moeten tekenen!

  Vanuit Deinze vertrekken de renners naar het westen via Tielt, Kortemark en Diksmuide en daar zien we dan al de eerste wijziging. In plaats van rechtdoor te rijden naar Veurne slaat de koers linksaf op de N364 om vervolgens terug te komen op het gebruikelijke parcours ter hoogte van Veurne via de N8 en de eerste bevoorradingszone. De renners zetten dan koers naar het zuiden tot aan Oost-Cappel waar ze de grens met Frankrijk oversteken en zich begeven richting Wormhout. Ze gaan dan verder door naar het zuiden, richting Cassel waar de koers vorig jaar twee maal de eerste berg van de dag, de Mont Cassel (ook op het programma van de 4 Jours de Dunkerque), beklom maar ditmaal rijden ze rechtdoor op de D916 richting Saint-Sylvestre-Cappel waar ze in noord-oostelijke richting zich naar de Catsberg begeven, die dit jaar dus de eerste berg zal zijn. Terug in België zien we wederom wijzigingen in het parcours, op zoek naar andere bergen, met de opeenvolging van de Kokereelberg, Vert Mont en de Zwarte Berg die vanaf twee kanten beklommen zal worden: Côte du Ravel Put en vervolgens Côte de la Blanchisserie.

  Ze komen dan weer terug op het gebruikelijke parcours bij Westouter waar ze kort de hoofdweg verlaten om de Baneberg te beklimmen, de 6de berg van de dag. Bij Heuvelland vinden ze dan nog twee andere bergen, de Kemmelberg (Belvedère) en de Monteberg en ze begeven zich dan richting de tweede bevoorradingszone ten zuiden van Mesen.

  Ze leggen dan een lusje af waarmee ze (overgang op het groene deel van het parcours op de kaart) terugkomen bij de 6de berg die dus ook de 9de wordt, de Baneberg, waarna ze wederom de Kemmelberg beklimmen, vanaf de andere kant (Ossuaire).

  Terug in Heuvelland slaan de renners ditmaal linksaf richting Ieper om zo via de grote wegen zich te begeven naar de finish in Wevelgem. Dit slotstuk is hetzelfde als in 2015.

  Wie zal morgen Luca Paolini (Katusha) opvolgen die vorig jaar deze klassieker wist te winnen?

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het koersprofiel en het parcours op Google Maps van Gent-Wevelgem 2016. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van Gent-Wevelgem 2016 Het profiel van Gent-Wevelgem 2016 De kaart met het parcours van Gent-Wevelgem 2016 op Google Maps

  Gent-Wevelgem 2016

  [X] Close

  Gent-Wevelgem 2016

  [X] Close

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2016 in Google Earth

  Als u het parcours van Gent-Wevelgem 2016 lievert opent in Google Earth, om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over dit parcours te maken, dan kan dat! Download daarvoor onderstaand KML bestandje en open het in Google Earth:

  >> Download het parcours van Gent-Wevelgem 2016 in Google Earth

  Download het parcours van Gent-Wevelgem 2016 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 5278x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. bonjour , ....je ne trouve pas l'itinéraire , moyenne 39 , 42 ..45 ? p ex merci

  | hennekens | zondag 27 maart 2016 om 8:44:32

 2. Bonjour,

  L'itinéraire horaire est dans l'article, il suffit de cliquer sur l'image correspondante. Il y a des horaires à 40, 42 et 44 km/h.

  | Thomas Vergouwen | zondag 27 maart 2016 om 12:02:35

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus drie ?