woensdag 11 april 2012 om 09u23

Aanstaande zondag vindt de Nederlandse klassieker Amstel Gold Race plaats tussen Maastricht en de Cauberg in Valkenburg.

Het parcours van de Amstel Gold Race 2012 is enigszins gewijzigd ten opzichte van dat van vorig jaar met onder andere het verdwijnen van de dubbele beklimming van de Geulhemmerberg waardoor het aantal beklimmingen weer uitkomt op een totaal van 31 in plaats van 32 vorig jaar in deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 was het aantal gestegen van 31 naar 32). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op een Google Maps kaart en kunt u tevens het parcours downloaden in Google Earth om bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De beschrijving van het parcours

Na het vertrek vanaf de Markt in Maastricht gaan de renners eerst noordwaarts via de Maasberg tot aan Urmond waar ze oversteken naar Geleen alvorens de verschillende bergen te beklimmen: de Adsteeg, Lange Raarberg, Bergseweg, Sibbergrubbe, Cauberg, Wolfsberg, Loorberg, Schweiberg (Schweibergerweg), Camerig, Drielandenpunt, Gemmenich, Vijlenerbos, Eperheide, Gulpenerberg, Plettenberg (van Plettenbergweg), Eyserweg, Sint Remigiusstraat - Huls, Vrakelberg, Sibbergrubbe voor de 2de keer, de Cauberg voor de 2de keer, Geulhemmerberg, Bemelerberg, de Wolfsberg voor de 2de keer, de Loorberg voor de 2de keer, de Gulpenerberg voor de 2de keer, Kruisberg, de Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en ten slotte de derde beklimming van de Cauberg waar de finishlijn getrokken is. In de finale rijden de renners niet meer door Valkenburg: vanuit Sibbe slaan ze dus niet af naar rechts maar gaan meteen door naar de klim van de Cauberg.

Het vertrek van de Markt zal plaats vinden om 10u15 en de finish is gepland voor rond 16u45. De totale afstand zal 3,9 kilometer korter zijn dan vorig jaar: 256,5 kilometer.

Het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps

Hieronder vindt u de kaart met het parcours op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema (met de doorkomsttijden door de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van de Amstel Gold Race 2012. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.

Om de kaart wat "leesbaarder" te maken, is het parcours weergegeven in drie delen: het eerste deel in oranje, het tweede in blauw en het derde ten slotte in het paars.
Het tijd- en routeschema van de Amstel Gold Race 2012 Het profiel van de Amstel Gold Race 2012 De kaart met het parcours van de Amstel Gold Race 2012 op Google Maps

Amstel Gold Race 2012

[X] Close

Amstel Gold Race 2012

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de Amstel Gold Race 2012 in Google Earth

Bekijkt u het parcours liever in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te kunnen maken? Downloadt dat onderstaand KML bestand:

> Download het parcours van de Amstel Gold Race 2012 in Google Earth

Met dit bestand kunt u niet alleen het volledige parcours bekijken in Google Earth maar ook een virtuele vogelvlucht over dit parcours maken. Hiervoor kunt u de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar mocht u een vogelvlucht willen maken die u echt het idee heeft dat u zelf over de wegen van de Amstel Gold Race 2012 rijdt, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
- Kantelhoek van camera : 80.0 graden
- Camerabereik : 150.0 meter
- Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 12820x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-le-parcours-de-l-amstel-gold-race-2012-sur-google-maps-google-earth-et-l-itineraire-horaire-103276206.html

  | Roland TISSIER | donderdag 12 april 2012 om 09u41

 2. Maybe Philippe Gilbert starts his winning season at Amstel Gold?

  | curleyman | donderdag 12 april 2012 om 11u12

 3. Bonjour, l'horaire de passage est-il secret ? quand je clique sur celui-ci j'ai une page noire. Et sur le site Amstel (en Neerlandais et Anglais !) j'ai l'itinéraire, mais sans horaire. Pouvez vous m'aider ?

  | Collard Pierre | zaterdag 14 april 2012 om 08u56

 4. @Collard Pierre : je vous ai répondu par mail ; cela fonctionne correctement, donc il doit probablement y avoir un problème spécifique à votre navigateur.

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 14 april 2012 om 14u10

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus zes ?