home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 204 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van de Amstel Gold Race 2010 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

Toegevoegd: vrijdag 16 april 2010 om 0:55:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2010 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaAanstaande zondag vindt, tussen Maastricht en de Cauberg in Valkenburg, de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race plaats.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2010 is iets meer dan een week voor de wedstrijd enigszins gewijzigd in Eys, waardoor de renners de Eyserbosweg twee keer zullen beklimmen. In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op een Google Maps kaart en de mogelijkheid om het parcours te downloaden in Google Earth en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2010 op Google Maps

  Het is ondertussen alweer gebruikelijk dat www.velowire.com regelmatig het parcours van verschillende wielerwedstrijden op Google Maps/Google Earth aanbiedt. Dit was nog niet het geval voor de Nederlandse UCI ProTour wedstrijd, maar daar komt nu, dankzij een bestandje wat de Stichting Amstel Gold Race ter beschikking stelt en wat ik heb verrijkt met extra informatie, dus verandering in.

  Beschrijving van het parcours

  Na vertrek vanaf de Markt in Maastricht rijden de renners allereerst richting noorden via de Maasberg tot aan Urmond waar ze oversteken naar Geleen om vervolgens de opeenvolgende beklimmingen te doen van Adsteeg, Lange Raarberg, Bergseweg, Sibbergrubbe, Cauberg, Wolfsberg, Loorberg, Schweiberg (Schweibergerweg), Camerig, Drielandenpunt, Gemmenich, Vijlenerbos, Eperheide, Gulperberg, Plettenberg (van Plettenbergweg), Eyserbosweg, Sint Remigiusstraat - Huls, Vrakelberg, Sibbergrubbe voor de 2de keer, de Cauberg voor de 2de keer, Geulhemmerberg, Bemelerberg, de Wolfsberg voor de 2de keer, de Loorberg voor de 2de keer, de Gulperberg voor de 2de keer, Kruisberg, de Eyserbosweg voor de 2de keer, Fromberg, Keutenberg en ten slotte voor de derde keer de Cauberg waar de finishlijn is getrokken.

  Tijdens de ruim 257 kilometer lange rit kunnen de renners twee maal kracht op doen in de ravitailleringszones die zich bevinden op de Partijerweg in Partij (na ruim 105 kilometer) en op de Rijksweg in Vilt op zo'n 75 kilometer van de finish.

  Normaal gesproken beklimmen de renners de Eyserbosweg slechts één maal, op zo'n 20 kilometer van de finish. Dat zal ook in deze 45ste editie gebeuren, maar vanwege werkzaamheden in Eys zullen ze de gevreesde helling ook zo'n 70 kilometer eerder al beklimmen. De organisator legt op de website van de Amstel Gold Race uit dat de verbinding Grachtstraat/Eyserweg is afgesloten (...) en dat de renners dus via de Eyserbosweg naar Trintelen rijden, waar ze via de Hamerstraat weer het originele parcours richting Bosschenhuizen en Simpelveld vervolgen.

  Het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps

  Hieronder vindt u de Google Maps kaart, het profiel en het tijd- en routeschema (met daarin de doorkomsttijden in de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van de Amstel Gold Race 2010. Klik op de afbeeldingen om ze te openen:
  Het tijd- en routeschema van de Amstel Gold Race 2010 Het profiel van de Amstel Gold Race 2010 De kaart met het parcours van de Amstel Gold Race 2010 op Google Maps

  Amstel Gold Race 2010

  [X] Close

  Amstel Gold Race 2010

  [X] Close

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2010 in Google Earth

  Wilt u het parcours liever in Google Earth bekijken en zo eventueel een virtuele vogelvlucht over het parcours maken? Download dan onderstaand KML bestand:
  > Download het parcours van de Amstel Gold Race 2010 in Google Earth

  Dit bestand maakt het u niet alleen mogelijk het volledige parcours in Google Earth te bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken. Hiervoor kunt u uiteraard de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar als u echt een vlucht wenst te maken die u het idee geeft zelf op de fiets over de wegen van de Amstel Gold Race 2010 te rijden, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
  - Kantelhoek van camera : 80.0 graden
  - Camerabereik : 150.0 meter
  - Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

  Het programma van de Amstel Gold Race

  Zoals gebruikelijk sinds enkele jaren vindt er voor alle fietsliefhebbers op zaterdag 17 april 2010 de Toerversie van de Amstel Gold Race plaats. Deze wordt verreden over een afstand naar keuze tussen 250, 200, 150, 125, 100 en 65 kilometer en de eerste renners van de Toerversie zullen om 6.30 uur van start gaan.

  Op zondag 18 april 2010 vindt vervolgens de Amstel Gold Race voor de profwielrenners plaats. De ploegenpresentatie staat gepland om 9.15 uur, terwijl de start op de Markt in Maastricht een uur later plaats zal vinden.

  Vorig jaar werd de Amstel Gold Race gewonnen door Sergei Ivanov en hij zal dus met Team Katusha met rugnummer 1 aan de start verschijnen aanstaande zondag. Wie wordt de winnaar van de Amstel Gold Race 2010?

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 11478x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| UCI ProTour | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-de-l-amstel-gold-race-2010-sur-google-maps-google-earth-et-l-itineraire-horaire-48748519.html

  | Roland TISSIER | vrijdag 16 april 2010 om 20:23:53

 2. JULLIE ZIJN SUPER

  | bert lemmens | vrijdag 15 april 2011 om 21:31:24

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer vijf ?