dinsdag 15 maart 2016 om 22u14

De Primavera staat aanstaande zaterdag alweer op het programma! De 107de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo in het Italiaans uiteraard) vindt dit jaar wederom op zaterdag plaats, in tegenstelling tot de afgelopen drie jaren.

De vertaling van "primavera" uit het Italiaans betekent "lente" en als we de weersvoorspellingen bekijken blijkt dat we dit jaar inderdaad lente-achtige omstandigheden zullen hebben (in tegenstelling tot vorig jaar). Fijne weersomstandigheden dus maar wel nog altijd bijna 300 kilometers op het programma (291 om precies te zijn) ...

Aanstaande zaterdag zullen we weten of de 2016 editie van Milaan-Sanremo in een sprint zal eindigen of niet en wie de winnaar zal zijn na John Degenkolb vorig jaar, die dit jaar er niet bij zal zijn aangezien hij nog niet voldoende is hersteld van het ongeval met zijn ploeg tijdens de trainingsstage in Calpe.


In dit artikel vindt u alle informatie over het parcours van Milaan-Sanremo 2016 op een Google Maps kaart, het tijd- en routeschema van de wedstrijd en het profiel met daarin de verschillende beklimmingen, met name in de tweede helft van het parcours. Aan het einde van het artikel vindt u een KML bestandje wat u kunt gebruiken om het parcours van Milaan-Sanremo 2016 te ontdekken in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Milaan-Sanremo 2016 op Google Maps

Het parcours van Milaan-Sanremo 2016 is vrijwel indentiek aan dat van 2015, de drie enige wijzigingen zijn te vinden aan de start in het parcours tussen start en kilometer 0, in de weg rondom Tortona en een nieuwe weg die gebruikt wordt in Voltri. Net als vorig jaar vindt de finish wederom plaats in de Via Roma in Sanremo waar de wedstrijd in 2015 naar teruggekeerd was!

De meest prestigieuze Italiaanse klassieker gaat van start op het Piazza Castello in Milaan. Het traject in de stad loopt via de Via De Amicis, de Via Bazzi en de Via della Chiesa Rossa en zo komen ze na 7,6 kilometer terecht bij de werkelijke start van de race.

Vandaaraf gaat de koers richting Binasco waar de renners afslaan richting Pavia en Casteggio. Dan wordt koers gezet richting het zuid-westen naar Voghera en Tortona en vervolgens Nova Ligure. Vanaf Basaluzzo dalen de renners dan af naar het zuiden richting Ovada en de bevoorradingszone in Campo Ligure.

De wedstrijd wordt dan een stukje zwaarder, met de klim van de Passo del Turchino. Er volgt dan een wat vlakker stukje aan de kustlijn, richting Arenzano, Varazze, Savona en Finale Ligure en vervolgens naar de tweede bevoorradingszone in Ceriale, waar de renners opnieuw krachten op kunnen doen voordat ze het laatste stuk van de race beginnen, waar het normaal gesproken allemaal wat spannender wordt.

Het peloton vindt dan namelijk een opeenvolging van drie capi op haar route, de Capo Mele, Capo Cervo en Capo Berta, en vervolgens de wat bekendere klimmetjes van de Cipressa en de Poggio. Als ze op de top van de laatstgenoemde zijn hebben ze nog maar 5,5 kilometer af te leggen tot aan de finish in Sanremo waar we zullen zien of de wedstrijd eindigt in een sprint met een beperkt peloton of een strijd tussen een kopgroepje met een aantal renners ... Wie zal de opvolger worden van Oscar Freire (2010), Matthew Goss (2011), Simon Gerrans (2012), Gerald Ciolek (2013), Alexander Kristoff (2014) en John Degenkolb (2015)? Dat zullen we zien aanstaande zaterdag rond 17u10.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van Milaan-Sanremo 2016. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van Milaan-Sanremo 2016 Het profiel van Milaan-Sanremo 2016 De kaart met het parcours van Milaan-Sanremo 2016 op Google Maps

Milaan-Sanremo 2016

[X] Close

Milaan-Sanremo 2016

[X] Close

Het parcours van Milaan-Sanremo 2016 in Google Earth

Als u het parcours van Milaan-Sanremo 2016 liever in Google Earth bekijkt om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over dit parcours te maken kunt u op de volgende link klikken:

>> Download het parcours van Milaan-Sanremo 2016 in Google Earth (KML bestand)

De kaart met het parcours van Milaan-Sanremo 2016

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 9236x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus zes ?