dinsdag 09 april 2013 om 22u28

Fabian Cancellara (Radioshack-Leopard) won de 111de editie van Paris-Roubaix maar op het nippertje afgelopen zondag, door Sep Vanmarcke (Blanco Pro Cycling Team) in de sprint te verslaan.

Voordat het zover was zorgden verschillende aanvallen voor een wedstrijd zonder rustpunten en lange tijd bleef de uitkomst nog onzeker. Een terugblik in videobeelden op de Hel van het Noorden 2013!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van Parijs-Roubaix 2013 in videobeelden

Zoals u heeft kunnen lezen in de samenvatting van Parijs-Roubaix 2013 begon de wedstrijd al snel met een eerste kopgroep van 13 renners die het echter niet lukte vooruit te blijven tot aan de eerste kasseistrook.

Een nieuwe kopgroep werd toen gevormd met Stuart O'Grady (Orica-GreenEDGE), Matthew Hayman (Team Sky) en Gert Steegmans (Omega Pharma-QuickStep) en Clément Koretzky (Bretagne-Séché Environnement) die beiden ook al in de eerste kopgroep aanwezig waren.

Na een hergroepering van een klein peloton was het uiteindelijk de beurt aan een viertal renners met Stijn Vandenbergh (Omega Pharma-QuickStep) en Sep Vanmarcke (Blanco Pro Cycling Team) die gezelschap kregen van Fabian Cancellara (Radioshack-Leopard) en Zdenek Stybar (Omega Pharma-QuickStep). De twee renners van de Omega Pharma-QuickStep ploeg verloren vervolgens het contact met deze groep door ongelukkige omstandigheden in de kasseistrook van de Carrefour de l'Arbre en het waren dus uiteindelijk Vanmarcke en Cancellara die samen naar de finish reden in het Vélodrome in Roubaix.

Wat u wellicht niet heeft gezien is de strijd achterin de wedstrijd. Deze andere kant van de Hel van het Noorden kunt u bekijken in onderstaand filmpje van de Nederlandse TV, de NOS:
er wordt wellicht een advertentie getoond voor het filmpje; deze advertentie sluit automatisch

De foto's van Parijs-Roubaix 2013

Om nog meer beelden te zien van Parijs-Roubaix 2013 kunt u op de volgende link klikken:

>> De foto's van Parijs-Roubaix 2013

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 5728x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix | Klassiekers

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Très intéressant la 2ème vidéo, ça nous donne une autre vision de la course.
    Encore bravo pour ton boulot. Nico

    | nico56 | woensdag 10 april 2013 om 22u58

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus negen ?