home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 207 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van de Ronde van Lombardië 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

Toegevoegd: vrijdag 14 oktober 2011 om 9:20:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Ronde van Lombardië 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaDeze zaterdag, 15 oktober 2011, vindt één van de laatste wedstrijden van het 2011 seizoen van de UCI wielerkalender plaats, de Ronde van Lombardije 2011.

  Il Lombardia heeft dit jaar een nieuw parcours, nog altijd met start in Milaan maar dit keer met bestemming Lecco en dat zonder het rondje rondom het Como-meer te doen. Het was dus hoog tijd om u de Google Maps/Google Earth kaart met dit nieuwe parcours te presenteren, evenals het tijd- en routeschema en het profiel van de wedstrijd.

  Zou dit parcours nog altijd een renner als Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), die de afgelopen 2 edities wist te winnen, liggen?

  De beschrijving van het parcours van de Ronde van Lombardije 2011

  Na het vertrek vanuit Milaan, rijden de renners noordwaarts om werkelijk van start te gaan ter hoogte van Cormano. Vanaf daar gaan ze verder noordwaarts richting Como tot aan Copreno waar ze hun weg oostwaarts voortzetten om een lusje af te leggen waarin ze de klim van Valcava (Valico di Ca'Perrucchini) en de bijbehorende 1340 meter hoogte op zullen zoeken, alvorens weer af te dalen en de weg die ze op weg naar die beklimming hebben gevolgd weer te kruisen ter hoogte van Cisano Bergamasco. Deze klim is 11,7 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 8% (hoogteverschil van 934 meter) en het maximale stijgingspercentage is te vinden in het tweede derde deel van de klim, met 17%.

  Ter hoogte van Colle Brianza klimmen ze dan opnieuw, tot op 533 meter hoogte. Na de afdaling kunnen ze zich bevoorraden voordat ze beginnen aan een nieuwe klim met de top in Sormano (Colma di Sormano) op een hoogte van 1124 meter. Philippe GilbertDeze is 9,48 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6% (hoogteverschil van 629 meter en maximaal stijginspercentage van 12%). Na de afdaling van deze berg en na een stuk langs het Como-meer (Lago di Como) te hebben gereden, beklimmen ze de gebruikelijke Madonna del Ghisallo (754 meter) om daar de bekende kapel van de beschermheilige van wielrenners te vinden. Deze klim is 8,58 km lang voor een hoogteverschil van 532 meter en heeft dus een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2% (maximaal stijgingspercentage van 14% aan het begin van de klim).

  Een aantal kilometers vlak volgen de afdaling alvorens de renners beginnen aan de laatste klim ter hoogte van Villa Vergano (Salita di Ello, 522 meters hoog en een hoogteverschil van 243 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4% [maximaal stijgingspercentage van 15% tegen het einde van de klim]) waarvan de top zich bevindt op 9 kilometer van de finishlijn die dus voor het eerst getrokken zal worden in de Lungo Lario Isonzo in Lecco.

  Het parcours van de Ronde van Lombardije 2011 op Google Maps, het tijd- en routeschema en het profiel van de race

  Hieronder vindt u de Google Maps kaart met het parcours van de Ronde van Lombardije 2011, het profiel en het tijd- en routeschema. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen:
  Het tijd- en routeschema van de Ronde van Lombardije 2011 Het profiel van de Ronde van Lombardije 2011 De kaart met het parcours van de Ronde van Lombardije 2011 op Google Maps

  Ronde van Lombardije 2011

  [X] Close

  Ronde van Lombardije 2011

  [X] Close

  Het parcours van de Ronde van Lombardije 2011 in Google Earth

  Wilt u een virtuele vogelvlucht maken over dit parcours? Of wilt u het simpelweg liever bekijken in Google Earth?
  >> Klik hier om het parcours van de Ronde van Lombardije 2011 in Google Earth te downloaden (KML bestand)

  Het promotiefilmpje van Il Lombardia 2011

  De film Il Lombardia

  Il LombardiaOnlangs is in Nederland de documentaire Il Lombardia uitgebracht. Deze film is gebaseerd op beelden van de Ronde van Lombardije 2006 tot en met 2010 en laat onder anderen Robert Gesink, Paolo Bettini, Karsten Kroon, Michael Boogerd, Johnny Hoogerland en Jo de Roo aan het woord over deze legendarische Italiaanse wedstrijd.

  Als we de trailer mogen geloven dan moeten de beelden uit deze documentaire de sfeer van de wedstrijd zeker tot leven brengen ...
  Meer informatie over de documentaire is te vinden op www.illombardia.com en de DVD is te koop middels onderstaande link:
  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 6381x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| Il Lombardia| Klassiekers | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus één ?