home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 206 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van Parijs-Roubaix 2010 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

Toegevoegd: donderdag 08 april 2010 om 0:27:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Parijs-Roubaix 2010 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaAanstaande zondag vindt, tussen Compiègne en Roubaix, de koninginnerit van de klassiekers, de 108ste editie van Parijs-Roubaix plaats.

  Het parcours van Parijs-Roubaix 2010, ook bekend onder de naam de Hel van het Noorden, is ongewijzigd in vergelijking met het parcours van vorig jaar, maar u vindt het parcours voor het eerst volledig, met alle kasseistroken, op een Google Maps kaarr op www.velowire.com. Verder kunt u het parcours downloaden in Google Earth en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours maken.

  Het parcours van Parijs-Roubaix 2010 op Google Maps

  Het is ondertussen alweer gebruikelijk dat www.velowire.com regelmatig het parcours van verschillende wielerwedstrijden op Google Maps/Google Earth aanbiedt. Dit was nog niet het geval voor la dure des dures, Paris-Roubaix.

  Op de kaart vindt u niet alleen het parcours, maar ook alle kasseistroken: iedere strook is aangegeven met een kinderkopje en als u er op klikt vindt u de lengte van de strook en de moeilijkheidsscore zoals Christian Prudhomme en Jean-François Pescheux deze begin deze week aan de 52,9 kilometer kasseistroken toekenden.
  De moeilijkheidsscore is gebaseerd op de lengte van de strook, de onregelmatigheid van de kasseien de algehele staat van de strook en zijn plaats in het parcours en wordt uitgedrukt in 1 tot 5 "+"jes. Hoe meer "+"jes, hoe moeilijker de kasseistrook.

  Weinig verrassend komen de Trouée d'Arenberg (17 - 2.400 meter), de kasseistrook van Mons-en-Pévèle (10 - 3.000 meter) en de kasseistrook van de Carrefour de l'Arbre (4 - 2.100 meter) als moeilijkste stroken uit de bus.

  Dit jaar vertrekken de renners vanaf het Place du Palais in Compiègne om 10u25 en de aankomst in het Vélodrome in Roubaix is gepland tussen 16u46 en 17u25 (vertrek en aankomst zijn dus 25 minuten eerder dan vorig jaar). De reclamecaravaan vertrekt vanuit Compiègne om 9u00.

  Hieronder vindt u de Google Maps kaart en het tijd- en routeschema (met daarin de doorkomsttijden over de verschillende kasseistroken en in de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van Paris-Roubaix 2010. Klik op de afbeeldingen om ze te openen:
  Het tijd- en routeschema van Parijs-Roubaix 2010 De kaart met het parcours van Parijs-Roubaix 2010 op Google Maps

  Parijs-Roubaix 2010

  [X] Close

  Paris-Roubaix 2010

  [X] Close

  Het parcours van Parijs-Roubaix 2010 in Google Earth

  Hierboven heeft u de 108ste editie van Paris-Roubaix kunnen ontdekken met het tijd- en routeschema en de Google Maps kaart met het parcours.

  Als u het parcours van Parijs-Roubaix 2010 vanuit de lucht wenst te bekijken, kunt u het bestand hieronder downloaden en het openen in Google Earth.
  > Download het parcours van Parijs-Roubaix 2010 in Google Earth

  Met dit bestand kunt u niet alleen het volledige parcours bekijken in Google Earth maar ook een virtuele vogelvlucht over het parcours maken.

  De poster en ... een nieuw logo

  Het nieuwe logo van Parijs-Roubaix

  Op de officiële website van Parijs-Roubaix laat zien dat Paris-Roubaix, met ingang van de editie 2010, een nieuwe logo in gebruik heeft genomen: het logo van Paris-Roubaix 2009 toponde nog 6 kinderkopjes met een rode balk en de tekst Paris-Roubaix, vanaf dit jaar is het logo gebaseerd op wat lijkt op een gestiliseerde kinderkop, grafisch en in 3D met de woorden "Paris" en "Roubaix" op twee regels. De letters A en S van Paris en de letters O en A van Roubaix zijn enigszins verplaatst alsof het kinderkopjes zijn die niet netjes gerangschikt liggen.
  het oude logo van Parijs-Roubaix > het nieuwe logo van Parijs-Roubaix

  De poster van Parijs-Roubaix 2010

  De poster van Paris-Roubaix 2010 die ook te vinden is op de officiële website gebruikt de sobere kleuren van de huisstijl van Paris-Roubaix en een kinderkopje wat in de modder wordt gegooid. Deze modder vormt vervolgens twee wielrenners en de poster laat zo zien hoe zwaar de wedstrijd is en de bijzonderheden van Paris-Roubaix.

  Om het geheel compleet te maken vinden we een 2D versie van het nieuwe logo, de datum van 11 april 2010 bovenaan en rechtsonderaan de tekst 108è édition / www.letour.fr.
  de poster van Parijs-Roubaix 2010

  Mijn foto's van Parijs-Roubaix 2009

  De afgelopen dagen worden mijn foto's van de vorige editie van Parijs-Roubaix weer vaak bekeken. Wilt u ook het vertrek en de finish van Parijs-Roubaix 2009 terug zien?
  > Klik hier om mijn foto's van Parijs-Roubaix 2009 te bekijken!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 32057x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-de-paris-roubaix-2010-sur-google-maps-google-earth-48217090.html

  | Roland TISSIER | donderdag 08 april 2010 om 6:41:54

 2. Bonjour, suite à la lecture de votre parcours réalisé sur Google Maps, je me suis aperçu d'erreurs de parcours de votre part!
  Erreur sur les secteurs pavé 18 Haveluy, Secteur d'Orchies et peut-être d'autres... Pour les personnes qui suivent le parcours via votre plan ils seront un peu surpris de voir aucuns participants.... Merci pour eux de modifier votre plan ...

  | Vanwildermeersch | zondag 11 april 2010 om 10:11:41

 3. Bonjour .je note une erreur sur le szecteur 27 paves troisvilles -inchy denomme rue Jean Stablinski En effet votre circuit sur la carte n'enprumpte pas cette rue mais une autre route enrobee !!!!!!!!!!:))

  | Francis oblin | vrijdag 16 april 2010 om 13:15:36

 4. Bonjour,

  Tout d'abord désolé de ne pas vous avoir répondu plus tôt ! Comme ces informations sont assez recherchées et que je vais donc sans doute pouvoir les réutiliser en grande partie l'année prochaine, je voudrais bien les corriger !

  Par contre, pour ce faire, et comme je ne dispose d'autres moyens que la carte et l'itinéraire horaire proposés par A.S.O., je voudrais vous demander quelques précisions :

  @Vanwildermeersch :
  - pour le secteur 18 Haveluy, est-ce le Chemin d'Helesmes qu'il faut suivre au lieu du Chemin d'Escaudain puis continuer le parcours comme je l'avais dessiné ?
  - pour le secteur 12 Orchies, j'ai eu beaucoup de mal et visiblement j'ai donc mal choisi les chemins à suivre (en regardant de nouveau la carte, je me rends compte que ce n'est pas bon effectivement !). Me confirmez-vous qu'il faut suivre le Chemin des Prières directement depuis la D938 ? Si oui, sauriez-vous me dire quelles sont les rues empruntées dans Orchies ?

  @Francis oblin : je viens de le corriger. Pourriez-vous me confirmer que le parcours est maintenant correct pour le secteur 27 ?

  | Thomas Vergouwen | zondag 25 april 2010 om 12:02:58

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer vier ?