donderdag 20 maart 2014 om 21u17

De Primavera vindt aanstaande zondag alweer plaats! De 105de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo zoals ze in het Italiaans zeggen) vindt dit jaar wederom plaats op zondag, net als vorig jaar toen dat voor het eerst het geval was.

De vertaling van "primavera" vanuit het Italiaans wordt in het Nederlands natuurlijk "lente" en het zijn inderdaad wat meer lente-achtige weersomstandigheden die zondag op het programma staan (een verlegen zonnetje met wel wat kans op buien, met namen 's middags aan de finish) dan vorig jaar. Minder erbarmelijke omstandigheden dus dan vorig jaar maar wel nog altijd bijna 300 kilometer op het programma ...

Aanstaande zondag zullen we weten of de 2014 editie van Milaan-Sanremo in een sprint zal eindigen of niet en wie de winnaar zal zijn!


In dit artikel vindt u het parcours van Milaan-Sanremo 2014 op een Google Maps kaart, het tijd- en routeschema van de wedstrijd en het profiel met daarin de verschillende klimmetjes met name in de tweede helft van het parcours. Aan het einde van het artikel vindt u ook een KML bestandje waarmee u het parcours van Milaan-Sanremo 2014 kunt ontdekken in Google Earth en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Milaan-Sanremo 2014 op Google Maps

De meest prestigieuze Italiaanse klassieker gaat van start op de Corso Sempione na het intekenen op de Piazza Sempione in Milaan. Het traject door de stad over de Via Canova, Via Mario Pagano, Via Guido D'Arezzo, Viale di Porta Vercelina, Viale Papiniano, Viale Gabriele D'Annunzio, Viale Gian Galeazzo, Via Pietro Teuliè, Via Gian Carlo Castelbarco, Via Carlo Bazzi, Via Lampedusa, Via Lorenzo Valla, Via Medeghino en ten slotte over de Via San Domenico Savio naar de Via della Chiesa Rossa, brengt de renners naar de werkelijke start ten zuiden van de stad op 8,5 kilometer van de plaats waar de intekenlijst op de renners lag te wachten.

Vandaaraf gaat de koers richting Binasco waar de renners afslaan richting Pavia en Casteggio. Dan wordt koers gezet richting het zuid-westen naar Voghera en Tortona en vervolgens Nova Ligure. Vanaf Basaluzzo dalen de renners dan af naar het zuiden richting Ovada en de bevoorradingszone in Campo Ligure.

De wedstrijd wordt dan een stukje zwaarder, met de klim van de Passo del Turchino. Er volgt dan een wat vlakker stukje aan de kustlijn, richting Arenzano, Varazze, Savona en Finale Ligure en vervolgens naar de tweede bevoorradingszone in Ceriale, waar de renners opnieuw krachten op kunnen doen voordat ze het laatste stuk van de race beginnen, waar het normaal gesproken allemaal wat spannender wordt.

Het peloton vindt dan namelijk een opeenvolging van drie capi op haar route, de Capo Mele, Capo Cervo en Capo Berta, en vervolgens de wat bekendere klimmetjes van de Cipressa en de Poggio. Als ze op de top van de laatstgenoemde zijn hebben ze nog maar 6,1 kilometer af te leggen tot aan de finish in Sanremo waar we zullen zien of de wedstrijd eindigt in een sprint met een beperkt peloton of een strijd tussen een kopgroepje met een aantal renners ... Wie zal de opvolger worden van Oscar Freire (2010), Matthew Goss (2011), Simon Gerrans (2012) en Gerald Ciolek (2013)? Dat zullen we zien aanstaande zondag rond 17u15.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van Milaan-Sanremo 2014. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van Milaan-Sanremo 2014 Het profiel van Milaan-Sanremo 2014 De kaart met het parcours van Milaan-Sanremo 2014 op Google Maps

Milaan-Sanremo 2014

[X] Close

Milaan-Sanremo 2014

[X] Close

Het parcours van Milaan-Sanremo 2014 in Google Earth

Als u het parcours van Milaan-Sanremo 2014 liever bekijkt in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken over het parcours, kunt u dit downloaden in Google Earth door op onderstaande link te klikken:

>> Download het parcours van Milaan-Sanremo 2014 in Google Earth (KML bestandje)

De kaart met het parcours van Milaan-Sanremo 2014

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

7 reacties | 13430x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 7 reacties!
 1. Bonjour Thomas,

  Vous avez fait une petite erreur, la Pompeiana n'est pas supprimée du profil.
  Un changement de parcours avait été évoqué par certain autour de Spotorno, mais à première vue, l'organisation conserve son parcours : ce ne serait pas mal, histoire de coller une autre bosse comme la Manie pour faire mal !
  Avec la pluie annoncée, un beau final s'annonce.

  | Aurélien M. | donderdag 20 maart 2014 om 22u04

 2. @Aurélien M., je ne pense pas avoir fait d'erreur. Au contraire, il a été question que la montée de Pompeiana soit rajoutée au parcours de Milan-Sanremo cette année, mais finalement pour des raisons de sécurité cette idée a été abandonnée, au moins pour cette année.

  Le parcours ci-dessus est celui tel qu'il est présenté par l'organisateur de la course, avec un départ légèrement différent et la suppression de la montée de Le Manie par rapport à l'année dernière, pas d'autres changements.

  | Thomas Vergouwen | donderdag 20 maart 2014 om 23u20

 3. Pardon, j'ai compris ta remarque ! L'erreur vient de l'itinéraire horaire tel que fourni par l'organisateur qui lui semble passer par Pompeiana. En effet, l'itinéraire horaire indique qu'à Riva Ligure la course tourne à droite sur le SP50 alors que ce ne sera en réalité effectivement pas le cas.

  J'avoue me baser sur l'itinéraire horaire, d'autant plus qu'habituellement ils sont tellement précis chez RCS Sport que c'est un sans fautes garanti ... Je m'en vais de ce pas corriger cela !

  | Thomas Vergouwen | donderdag 20 maart 2014 om 23u37

 4. Peter Sagan is determined to win a classic, and this could be the one.

  | Rob Wright | zaterdag 22 maart 2014 om 09u18

 5. Bonjour Thomas,

  il n'y a pas de mal ;)

  | Aurélien M. | zaterdag 22 maart 2014 om 10u19

 6. j'attends de pouvoir visionner milan sanremo

  | laumond | zondag 23 maart 2014 om 06u42

 7. Ooit zelf een maal gereden als wielertoerist (toerfietser),waarvan de laatste honderd kilometer langs de kust onder barre weersomstandigheden en dat nog wel op
  3 september (1989).Vanaf de Poggio hevig onweer en gigantische regenbui bij het haventje stond onze Belgische bus bijna tot de assen in het water en daarbij kwam ook nog ,dat de dubbeldekker nog zo lek als een mandje was,onvergetelijke dag.Tocht voor mij niet voor herhaling vatbaar i.v.m veel te drukke kustweg.

  | jan fleming | zondag 23 maart 2014 om 09u53

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus twee ?