woensdag 21 september 2011 om 09u08

Vorige week vond de Grand Prix de Wallonie 2011 plaats tussen Chaudfontaine en de citadel van Namen. Grote favoriet Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) was zonder verrassing de winnaar van deze wedstrijd. Vandaag bied ik u in dit artikel de kans om exclusieve beelden van deze wedstrijd, van start tot finish middenin het peloton en vlakbij de kopgroep op de wegen van deze Belgische wedstrijd, te bekijken!

203,1 kilometers stonden op het programma tussen Chaudfontaine en de slotklim naar de citadel van Namen. De heuveltjes verspreid over het parcours van deze wedstrijd hadden gezorgd voor de vorming van verschillende kopgroepen en met name die van 11 renners die er al vroeg vandoor gingen en, een stuk gevaarlijker, die met Thomas Voeckler (Team Europcar), die er op 25 kilometer van de finish vandoor ging. Hij kreeg gezelschap van 7 andere renners waaronder Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale), Steve Chainel (FDJ) en Stefan Denifl (Team Leopard-Trek).

Wanneer deze groep op 10 kilometer van de finish een voorsprong van 35 seconden heeft opgebouwd, besluiten de renners van de Omega Pharma-Lotto ploeg van Philippe Gilbert serieus de achtervolging in te zetten. Aangezien de kopgroep een beetje gedesorganiseerd was - de andere renners uit de kopgroep waren waarschijnlijk bang niet tegen de leider van de Europcar ploeg op te kunnen - verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon en werd de kopgroep op 3 kilometer van de finish teruggepakt.

De plaatselijke renner Philippe Gilbert plaatste een aanval zoals alleen hij ze kan doen in de slotklim onder het teken van de laatste kilometer en niemand kon hem volgen. Hij eindigde met 2 seconden voorsprong op het peloton waarin Julien Simon (Saur-Sojasun) de tweede plaats pakte, de derde plaats over latend aan Björn Leukemans (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team).

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het filmpje van de Grand Prix de Wallonie 2011

Bekijk dit alles in dit filmpje met nooit eerder getoonde beelden!

Rodania, de auto "start van de wedstrijd"

In Belgische wielerwedstrijden vinden we altijd meerdere auto's die de start van de wedstrijd aankondigen, met daarop een verkeersbord "attentie", het woord course en een rode vlag. In de meeste gevallen is dat de Rodania auto, een horlogemerk.

Dit was ook het geval in de Grand Prix de Wallonie 2011 en dat was de laatste wedstrijd voor Alphonse Detré. Daarom en om plezier te doen aan een lezeres van deze website die zichzelf wel zal herkennen, is het onderstaand filmpje een klein eerbetoon aan deze bijzondere eerste auto van een wielerwedstrijd met de oh zo typische bijbehorende muziek ...

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 2319x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Dis-moi Thomas, pourrons-nous suivre le championnat mondial de Copenhagen, Danemark en direct sur ton site Web ?

    De la part d'un fan-acro de ton site!
    Pierre du Québec, Canada

    | Pierre Mailhiot | donderdag 22 september 2011 om 03u51

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer één ?