zaterdag 24 april 2010 om 13u32

Luik-Bastenaken-Luik, vorig jaar gewonnen door Andy Schleck, staat morgen wederom op het programma, met een licht gewijzigd parcours!

Zal Alejandro Valverde zich een mooi verjaardagscadeautje bieden met een derde overwinning (na 2006 en 2008) in de Belgische klassieker die luistert naar de bijnaam La Doyenne (aangezien het de oudste nog bestaande klassieker is)? Dat weten we pas morgen aan het eind van de middag, maar u kunt nu al wel het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2010 bekijken, op een Google Maps kaart, met het profiel van de wedstrijd en het tijd- en routeschema!

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2010

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik is voor deze 96ste editie iets anders aangezien de Côte de Haute-Levée vanwege de staat van het wegdek geen onderdeel meer kon uitmaken van het parcours.

Deze beklimming en de Côte de Vecquée zijn daarom vervangen door de Col du Maquisard (op 59 km van de aankomst) en de Mont-Theux (op 49 km van de aankomst). Aangezien deze beklimmingen dichterbij de finish liggen wordt de finale van La Doyenne nog zwaarder!

Na het vertrek vanaf het Place Saint-Lambert in Luik om 10u00 (de reclamecaravaan vertrekt om 8u45), staat het départ réel gepland op de N30 rond 10u15. De eerste klim bevindt zich 69 kilometer verderop: de Côte de la Roche-en-Ardenne.
Na in Bastenaken gekeerd te zijn op de rotonde die luistert naar de naam Rond-point La Doyenne, volgt allereerst de ravitailleringszone Luzery en vervolgens de beklimming van de Côte de Saint Roch, de Côte de Wanne op 98 km van de finish, de Côte de Stockeu 6 km verderop, de Col du Rosier op 71 km van de finish, de Col du Maquisard, Mont-Theux, de Côte de la Redoute op 34 km van de finish, de Côte de la Roche aux Faucons op 19 km van de finish en ten slotte de Côte de Saint-Nicolas. 5 kilometer verderop bevindt de finish zich in de Rue Jean-Jaurès in Ans.
De tweede ravitailleringszone bevindt zich in La Gleize op 80 kilometer van de finish.

De aankomst staat gepland tussen 16u24 en 17u02.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2010 op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema

Hieronder vindt u de Google Maps kaart, het profiel en het tijd- en routeschema (met de doorkomsttijden in de verschillende steden en dorpjes op het parcours) de Luik-Bastenaken-Luik 2010. Klik op de afbeeldingen om deze te openen:

Het tijd- en routeschema van Luik-Bastenaken-Luik 2010 Het profiel van Luik-Bastenaken-Luik 2010 De kaart met het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2010 op Google Maps

Luik-Bastenaken-Luik 2010

[X] Close

Luik-Bastenaken-Luik 2010

[X] Close

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2010 in Google Earth

Wilt u het parcours liever in Google Earth bekijken en zo eventueel een virtuele vogelvlucht over het parcours maken? Download dan onderstaand KML bestand:

> Download het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2010 in Google Earth

Dit bestand maakt het u niet alleen mogelijk het volledige parcours in Google Earth te bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken. Hiervoor kunt u uiteraard de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar als u echt een vlucht wenst te maken die u het idee geeft zelf op de fiets over de wegen van Luik-Bastenaken-Luik 2010 te rijden, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
- Kantelhoek van camera : 80.0 graden
- Camerabereik : 150.0 meter
- Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

7 reacties | 21620x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 7 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-de-liege-bastogne-liege-2010-sur-google-maps-google-earth-et-l-itineraire-horaire-49190470.html

  | Roland TISSIER | zaterdag 24 april 2010 om 16u06

 2. Cette course un événement dans la région jlm

  | monfort | zaterdag 24 april 2010 om 21u25

 3. Quitte à proposer un plan google map, donnez au moins le bon, ça m'évitera à l'avernir de poireauter 30 minutes devant chez moi pour rien...

  | lorkan | zondag 25 april 2010 om 10u28

 4. Bonjour lorkan,

  Soyez plus précis : s'il y a une erreur quelque part je veux bien la corriger, mais là vous ne m'aidez pas trop !

  Si il s'agit du chemin emprunté entre le départ fictif et le départ réel, je confirme qu'il peut ne pas être précis car ces informations ne sont pas disponibles sauf dans le livre de route. Comme je ne suis pas sur place, je ne l'ai pas récupéré et j'ai donc fait au mieux (tout comme à l'arrivée où a priori ça devrait être bon).

  | Thomas Vergouwen | zondag 25 april 2010 om 11u14

 5. Ca concernait effectivement le trajet intra muros au départ, ils ne sont pas passés par le boulevard de l'automobile/boulevard de douai. Ils ont dû passer quai des ardennes.
  Désolé pour le ton du commentaire, ce n'est pas bien grave mais j'étais juste déçu de ne pas les voir alors que je ne pouvais déjà pas aller au départ.

  | Lorkan | zondag 25 april 2010 om 12u50

 6. Thomas Mooi Werk OM telkens van Ritten op Zeer Mooi googlete Suus IK VOOR Mij daar ken van de wegen op Het Scherm naakt in de (tv) in KAN volgen op Tijd OM bin foto \ 'vanuit België te IK daar alles op Volg pct. Bedankt VOOR DE sterven moeite steekt u in de st groetjes Yvan

  | yvan | zondag 25 april 2010 om 15u11

 7. @Lorkan : excuses acceptées pour le ton du commentaire :-) et désolé de mon côté pour la déception ! J'essaierai par la suite de demander à A.S.O. les itinéraires horaires un peu en avance pour également connaître le parcours neutralisé entre le départ fictif et le départ réel !

  | Thomas Vergouwen | zondag 25 april 2010 om 21u02

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus drie ?