home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 212 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Tom Boonen wint de Hel van het Noorden (Parijs-Roubaix)

Toegevoegd: zondag 13 april 2008 om 17:01:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tom Boonen wint de Hel van het Noorden (Parijs-Roubaix)Parijs-Roubaix, de wedstrijd met de bijnaam de Hel van het noorden (van Noord-Frankrijk) ofwel la Dure des dures, werd vandaag verreden onder een lichtbewolkte lucht (met soms zelfs een beetje zon) en dus zonder de vooraf aangekondigde regen. De 28 kasseistroken over een totale afstand van 52,8 kilometer van de in totaal 259,5 kilometer hadden echter hetzelfde effect als altijd met verschillende valpartijen, lekke banden en soms zelfs een paar stofwolken.

  Tom Boonen kwam als eerste over de finishstreep op de wielerbaan van Roubaix en wint dus deze moeilijke klassieker.


  Na een aantal weinig betekenende ontsnappingen was het de beurt aan drie renners om 10 kilometer voor de eerste kasseistrook weg te rijden van het peloton: de Nederlander Matthé Pronk (Cycle Collstrop), de Belg Jan Kuycks (Landbouwkrediet-Tönissteiner) en de Rus Alexander Serov (Tinkoff Credit Systems).

  Eén van de favorieten voor de eindoverwinning, Thor Hushovd, is in de eerste ravitailleringszone afgestapt.

  Net voor de Trouée d'Arenberg was er een grote valpartij veroorzaakt door Arnaud Coyot (Caisse d'Epargne) waar één van de favorieten voor de eindoverwinning - Filippo Pozzato (Liquigas) - eveneens bij betrokken was terwijl Juan Antonio Flecha tegelijkertijd een lekke band kreeg: één van zijn ploeggenoten heeft toen zijn wiel afgegeven en Flecha kon weer aansluiten bij het peloton aan het begin van de Trouée d'Arenberg. Op de Trouée d'Arenberg zagen we uiteraard een aantal valpartijen en lekke banden.

  Serov moest in de Trouée d'Arenberg afhaken van de kopgroep maar werd opgewacht door Pronk en Kuycks, maar tijdens de volgende kasseistrook reden de Nederlander en de Belg wederom van hem weg voordat hij opgeslokt werd door een groep van 32 renners op 79 kilometer van de aankomst. Even later werd ook Jan Kuycks opgeslokt door deze groep terwijl hij met een lekke band aan de kant van de weg stond.
  Filippo Pozzato wisselde tegelijkertijd zijn fiets in voor een nieuwe, waarschijnlijk omdat hij na de val veroorzaakt door Arnaud Coyot een probleem had waardoor hij niet meer met groot verzet kon rijden.

  Uiteindelijk werd ook de Nederlander Matthé Pronk teruggepakt door de groep met Tom Boonen op 74 kilometer van de aankomst.

  Fabian CancellaraNa een versnelling van de Belg Johan van Summeren (Silence Lotto), hebben zeven andere renners zich bij hem aangesloten om samen een kopgroep te vormen van acht renners: Leif Hoste, Stijn Devolder, Fabian Cancellara, Stuart O'Grady, Tom Boonen, Alessandro Ballan, Martijn Maaskant en Johan van Summeren dus. Vanuit deze groep heeft de Belgisch kampioen Stijn Devolder - die vorige week nog de Ronde van Vlaanderen won - een versnelling heeft geplaatst in de kasseistrook van Mons-en-Pévèle. Stuart O'Grady - de winnaar van vorig jaar - besloot vervolgens om achter Devolder aan te gaan en samen met hem verder te rijden. De twee renners werden uiteindelijk teruggepakt door de 5 andere renners (Van Summeren verdween net daarvoor uit de kopgroep).
  Na deze teruggepakte ontsnapping was het de beurt aan Fabian Cancellara, Tom Boonen en Alessandro Ballan om als trio weg te rijden.

  Tom BoonenDe kasseistroken van de laatste 20 kilometer van de wedstrijd zagen niet zwart van het stof maar van al het publiek wat langs de kant van de weg stond. Vooral de Vlaamse leeuw was regelmatig zichtbaar en in de kopgroep was Tom Boonen dus de grote favoriet van het publiek.

  De drie specialisten van dit soort wielerwedstrijden hebben veel naar elkaar gekeken, hebben af en toe geprobeerd alleen aan te vallen, maar zijn uiteindelijk samen gebleven tot op de wielerbaan van Roubaix. Met name Tom Boonen hield de twee anderen steeds in de gaten om er zeker van te zijn met zijn 3en op de Vélodrome in Roubaix aan te komen.

  Met zijn 3en aangekomen in Roubaix was het uiteindelijk Tom Boonen die de Hel van het Noorden wint in een mooie vroeg gestarte sprint! Tom Boonen liet duidelijk zien dat hij de sterkste was in deze Parijs-Roubaix.

  De einduitslag

  1/ Tom Boonen
  2/ Fabian Cancellara
  3/ Alessandro Ballan
  4/ Martijn Maaskant
  5/ Stuart O'Grady

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 1835x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Parijs-Roubaix| Klassiekers | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Jammer dat ik het niet gezien heb, maar het feestje was erg gezellig!

  | Meggie | zondag 13 april 2008 om 21:52:39

 2. un vrai passionné le createur du blog j\'ai meme pas suivi le Paris Roubaix de cette année.un flamand qui le gagne cette année en 2008.
  une blague encore:concernant la suite du texte
  carmina5 l\'eau de feux faite avec des senteurs de charbons:de chardons aussi
  et en flacon aux couleurs de votre choix.orange rouge vert bleue comme cela la le client est satisfait.

  Blague de l'Equipe de 2034

  Aujourd'hui en cet été 2034 plus que jamais torride un effet rafraichissant que cet
  Inuit:Agaramophonei Brunne qui dans l'équipe Google bat sur leur terrain les meilleurs cyclistes du Monde.
  quel est son secret?
  ?
  Brunne:"tu me prends pour un con? que je vais te le dire.

  Humms pas bavard l'animal/
  devant humms la créativité de "ce Grand Peuple qui sorti de l'enfer des mers Et glaces fondues:Brumme un comment?

  Brumme:il entame un chant guerrier intraduisible c long////

  + tard en comité:
  c tout!une énorme photo en une avec à coté une bio bien remplie o - 15 lignes voir +
  tu traduits le chant en francaoui si possible romantise par exemple tu me prends pour un con
  je suis immodeste de nature nous les grands guerriers mangeurs d'ours somme devenu des grands champions en pas mals de trucs pour épater les filles et casser les mentaux de leur petits amis..
  et je vais te le dire?
  par ce brave type il me l'a dit par l'intermediaire de mon patron ici présent ame grande inuit presque et meme guerrier du grand nord à coté
  c de la merde l'autre..

  | j-p | zaterdag 05 juli 2008 om 20:06:19

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus drie ?