zondag 11 april 2010 om 21u49

Het scenario leek erg op dat van de Ronde van Vlaanderen 2010 die hij vorige week won: Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) viel op het juiste moment aan in de 108ste editie van Paris-Roubaix, vervolgde zijn rit daarna als een soort van individuele tijdrit en kwam als winnaar over de streep in het Vélodrome van Roubaix!

Zijn grootste concurrent Tom Boonen (Quick Step) eindigt uiteindelijk 5de achter Thor Hushovd (Cervélo TestTeam), Juan Antonio Flecha (Team Sky) en Roger Hammond (Cervélo TestTeam).

Een samenvatting van Parijs-Roubaix 2010

Vanochtend in Compiègne gingen 194 renners van start in Paris-Roubaix 2010 onder een blauwe lucht en met een mooi zonnetje.

Het leek er dus op dat deze editie van Paris-Roubaix onder uitstekende weersomstandigheden zou plaatsvinden en ook al was dat redelijk het geval, hadden de renners toch behoorlijk wat last van een gemene tegenwind.

Zoals ik gisteren al zei is het met een peloton van 194 renners niet altijd eenvoudig een plaatsje te vinden op de kasseistroken. Het was dan ook weinig verrassend dat er een groot aantal ontsnappingspogingen was meteen na de start, maar zij bleven alle zonder resultaat.
Tot op kilometer 45 waar een groep van maar liefst 19 renners zich vormde met Maarten Wynants (Quick Step), Mikhail Ignatiev (Katusha Team), Jérémy Hunt (Cervélo TestTeam), Sébastian Lang (Omega Pharma-Lotto), Greg Henderson en Chris Sutton (Team Sky), Kasper Klostergaard (Team Saxo Bank), Matthew Goss en Adam Hansen (HTC-Columbia), Rick Flens en Tom Leezer (Rabobank), Yohann Gene (Bbox Bouygues Telecom), Romain Zingle (Cofidis), Gorik Gardeyn (Vacansoleil Pro Cycling Team), Roy Curvers en Mitchell Docker (Skil Shimano), Inaki Isasi (Euskaltel-Euskadi), Jimmy Engoulvent en Stéphane Poulhiès (Saur-Sojasun). Deze groep weet haar voorsprong uit te bouwen tot 4'05".

Team Saxo Bank besluit uiteindelijk de touwtjes weer in handen te nemen en zet de achtervolging van de 19 ontsnapte renners in en op 67 kilometer van de aankomst worden zij opgeslokt door het peloton.

Tom BoonenOp dat moment begint de race tussen de favorieten, allereerst met Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) die als eerste aanvalt in de kasseistrook van Beuvry naar Orchies (n° 13). Zijn poging blijft zonder resultaat want hij wordt meteen gevolgd door twee andere favorieten: Tom Boonen (Quick Step) en Juan Antonio Flecha (Team Sky).
In de volgende kasseistrook (Orchies, n° 12) zijn de rollen omgedraaid en valt de Belgische renner aan, maar ook hem lukt het niet om weg te komen want Cancellara, Hushovd en Filippo Pozzato (Katusha Team) volgen in zijn wiel.

De favorieten voor de eindzege komen er dus niet aan uit en daardoor weten Sébastien Hinault (AG2R La Mondiale), Leif Hoste (Omega Pharma-Lotto) en Björn Leukemans (Vacansoleil Pro Cycling Team) van hen weg te rijden op 50 kilometer van de finish.

Fabian Cancellara2 kilometer verder doet Fabian Cancellara hetzelfde kunstje als in de Ronde van Vlaanderen door heel relaxed zonder op de pedalen te gaan staan weg te rijden van de andere favorieten, alsof zij stil stonden. Hij komt dan al snel bij de 3 renners uit de kopgroep uit en even later zet hij zijn aanval voort en bouwt hij zijn voorsprong uit tot 3'05" op 33 kilometer van de finish. Hij wordt hiermee niet alleen de dubbele winnaar van de Ronde van Vlaanderen - Paris-Roubaix maar ook de dubbele winnaar van Paris-Roubaix zelf na zijn eerste overwinning in 2006.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het klassement van Parijs-Roubaix 2010

74 renners klasseerden zich bij de finish en de top 10 van Paris-Roubaix 2010 ziet er als volgt uit:
1/ Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) - 6h35'10"
2/ Thor Hushovd (Cervélo TestTeam) - +02'00"
3/ Juan Antonio Flecha (Team Sky) - + 02' 00"
4/ Roger Hammond (Cervélo TestTeam) - +03'14"
5/ Tom Boonen (Quick Step) - +03'14"
6/ Björn Leukemans (Vacansoleil Pro Cycling Team) - +03'20"
7/ Filippo Pozzato (Katusha Team) - +03'46"
8/ Leif Hoste (Omega Pharma-Lotto) - +05'16"
9/ Sébastien Hinault (AG2R La Mondiale) - +06'27"
10/ Hayden Roulston (Team HTC-Columbia - +06'59"

De foto's van Parijs-Roubaix 2010

Aangezien ik bij zowel de start als de finish van Paris-Roubaix 2010 aanwezig was, heb ik uiteraard een groot aantal foto's gemaakt.
Deze foto's zullen begin komende week online komen!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

3 reacties | 2328x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix | Klassiekers

Reacties

Er zijn 3 reacties!
  1. impressionnant le Garçon !!! il est largement au dessus des autres concurrents , la puissance exceptionnelle qui émane de Fabian doit démoraliser les coureurs qui ne peuvent que constater les dégâts.
    Mais ou sont les limites de Fabian , s'il passait les cols au dessus de 1500 mètres le rêve de le voir en jaune sur les Champs à Paris sont il Possible ?

    | lescure | maandag 12 april 2010 om 05u26

  2. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-fabian-cancellara-realise-le-double-photos-48469161.html

    | Roland TISSIER | maandag 12 april 2010 om 13u07

  3. Ik heb een mooi filmpje gevonden over hat jaar 2010 van cancellara zover , als je het wilt zien, ga naar: http://www.youtube.com/watch?v=RcNBkQXPFog

    | dyingstar | maandag 12 april 2010 om 23u51

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus acht ?