vrijdag 22 april 2011 om 00u48

Luik-Bastenaken-Luik, vorig jaar gewonnen door Alexandre Vinokourov, staat deze zondag weer op het programma, met een enigszins gewijzigd parcours!

Zou Philippe Gilbert een vierde overwinning in de Ardennenklassiekers kunnen pakken, na eerder al de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl 2011 te hebben gewonnen? Of zou Joaquim Rodriguez nu eindelijk wat meer geluk hebben of zouden de broertjes Schleck een zo lang verwachte nieuwe overwinning kunnen bieden aan de Leopard-Trek ploeg?


Dat weten we zondag aan het eind van de middag pas, maar in dit artikel kunt u nu al het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2011, die we ook wel La Doyenne noemen (omdat het de oudste klassieker is), ontdekken op een Google Maps kaart, met het profiel van de wedstrijd en het tijd- en routeschema!

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2011

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik zal enigszins gewijzigd zijn voor deze 97ste editie, in de aanloop naar Bastenaken, maar ook voor het parcours tussen Houffalize en Vielsalm en met de terugkeer van de Côte de Haute-Levée, die vorig jaar niet berijdbaar was.

Affiche Luik-Bastenaken-Luik 2011De stad Houffalize profiteert het meeste van deze parcourswijziging want de renners komen er zowel op de heen- als de terugweg van/naar Bastenaken langs. Dit jaar wordt de Côte de Saint-Roch beklommen voordat de renners in Bastenaken aankomen en niet op de terugweg.

We behouden de twee beklimmingen die vorig jaar aan het slotstuk van de wedstrijd waren toegevoegd, de Col du Maquisard (op 60 km van de aankomst) en de Mont-Theux (op 49,5 km van de aankomst).

Na de start op het Place Saint-Lambert in Luik om 10u00 (de reclamecaravaan vertrekt om 8u45), staat de werkelijke start gepland op de N30 tegen 10u15, op 6,9 km van het vertrek. Het parcours tussen het départ fictif en het départ réel gaat via de Rue de la Régence, Rue de l'Université, Place du 20 Août, Quai Paul van Hoegaerden, Boulevard Frère Orban, Quai de Rome, Pont de Fragnée, Pont de Frétinne, Quai des Ardennes, Pont de Chênée, Rue des Grands-Prés en de Rue d'Embourg voordat de renners op de N30 uit komen.

De eerste klim bevindt zich 71,5 kilometer na de start: de Côte de Saint-Roch (1 km @ 11%).
Na in Bastenaken te zijn gekeerd op het Rond-point La Doyenne komen de renners uit in de bevoorradingszone en beklimmen vervolgens de Côte de Wanne op 98 km van de aankomst (2,7 km @ 7,3%), de Côte de Stockeu 7 km verderop (1 km @ 12,2%), de Côte de la Haute-Levée (3,6 km @ 5,6%), de Col du Rosier op 72,5 km van de aankomst (4,4 km @ 5,9%), de Col du Maquisard (2,5 km @ 5%), Mont-Theux (2,6 km @ 5,9%), de Côte de la Redoute op 35 km van de aankomst (2 km @ 8,8%), de Côte de la Roche aux Faucons op 19,5 km van de aankomst (1,5 km @ 9,5%) en ten slotte de Côte de Saint-Nicolas (1,2 km @ 8,3%). 5,5 kilometer verder bevindt de aankomst zich zoals gebruikelijk dan in de Rue Jean-Jaurès in Ans.
De tweede bevoorradingszone bevindt zich in Stavelot op 84,5 kilometer van de aankomst.

De aankomst staat gepland tussen 16u19 en 16u58.

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2011 op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema

Hieronder vindt u een Google Maps kaart, het profiel en het tijds- en routeschema (met de doorkomsttijden door de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van Luik-Bastenaken-Luik 2011. Klik op de afbeeldingen om deze te openen:
Het tijds- en routeschema van Luik-Bastenaken-Luik 2011 Het profiel van Luik-Bastenaken-Luik 2011 De kaart met het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2011 op Google Maps

Luik-Bastenaken-Luik 2011

[X] Close

Luik-Bastenaken-Luik 2011

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2011 in Google Earth

Bekijkt u het parcours liever en Google Earth zodat u bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht kunt maken over het parcours? Downloadt dan het KML bestand hieronder:

> Download het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2011 in Google Earth

Luik-Bastenaken-Luik 2011 op TV

Op deze Paaszondag heeft u vast de mogelijkheid om La Doyenne op TV te kijken. Als dat inderdaad het geval is, stemt u dan af op:
- Nederland 1 in Nederland,
- RTBF en Sporza op Canvas van 14u05 tot 17u00 in België
- Eurosport van 13u15 tot 17u00 of France 3 van 15u20 tot 17u00 in Frankrijk
- live op TV2 in Denemarken en Noorwegen, op Teledeporte in Spanje, op de RAI in Italië, op RTL in Luxemburg, op RSI, SF en TSR in Zwitserland, op J Sports in Japan, op SuperSport in verschillende Afrikaanse landen en op Eurosport Asië in verschillende Aziatische landen
- in verschillende Europese landen op Eurosport

Mocht u morgen toevallig al ter plaatse zijn in Luik, dan kunt u eventueel naar de ploegenpresentatie gaan morgen, zaterdag 23 april 2011 om 14u30 bij het Palais des Princes-Evêques.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

3 reacties | 27066x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 3 reacties!
  1. Merci, encore un superbe boulot !

    | marc | vrijdag 22 april 2011 om 10u31

  2. bravo et merci pour tous vos article

    | dermience | zaterdag 23 april 2011 om 14u48

  3. Super ! Très bien détaillé et complet. Merci

    | sébastien de Nivelles | zondag 24 april 2011 om 11u04

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer acht ?