woensdag 20 maart 2024 om 00u53

Na een kort uitstapje naar Italië voor Milaan-Sanremo, gewonnen door Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), is het klassiekerseizoen deze week weer in volle gang in België, met de Classic Brugge-De Panne op het programma deze woensdag, de E3 Saxo Classic op vrijdag en Gent-Wevelgem op zondag ... voordat de druk toeneemt tot de volgende zondag voor de Ronde van Vlaanderen!

In dit artikel vindt u details over het parcours van de Classic Brugge-De Panne 2024, op een Open Street Maps kaart, die u ook kunt downloaden in Google Earth, evenals de lijst met starters in de Belgische wedstrijd.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de Classic Brugge-De Panne 2024 op Open Street Maps

Na de start in Brugge en een korte rondrit door de stad rond de Markt, nemen de renners op een lang recht stuk op het moment dat ze over de E40/A10 rijden de echte start, richting Zedelgem, Aartrijke en Ichtegem voordat ze richting de kust rijden.

Aangekomen in Nieuwpoort rijden ze richting Veurne, waar ze aankomen bij wat het slotcircuit zal vormen. Eerst maken ze een kleine lus van 29,5 kilometer, die paars is getekend op de kaart en waarbij ze de zwarte pijlen rond het parcours volgen, doorstekend naar Adinkerke, voordat ze naar de finish in De Panne rijden.

Via Koksijde keren ze dan terug naar de start van het circuit, waar ze de eerste van de 3 langere circuits nemen, 43,9 km lang, met een korte extra passage naar het zuiden, in oranje getekend op de kaart en de rode pijlen volgend.

De derde keer dat ze dit parcours afleggen, is het tijd om te strijden voor de overwinning, waarschijnlijk in een sprint, aan de finish in De Panne.

Hieronder vind je het tijdschema, de kaart op Open Street Maps en het profiel van de Classic Brugge-De Panne 2024. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het profiel van de Classic Brugge-De Panne 2024 Het tijd- en routeschema van de Classic Brugge-De Panne 2024 Het parcours van de Classic Brugge-De Panne 2024

Het parcours van de Classic Brugge-De Panne 2024 in Google Earth

Als je het parcours van de Classic Brugge-De Panne 2024 liever in Google Earth ziet, zodat je bijvoorbeeld een virtuele vlucht over het parcours kunt maken, dan nodig ik je uit om het parcours in Google Earth te downloaden door op de volgende link te klikken:

>> Download het parcours van de Classic Brugge-De Panne 2024 in Google Earth (KML-bestand)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De starterslijst voor de Classic Brugge-De Panne 2024

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) zal ook aan de start verschijnen van de Classic Brugge-De Panne 2024 en is dus de logische favoriet na zijn overwinning in Milaan-Sanremo en als uittredend winnaar van de Belgische wedstrijd!

>> De lijst van deelnemende renners aan de Classic Brugge-De Panne 2024

De resultaten van de Classic Brugge-De Panne 2024

>> Ga naar de koers Classic Brugge-De Panne 2024 in de UCI wielerkalender om het resultaat van de wedstrijd te vinden!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2366x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is n keer zes ?