home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Amstel Gold Race 2014 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

Toegevoegd: vrijdag 18 april 2014 om 22:33:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2014 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaDeze zondag staat de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, weer op het programma en deze vindt plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Vorig jaar werd de finish namelijk verplaatst van de top van de Cauberg in Valkenburg naar de plaats waar de finish van de verschillende wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012 plaats vond.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2014 is vrijwel hetzelfde als vorig jaar maar er staan nog altijd 34 beklimmingen op het programma van deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 ging het aantal beklimmingen van 31 naar 32 en in 2012 wederom naar 31 en vorig jaar dus naar 34). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en ook kunt u het parcours downloaden in Google Earth en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours maken.

  De beschrijving van het parcours van de Amstel Gold Race 2014

  Na de start op de Markt in Maastricht rijden de renners allereerst naar het noorden tot aan Geulle waar ze rechtsafslaan om de Slingerberg te beklimmen waarna al snel de opvolging van verschillende beklimmingen op het programma staat: Adsteeg, Lange Raarberg, Bergseweg, Sibbergrubbe, Cauberg gevolgd door een eerste doorkomst over de finishlijn in Vilt (het oranje deel op de kaart van het parcours).

  De renners komen dan op de eerste lus rondom de finishstad, een lus van 108,6 km die begint met de klim van de Geulhemmerberg gevolgd door een stuk naar het noorden tot aan de grens met België die zij volgen richting de Wolfsberg en de Loorberg, gevolgd door een stukje naar het noorden richting de Gulpenerberg waarvan de top echter niet bereikt zal worden, en vervolgens weer terug naar Belgische grens, via de Schweibergerweg en vervolgens een stuk langs de grens met de klim van Camerig en een stukje richting Vijlen waarna ze zich richting het Drielandenpunt begeven, de klim van Gemmenich net aan de andere kant van de Belgische grens en het Vijlenerbos terug in Nederland.
  Voor de terugkeer richting Epen is er vervolgens een verschil tussen de officiële kaart van de wedstrijd en het officiële tijd- en routeschema, in het schema wordt een kleine incursie in het Vijlenerbos aangegeven. Op de kaart hieronder vindt u de versie van het tijd- en routeschema. Dit maakt in ieder geval niets uit voor de rest en de renners beklimmen in ieder geval de Eperheide en op hun weg naar het noorden via hetzelfde parcours als op de heenweg, slaan ze af naar de klim van de Gulpenerberg en vervolgens de Plettenberg, Eyserweg, Sint Remigiusstraat - Huls, Vrakelberg, Sibbergrubbe en de Cauberg om vervolgens voor de tweede maal over de finishstreep te komen. Dit deel van het parcours wordt in blauw afgebeeld op de kaart.

  De 2de lus rondom de finish, het paarse stuk op de kaart, wat 67,7 kilometer lang is bevat wederom de Geulhemmerberg en dan vinden de renners de wijziging van het parcours: ze rijden namelijk niet over de Sibbemaweg in Maastricht maar slaan al eerder af, om even later de Bemelerberg te beklimmen en vervolgens weer verder te rijden naar het parcours van de lus die in blauw afgebeeld is om ditmaal, na de Loorberg, rechtdoor te rijden en vervolgens linksaf te slaan richting de Gulpenerberg waarna ze op zoek gaan naar de Kruisberg (in plaats van af te slaan naar de Plettenberg zoals bij de eerste doorkomst daar) en vervolgens de Eyserbosweg en de Fromberg. Het peloton slaat dan af naar links richting de Keutenberg voordat de renners voor de derde maal de Cauberg beklimmen, die ditmaal gevolgd zal worden door een laatste lus die lijkt op het circuit van de Wereldkampioenschappen 2012 maar die in deze wedstrijd loopt via dezelfde wegen als in de voorgaande rondjes en dus de klim van de Geulhemmerberg bevat, naast de Bemelerberg.

  De start vindt plaats om 10u15 en de finish staat gepland tussen 16u09 (43 km/h) en 17u06 (37 km/h). De afgelegde afstand zal 400 meter korter zijn dan vorig jaar: 251,4 kilometer.

  Het tijd- en routeschema en het parcours van de Amstel Gold Race 2014 op Google Maps

  Hieronder vindt u het parcours op Google Maps en het tijd- en routeschema (met de doorkomsttijden in de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van de Amstel Gold Race 2014. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.

  Om de "leesbaarheid" van de kaart te verhogen is het parcours afbeeld in vier delen: het eerste deel in oranje, het tweede in donkerblauw en het derde deel in het paars. Het laatste lusje, 18,5 kilometer lang, is in het zwart afgebeeld.
  Het tijd- en routeschema van de Amstel Gold Race 2014 De kaart met het parcours van de Amstel Gold Race 2014 in Google Maps

  Amstel Gold Race 2014

  [X] Close

  Amstel Gold Race 2014

  [X] Close

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2014 in Google Earth

  Als u het parcours van de Amstel Gold Race 2014 liever in Google Earth bekijkt om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken dan kan dat. Download daarvoor het onderstaand KML bestandje:

  >> Download het parcours van de Amstel Gold Race 2014 in Google Earth

  De kaart met het parcours van de Amstel Gold Race 2014

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 11085x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Bonjour Thomas,

  Merci pour l'article, d'autant que le site de l'organisation est incompréhensible pour un non néerlandophone !
  N'avons-vous pas réussi à éditer un profil ? Ceux trouvés sur internet ne peuvent pas être lisibles avec une carte en même temps.

  Au passage, les itinéraires horaires du Tour de France sont tous disponibles, si vous voulez tracer les profils en avant première !
  Une petite surprise, l'étape vers Oyonnax, avec un final plus corsé que ce qui était attendu. Il y a également la côte de Maron avant la côte de Boufflers vers Nancy ; et la côte de Monbazillac par Poulvère vers Bergerac (à 13 km) avec des petites routes dans le vignoble pour rejoindre la nationale pour les 5 derniers kilomètres.

  | Aurélien M. | zaterdag 19 april 2014 om 10:00:51

 2. Bonjour Aurélien,

  En effet, le site en néerlandais, ça ne doit pas être facile à comprendre ;-). Je n'ai pas ce problème, mais j'ai vu qu'il existe quand même une version anglaise.

  Pour le profil, j'ai bien réussi à le faire, mais je le trouvais assez illisible, voilà pourquoi je ne l'avais pas publié. Je le publie ci-dessous pour info :

  Profil Amstel Gold Race 2014


  Pour les itinéraires horaires du Tour de France, je l'avais vu en effet et j'ai mis à jour les distances des étapes dans la fiche de la course dans le calendrier cycliste suite à la publication sur le site officiel.
  En revanche, je ne vais pas encore pouvoir tracer les étapes tout de suite .. il y a encore tout le Giro à faire avant ! (sans oublier quelques classiques à venir bientôt ;-) )

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 19 april 2014 om 22:21:37

 3. Bonjour Thomas,

  En effet,les petites côtes à répétitions rendent le profil illisible.
  Mais merci de le publier.

  | Aurélien M. | zondag 20 april 2014 om 8:41:01

 4. Très intéressé par tout ce qui touche la dernière guerre mondiale et ma région.

  | Schyns | dinsdag 22 april 2014 om 18:23:53

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus zes ?